Naisten SM-sarjan kärkijoukkueet kohtaavat - luvassa kovatasoista jääkiekkoa

Muut Sarjat / Artikkeli
Nähdäänkö mahdollisia naisten SM-sarjan finaaleja Espoon Areenalla?
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Naisten SM-sarjassa pelataan välieriä. Välieräparit ovat Espoo United-KalPa ja Kärpät-HPK. Jatkoon tarvitaan kolme voittoa, tällä hetkellä voitot ovat 2−1 espoolaisille.

Runkosarjassa Espoo United sijoittui toiseksi Oulun Kärppien jälkeen. Välieräparin toinen osapuoli sijoittui puolestaan kolmanneksi. KalPan ero sarjakakkoseen oli vain yksi sarjapiste. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat neljä kertaa, joista espoolaisleidit voittivat kolme ottelua. Neljästä kohtaamisesta kolme päättyi yhden maalin erolla ja yksi kahden maalin erolla.

Espoolaisryhmän parhaimmat pistenaiset runkosarjassa olivat Linda Välimäki ja Annina Rajahuhta, jotka sijoittuvat pistepörssissä kahdelle kärkisijoitukselle. Unitedin maalivahti Jenna Silvennoinen löytyi puolestaan runkosarjan jälkeen maalivahtitilastosta kolmannelta sijalta.

Välimäki iski runkosarjassa tehot 29+31 ja Rajahuhta 18+26 siinä missä Silvennoisen torjuntaprosentti oli 93.1. 

Kuopiolaisten nälkä kasvaa syödessä

Runkosarjassa KalPan parhaimmat pistenikkarit olivat Tanja Niskanen, Matilda Nilsson ja Johanna Juutilainen. Pistepörssissä viidenneks sijoittunut Niskanen tehoili 15+21, Nilsson 17+17 ja Juutilainen puolestaan 14+20. Nilsson ja Juutilainen olivat pistepörssissä heti Niskasen jälkeen sijoilla 6. ja 7. 

Runkosarjakolmosen torjuntavastuusta sarjassa vastasivat Jenna Juutilainen, joka pelasi kaksitoista ottelua torjuntaprosentin ollessa 92.4 sekä Iina Kuusela, joka pelasi 18 kamppailua torjuen lopulta prosentiksi vain hiukan joukkuesisartaan huonomman, nimittäin 92.1.

Espoolaisjoukkue sai suoran välieräpaikan sarjasijoituksen myötä, kun taas kuopiolaisnaiset kohtasivat puolivälierissä Ilveksen. KalPa voitti ottelusarjan 2−1.

KalPan joukkueesta puolivälierissä onnistuivat muun muassa Salla Rantanen, Niskanen ja Nilsson. Rantanen teki kolmeen otteluun tehot 3+1, Niskanen syötteli 0+3 ja Nilsson kirjautti tehot 2+1.

Välieräsarja jatkuu Kuopiossa tiistaina – päättyykö toisen kausi pettymykseen?

Kaksi edellistä välieräottelua olivat todella tasaisia, jotka päättivät molemmat yhden maalin erolla ja vasta jatkoajalla. Ensimmäisen välierän kotijoukkue Espoo United voitti maalein 3−2  ja toisen voitti vuorostaan KalPa, joka oli Niiralassa parempi maalein 4−3.

Kun kaksi edellistä välierää ovat olleet erittäin tasaisia vääntöjä, sitä se ei ollut enää kolmannessa kohtaamisessa, sillä Espoo United voitti emännän elkein kolmannen kohtaamisen maalein 5−2.

Kahdesta ensimmäisestä maalista vastasivat Rajahuhta sekä Ella Viitasuo. Toisen erän ensi minuuteilla Satu Teräväinen vei espoolaisleidit kolmen maalin karkumatkalle, ja pari minuuttia myöhemmin kiekko löytyi neljännen kerran Kuuselan selän takaa, tällä kertaa maalintekijänä Nikola Gapova.

Edellisestä Espoo Unitedin maalista ei kerennyt kulua kuin noin puoli minuuttia, kun isännät karkasivat jo turvalliseen 5−0-johtoon. Viidennen maalin iski Emmi Leinonen.

Kuopiolaisjoukkue sai toisessa erässä aihetta riemuun. Illan ensimmäinen kavennusmaali syntyi ajassa 34.53, kun Elisa Holopainen ratkaisi siirretyn rangaistuksen aikana. Kolmannessa erässä vierasjoukkue onnistui toistamiseen, kun pelikello näytti aikaa 46.19, maalintekijänä Marjukka Virta.

Espoo United otti toisen voittonsa, ja sarja on katkolla ensi tiistaina Kuopiossa. Viides välieräottelu pelataan tarvittaessa ensi torstaina Espoossa. Neljännestä välieräottelusta on odotettavissa tasaista vääntöä, tosin KalPa on todella vahva joukkue kotiareenalla. Erittäin pienet asiat ratkaisevat neljännen välieräottelun. 

Se kumpi lopulta jatkaa finaaliin, saa vastaansa runkosarjan voittaneen Oulun Kärpät.

» Lähetä palautetta toimitukselle