Jutun keskiössä olivat isot kuvat sekä aikajana tapahtumineen.

Näin syntyi "HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna"

Meillä Jatkoajan Hämeenlinnan toimituksessa oli hieman erilainen viikonloppu, kun olin kuvaaja Pekka Rautiaisen kanssa HPK:n matkassa 27.-28. helmikuuta.

Reissustamme julkaistiin artikkeli Jatkoajan verkkolehdessä: HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna.

Tässä artikkelissa sen sijaan kerron taustaa jutun synnystä. Taustajutun taustajuttu siis.

Idean saatuamme lähdin tiedustelemaan mahdollisuutta jutun tekoon HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen kanssa. Muutaman puhelinneuvottelun ja livetapaamisen jälkeen olimme saaneet luvat ja pelisäännöt siihen kuntoon, että voimme aloittaa valmistautuminen matkaan HPK:n kanssa.

Alunperin pelkän lauantain kotipelin ympärille suunniteltu juttu paisuikin tuplapeliviikonlopuksi. Perjantaina Jyväskylään, bussimatkoineen päivineen ja lauantaina kotipeli Pelicansia vastaan.

Kaikki meni Arvosen kanssa neuvotellessa yllättävän jouhevasti, kunnes Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta päätti laittaa kapuloita rattaisiin. Kuvaajamme Pekka Rautiainen nappasi itselleen porttikiellon liigatapahtumiin ja vuorokauden ajan siinä mietimme Pekan kanssa, että mitäs nyt. Tuomio kuitenkin kumottiin ja matkaan päästiin.

Ette muuten ikinä arvaa, mikä oli viikonlopun kuumin puheenaihe sekä Hämeenlinnassa että Jyväskylässä.

Huonosti nukutun yön jälkeen kurvasimme Pekan kanssa hallille ja aloimme ihmetellä. On muuten yllättävän vaikeaa pysyä itse poissa paparazzin tähtäimestä, kun kuitenkin piti samalla kuikuilla mitä missäkin tapahtuu. Näemmä yhdessä juttuun päätyneessä kuvassa näkyy osa minua.

Koko joukkue otti meidät todella hyvin vastaan, ei nyrpistelty nokkaa tai vältelty, mitä nyt Ossi-Petteri Grönholm välillä syöksyi johonkin piiloon.

"Jätkät on kyllä ytimessä" kuten värittelijä Juha Sulinkin sanoi.

Menomatka meni rattoisasti suurimmaksi osaksi Kari Lehtosen ja bussikuski Rauno Toivosen juttuja kuunnellessa.

Paluumatkalla oli luonnollisesti vähän nihkeämmät tunnelmat. Ehkä olisi pitänyt murjaista pari kaskua matkanjohtajan paikalta. Mikki oli kuitenkin siinä ihan hollilla. No, parempi varmaan näin. Olisi voinut mennä liftaushommiksi.

Lauantain kotipelistä tuli kuitenkin HPK:lle voitto, joten homma meni aikalailla niin kuin oltiin Pekan kanssa käsikirjoitettukin. Ylä- ja alamäkeä. Hyviä ja huonoja hetkiä. Kivaa kontrastia.

Lauantaina ennen kotiin lähtöä Arvonen antoi palautetta, että hyvin oli mennyt. Emme olleet häirinneet, eikä tullut sanomista mistään. Vitsailin siinä vielä, että odotellaan nyt se jutun julkaisu ensin.

Kuulemani mukaan pelaajat kuitenkin ovat pitäneet jutusta ja Arvonenkin laittoi positiivista palautetta.

Kiitoksia siis HPK:n valmennukselle, pelaajille ja huoltojoukoille mahdollisuudesta ja luottamuksesta.

Kiitos myös webmaster Jussi Kivimäelle upeasta ulkoasusta, taas. Yli 20 000 merkkiä tekstiä, yli 30 kuvaa ja ylihieno graafinen ilme.

Julkaisun jälkeen muistelimme ensimmäisiä keskustelujamme suunnitteluvaiheesta. Sellainen perusartikkeli, aika vähän tekstiä, mutta isoja kuvia muuttui lopulta kahden ensimmäisen kohdalta aika radikaalisti, kun Jussi innostui tekemään taikojaan.

Myös arvio neljästä kahdeksaan tuntia työtä saatiin heittää romukoppaan, mutta mielestäni se kannatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikkelissä Kärpät jyrää, Lahdessa Pelicans nautiskelee

LIIGA | 20.10.2017 9:00
Pitkävedossa on perjantain Liiga-kierroksella tarjolla mielenkiintoisia pelikohteita. Tarjolla on maistuvia vieraskertoimia niin Kärppien suurimaaliselle voitolle Jukureista kuin HPK:n voitolle Lukosta. Lisäksi Lahdessa Pelicans saa vastaansa paljon maaleja päästäneen KooKoon. lue lisää

Porseland paareilla ulos - HPK:n puolustaja loukkaantui pahannäköisesti

LIIGA | 17.10.2017 19:50
HPK:n puolustaja Mathias Porseland loukkaantui pahannäköisesti kesken ottelun. lue lisää

Kultakypärä Palve uhkuu itseluottamusta: "Ei tämä ole yllättänyt"

LIIGA | 15.10.2017 12:00
Oula Palve on dominoinut Mestiksessä. Nyt hän pyrkii samaan Liigassa ennen kuin ottaa seuraavan askeleen urallaan. lue lisää

HPK:n Janne Lahti joukkueensa pelistä - "Nyt oli jo vähän tekemisen meininkiä"

LIIGA | 29.9.2017 8:00
Monituhatpäinen turkulaisyleisö näki vauhdikkaan torstai-illan Liiga-ottelun, kun sarjakärki TPS kukisti Gatorade Centerissä HPK:n niukasti lukemin 3-2. HPK on kärsinyt tehottomuudesta alkukauden aikana, joten jututimme hämeenlinnalaisnipun yhtä potentiaalista maalintekijää, Janne Lahtea, ottelun jälkeen. lue lisää

Ryöpytykset Oulussa ja Jyväskylässä, Turkuun voi povata yllätystä

LIIGA | 28.9.2017 7:00
Torstain kierroksella lähes koko kierroksen kaava on selkeä. Kolmeen otteluun löytyy selkeä ennakkosuosikki, jolloin katse kääntyy tasoitusvetoihin. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HPKJukurit
"Kerho palaa voittojen tielle"
HPK kärsi tappion Lukolle perjantai-iltana, mutta ennen tappiota joukkue matkasi kolmen ottelun voittoputkessa. Tappiosta huolimatta hämeenlinnalaisten peli on ottanut askelia parempaan suuntaan. Jukurit puolestaan kiri perjantaina neljän maalin takaa-ajoasemasta tasoihin Kärppiä vastaan, mutta suuressa kuvassa mikään ei muuttunut ja tappio oli mikkeliläisille kuudes peräkkäin. Sama laulu jatkuu myös lauantaina HPK:n vieraana.
 • 3
 • 4
 • 1
 • 2
IlvesTPS
"Lepo TPS:n etu"
Vaikka TPS on kärsinyt etenkin hyökkääjien loukkaantumisista, on sillä edelleen riittävästi potentiaalia suuriin maalimääriin. Ja Ilvestä vastaan onkin viime otteluissa juhlittu. Perjantaina Tappara kuritti kissapaitoja kahdeksalla maalilla ja edellisessä ottelussa KooKoo kuudella. Lisäksi TPS:n puolella on lepo. Turkulaiset ovat saaneet valmistautua otteluun päiviä, kun Ilveksellä on niskassaan tuore murskatappio Tapparaa vastaan. Mikäli TPS olisi ykkösmiehistöllään liikenteessä, Ilveksen murskajaiset saattaisivat jatkua, mutta tamperelaiset lähtevät otteluun varmasti puolustus edellä.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
JYPPelicans
"Pelicansilla edellytykset yllätykseen"
JYP on kasannut edellisestä viidestä pelistään kolme pistettä. Takana on tappiot esimerkiksi KalPalle sekä SaiPalle. Juuso Puustisen loistovire katkesi pieniin kolhuihin, eikä laajasta ringistä ole noussut yksilöitä ratkaisemaan pisteitä. Pelicans on puolestaan kiekonhallinnalla mitattuna Liigan parhaimmistoa ja viimeisessä kymmenessä ottelussaan lahtelaiset ovat jääneet pisteittä vain kahdesti. Lisäksi JYP on alkukauden meriiteillään huomattavasti pelatumpi, joten kertoimen hakeminen Pelicansin voitolla saattaa osoittautua kannattavaksi.
 • 1
 • 2
 • 2
 • 3
KooKooHIFK
"HIFK:n tuskainen vierastaival jatkuu"
HIFK on voittanut tällä kaudella vasta yhden pelin vieraskentällä. Takkuisuus viimeistelyssä näkyi erityisesti edellisessä ottelussa Kärppiä vastaan, kun saldo oli nolla tehtyä maalia. KooKoo on puolestaan kerännyt pisteitä viimeisestä viidestä ottelustaan, joskin kolmesti ratkaisua on haettu jatkoajalta. HIFK:ta pelataan enemmän kuin nykyinen vire antaa syytä, joten KooKoon voitoilla saanee odotusarvoa parempia kertoimia.
 • 3
 • 4
 • 2
 • 3
SaiPaKärpät
"Kärpät katkaisee SaiPan voittoputken"
SaiPa on kuuden ottelun voittoputkessa. Putken tae on ollut uhrautuvainen joukkuepelaaminen sekä hyvä maalivahtipeli. Kärpillä on kuitenkin riveissään kaksi ehdotonta huippuketjua, joiden apulla oululaiset katkaisevat SaiPan voittoputken. Kärpillä oli vaikeuksia viimeistelynsä kanssa, mutta kahdessa viime pelissä isketyt 11 maalia kertovat ongelmien olevan takana. SaiPa ei silti luovuta ilman taistelua.
 • 0
 • 1
 • 3
 • 4
SportTappara
"Tapparan hanat auki"
Peräti kymmenen joukkuetta on tehnyt enemmän maaleja kuin Tappara. Ilman perjantain kahdeksaa maalia takana olisivat vain KalPa ja Jukurit. Perjantain murskavoitto paikallisvastustajasta kuitenkin nosti koko joukkueen itseluottamusta ja lauantaina kentälle marssii valmis Tappara. Sport on päästänyt toiseksi eniten maaleja, joten samaa on luvassa myös lauantaina. Toisaalta Tapparalla painaa jaloissa perjantain kamppailu ja se näkyy tällä kertaa oman alueen virheissä.
 • 2
 • 3
 • 5
 • 6
ÄssätLukko
"Satakunnan tasainen derby"
Lukko on kaksikosta edellä sarjataulukossa, kiekonhallinnassa sekä kuntopuntarissa, mutta millään osa-alueella erot eivät ole selkeät ja lisäksi raumalaisten peli on takkuillut. Ässien aseena on kotikenttä sekä enemmän lepoaikaa edellisen ottelun jälkeen. Lukko pelasi perjantaina HPK:ta vastaan, kun Ässät on saanut odottaa illan koitosta tiistaista asti. Lähtökohdiltaan tasainen ottelu, jossa parempi henkinen kantti ratkaisee lopullisen voittajan, jota saatetaan hakea myös jatkoajalta.
 • 1
 • 2
 • 1
 • 2

Joonas Lehtivuori

HPK #3 L p
s. 1988 Pirkkala, FIN
183CM / 80KG
SOPIMUS: 2019
VARAUS: 2006 Philadelphia Flyers, 4. kierros #101