Jutun keskiössä olivat isot kuvat sekä aikajana tapahtumineen.

Näin syntyi "HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna"

Meillä Jatkoajan Hämeenlinnan toimituksessa oli hieman erilainen viikonloppu, kun olin kuvaaja Pekka Rautiaisen kanssa HPK:n matkassa 27.-28. helmikuuta.

Reissustamme julkaistiin artikkeli Jatkoajan verkkolehdessä: HPK:n matkassa tuplapeliviikonloppuna.

Tässä artikkelissa sen sijaan kerron taustaa jutun synnystä. Taustajutun taustajuttu siis.

Idean saatuamme lähdin tiedustelemaan mahdollisuutta jutun tekoon HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen kanssa. Muutaman puhelinneuvottelun ja livetapaamisen jälkeen olimme saaneet luvat ja pelisäännöt siihen kuntoon, että voimme aloittaa valmistautuminen matkaan HPK:n kanssa.

Alunperin pelkän lauantain kotipelin ympärille suunniteltu juttu paisuikin tuplapeliviikonlopuksi. Perjantaina Jyväskylään, bussimatkoineen päivineen ja lauantaina kotipeli Pelicansia vastaan.

Kaikki meni Arvosen kanssa neuvotellessa yllättävän jouhevasti, kunnes Liigan vastaava tuottaja Juha Huhta päätti laittaa kapuloita rattaisiin. Kuvaajamme Pekka Rautiainen nappasi itselleen porttikiellon liigatapahtumiin ja vuorokauden ajan siinä mietimme Pekan kanssa, että mitäs nyt. Tuomio kuitenkin kumottiin ja matkaan päästiin.

Ette muuten ikinä arvaa, mikä oli viikonlopun kuumin puheenaihe sekä Hämeenlinnassa että Jyväskylässä.

Huonosti nukutun yön jälkeen kurvasimme Pekan kanssa hallille ja aloimme ihmetellä. On muuten yllättävän vaikeaa pysyä itse poissa paparazzin tähtäimestä, kun kuitenkin piti samalla kuikuilla mitä missäkin tapahtuu. Näemmä yhdessä juttuun päätyneessä kuvassa näkyy osa minua.

Koko joukkue otti meidät todella hyvin vastaan, ei nyrpistelty nokkaa tai vältelty, mitä nyt Ossi-Petteri Grönholm välillä syöksyi johonkin piiloon.

"Jätkät on kyllä ytimessä" kuten värittelijä Juha Sulinkin sanoi.

Menomatka meni rattoisasti suurimmaksi osaksi Kari Lehtosen ja bussikuski Rauno Toivosen juttuja kuunnellessa.

Paluumatkalla oli luonnollisesti vähän nihkeämmät tunnelmat. Ehkä olisi pitänyt murjaista pari kaskua matkanjohtajan paikalta. Mikki oli kuitenkin siinä ihan hollilla. No, parempi varmaan näin. Olisi voinut mennä liftaushommiksi.

Lauantain kotipelistä tuli kuitenkin HPK:lle voitto, joten homma meni aikalailla niin kuin oltiin Pekan kanssa käsikirjoitettukin. Ylä- ja alamäkeä. Hyviä ja huonoja hetkiä. Kivaa kontrastia.

Lauantaina ennen kotiin lähtöä Arvonen antoi palautetta, että hyvin oli mennyt. Emme olleet häirinneet, eikä tullut sanomista mistään. Vitsailin siinä vielä, että odotellaan nyt se jutun julkaisu ensin.

Kuulemani mukaan pelaajat kuitenkin ovat pitäneet jutusta ja Arvonenkin laittoi positiivista palautetta.

Kiitoksia siis HPK:n valmennukselle, pelaajille ja huoltojoukoille mahdollisuudesta ja luottamuksesta.

Kiitos myös webmaster Jussi Kivimäelle upeasta ulkoasusta, taas. Yli 20 000 merkkiä tekstiä, yli 30 kuvaa ja ylihieno graafinen ilme.

Julkaisun jälkeen muistelimme ensimmäisiä keskustelujamme suunnitteluvaiheesta. Sellainen perusartikkeli, aika vähän tekstiä, mutta isoja kuvia muuttui lopulta kahden ensimmäisen kohdalta aika radikaalisti, kun Jussi innostui tekemään taikojaan.

Myös arvio neljästä kahdeksaan tuntia työtä saatiin heittää romukoppaan, mutta mielestäni se kannatti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HIFK ja Ilves selviin voittoihin, Jukurit karistaa SaiPa-peikon harteiltaan

LIIGA | 9.12.2017 10:15
Lauantain Liiga-kierroksella uskotaan ainakin HIFK:n vireen sekä Sportin vaikeuksien jatkumiseen. lue lisää

HPK kiinnitti nuoria avainpelaajiaan jatkosopimuksiin - myös valmennustiimi pysyy kasassa

LIIGA | 8.12.2017 9:27
HPK on tehnyt jatkosopimukset omien kasvattiensa kanssa. Puolustaja Petteri Nikkilä sekä hyökkääjät Eetu Tuulola, Jere Innala, Teemu Turunen ja Harri Kainulainen jatkavat seurassa. Myös apuvalmentajat Timo Turunen ja Juha Lehtola jatkavat HPK:ssa. lue lisää

Nuorten MM-kisoihin valmistautuva Vesalainen: "Haluan kiekon itselleni"

MAAJOUKKUE | 6.12.2017 14:00
HPK:n Kristian Vesalainen kuuluu joukkueensa johtotähtiin. Hämeenlinnassa menestys on toistaiseksi kiertänyt joukkuetta, mutta vuodenvaihteessa pelattavista Nuorten MM-kisoista Vesalainen haluaa tulla takaisin mitali kaulassaan. lue lisää

KalPan vire ei laannu, Ilvekseltä ja Lukolta odotetaan osumia

LIIGA | 5.12.2017 10:00
Itsenäisyyspäivän aaton Liiga-kierrokselta odotetaan KalPan ja Tapparan täysiä pistepotteja. Ilvekseltä ja Lukolta puolestaan kaivataan reilusti täysosumia. lue lisää

Juniorimaajoukkueiden konkari Niemeläinen tavoittelee paikkaa Nuorten Leijonien kivikovaan puolustukseen

MAAJOUKKUE | 3.12.2017 17:00
Suomi on saamassa nuorten MM-kisoihin kovimman puolustuksen miesmuistiin. Lopulliseen kisajoukkueeseen mielii mukaan kahdet junioreiden MM-kisat ja alle 17-vuotiaiden pääturnauksen läpikäynyt Markus Niemeläinen. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Antti Karjalainen

HPK #35 L mv
s. 1995 Oulu
185CM / 78KG
SOPIMUS: 2020