Granlund on tehnyt joulun jälkeen kolmessa ottelussa neljä maalia.

Getty Images

Monipuolinen ja tehokas supertähti − Granlund on Wildin paras pelaaja

Mikael Granlund on jatkanut tällä kaudella siitä, mihin viime kaudella jäi. Tehopisteiden lisäksi Granlund pelaa vastustajan parasta hyökkäysketjua vastaan illasta toiseen ja raataa isoja peliminuutteja.

Minnesota Wildin vuoden 2010 ykköskierroksen varaukseen kohdistuivat kovat odotukset, kun suomalaisen NHL-ura alkoi kaudella 2012-13. Keskushyökkääjänä pääasiassa pelannut Mikael Granlund ei kuitenkaan pystynyt täysin vastaamaan odotuksiin.

Ensimmäisen neljän kauden aikana syntyi 240 ottelussa 132 (31+101) tehopistettä. Kaudesta 2016-17 alkaen Granlund siirrettiin laitahyökkääjän paikalle, ja siitä lähtien jälki on ollut tuhoisaa.

Viime kaudesta tähän päivään asti Granlund on tehnyt pelaamissaan 115 ottelussa 96 (37+59) tehopistettä. Se on koko NHL:n 30. paras lukema ja paras suomalaisista, yhdessä Patrik Laineen kanssa.

Tällä kaudella Granlund on tehnyt pelaamissaan 34 ottelussa 27 (11+16) tehopistettä ja on Wildin toiseksi tehokkain pelaaja yhdessä Jason Zuckerin kanssa, vaikka menetti loukkaantumisen takia viisi ottelua kauden alussa.

Peliaikaa Granlund on saanut eniten Wild-hyökkääjistä, lähes 19 ja puoli minuuttia ottelua kohden. Lisäksi Granlund pelaa ylivoimaa toiseksi eniten koko joukkueesta ja on ollut ylivoimalla Wildin tehokkain pelaaja kymmenellä tehopisteellään.

Granlund on pelannut suurimman osan kautta tutussa ketjussa Mikko Koivun ja Zuckerin kanssa. Joulukuussa Wildin päävalmentaja Bruce Boudreau sekoitti hieman ketjuja. Hän kokeili suomalaista Eric Staalin ketjussa lähinnä Koivun tehottomuuden takia. Koivun ketjuun palannut Granlund on tehnyt joulun jälkeen kolmessa ottelussa viisi (4+1) tehopistettä.

Kuinka moni NHL:n supertähti joutuu aloittamaan vaihtonsa 50 metrin päästä vastustajan maalista?

Granlundin loistokkuus

Taitopelaajana NHL:ään tullut Granlund on nyt 25-vuotiaana noussut fyysisesti sille tasolle, millä voitetaan laitakamppailuja ja taistellaan isoja puolustajia vastaan. Granlundin liike niin kiekollisena kuin kiekottomana pelaajana on myös aivan huippuluokkaa. Kun tähän yhdistetään vielä huippuluokan peliäly ja mailankäsittelytaito, voidaan Granlundia pitää supertähtenä.

Granlund tekee myös paljon muuta kuin tehopisteitä. Koivun ketju pelaa illasta toiseen vastustajan parasta hyökkäysketjua vastaan ja aloittaa pelin yleensä omasta puolustuspäästä.

Kuinka moni NHL:n supertähti joutuu aloittamaan vaihtonsa 50 metrin päästä vastustajan maalista?

Granlund kuuluu myös Wildin jäähyntappajiin ja pelaa alivoimaa yli kaksi minuuttia peliä kohden, joka on kolmanneksi eniten Wild-hyökkääjistä ottelua kohden.

Granlund on joukkueen kulmakivi tulevaisuudessakin

Viime kaudella Wild oli läntisen konferenssin toiseksi paras joukkue runkosarjassa Chicago Blackhawksin jälkeen. Pudotuspeleissä matka kuitenkin loppui heti ensimmäisen kierroksen tappioon St. Louis Bluesia vastaan otteluvoitoin 14.

Tällä kaudella Wildin peli ei ole kulkenut viime kauden tapaan ja joukkue onkin pudotuspeliviivan alapuolella, kun kausi on puolessa välissä. Maaleja joukkue on pystynyt tekemään vain 2,77 ottelua kohden. Muun muassa joukkueen kapteeni Koivu pelasi 24 ottelua ilman maalia.

Wildilla on käytännössä kaksi ketjua, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä − Koivun johtama ykkösketju ja Staalin isännöimä kakkosketju. Kaudella 2016-17 Wildissa aloittanut Staal on ollut joukkueen tehokkain pelaaja laskettuna viime kaudesta tähän päivään asti. Staal on kuitenkin jo 33- ja Koivu 34-vuotias.

Koko kauden loukkaantumisen takia sivussa ollut Zach Parise on hänkin jo 33-vuotias. Viime kesänä Wildin kanssa maltillisen kolmen vuoden ja arvoltaan 17,25 miljoonan dollarin sopimuksen tehnyt Granlund kuuluu ehdottomasti joukkueensa tulevaisuuden kulmakiviin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Granlund sivussa Wildin harjoituksista

NHL | 6.10.2017 20:31
Paikallislähteen mukaan Mikael Granlund ei harjoitellut Minnesota Wildin mukana, ja suomalaishyökkääjän nähtiin ontuvan. lue lisää

Granlund luottavaisena huippukauden jälkeiseen aikaan − "Voimme tehdä paljon vahinkoa keväällä"

NHL | 5.10.2017 11:30
Mikael Granlund pelasi itsensä viime kaudella NHL-parrasvaloihin, vaikka joukkueen pelit päättyivätkin odotettua aikaisemmin. Wild-leirissä vallitsee revanssimieliala uuden kauden kynnyksellä. lue lisää

Wildin menestysikkuna on vielä auki

NHL | 2.10.2017 13:30
Minnesotan osavaltion jääkiekkohullu yleisö odottaa tänä vuonna Wildin menevän pidemmälle. Eväitä pitkään kevääseen on olemassa, mutta niin on myös paljon kysymysmerkkejä. lue lisää

Presidentti Niinistö itsenäisyysjuhlissa Wildin harjoituskauden kotiavauksessa

NHL | 21.9.2017 16:51
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on paikalla Minnesota Wildin ensimmäisessä harjoituskotiottelussa. Niinistö pudottaa juhlallisen avauskiekon ottelun aluksi. lue lisää

Mikael Granlund toiveikkaana uuteen kauteen: "Toivottavasti olemme heti alusta vahvempia"

NHL | 18.9.2017 12:45
Mikael Granlund oli monien muiden suomalaisten NHL-pelaajien tavoin pelaamassa Oulussa järjestetyssä alumniottelussa. Uransa tehokkaimman kauden pelannut hyökkääjä kertoi tulevan kauden tavoitteistaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Mikael Granlund

Minnesota #64 L kh
s. 1992 Oulu, FIN
178CM / 83KG
SOPIMUS: 2020
VARAUS: 2010 Minnesota Wild 1. kierros #9