Modernin voimahyökkääjän prototyyppi

NHL / Artikkeli
Härkämäinen Kyle Okposo punnertaa jälleen ohi vastustajasta.
Kuva © Getty Images
Viime kaudella lopullisen läpimurtonsa tehnyt Kyle Okposo on todellinen malliesimerkki modernista voimahyökkääjästä. Okposo on erittäin hyvä suojaamaan kiekkoa, vahva luistimilla ja kamppailuvoimainen.

Kyle Okposon viime kausi oli yksi Islanders-nipun harvoja positiivista asioita. Okposo latoi tilastoihin 71 ottelussa lukemat 27+42 ollen Islandersin paras pistemies. Moni selittää Okposon pisteitä pelkästään sillä, että hän pääsi pelaamaan lähes koko kauden John Tavaresin laidalla. Okposo kuitenkin jatkoi samaa pistetahtia Frans Nielsenin vierellä Tavaresin loukattua polvensa olympialaisissa.

Okposo näytti muutenkin olympiavalintojen jälkeen pelaavan entistä paremmin. Häntä ei nimittäin jostain käsittämättömästä syystä valittu USA:n joukkueeseen olympialaisiin, ja päätti ilmeisesti näyttää valitsijoille minkä virheen he tekivät.

Nyt Tavaresin tervehdyttyä on sama kaksikko valmis jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäivät. Thomas Vanekin siirryttyä Montrealiin ykkösketjun vasemmalle laidalle oli viime kaudella vaikea löytää sopivaa pelaajaa.

Tänäkin syksynä harjoitusotteluissa vasemmassa laidassa on nähty niin Brock Nelson, Anders Lee, Cory Conacher kuin Mikhail Grabovski. Todennäköisesti ketjun vasemmassa laidassa aloittaa Brock Nelson.

Moderni voimahyökkääjä

Okposo ei jakele kovinkaan usein kovia pommeja ja hanskatkin tippuvat jäähän melko harvoin. Yleensä silloin on todellinen tarve herätellä joukkuetta. Okposoa itseään ei tarvitse herätellä pelamaan, sillä hän ei juuri pidä vapaailtoja.

Vaikka Okposo ei niittaa pakkeja laitaan vaihdosta toiseen, voi häntä huoletta kutsua voimahyökkääjäksi. Okposo on aivan käsittämättömän vahva luistimilla ja hän häviää erittäin harvoin kaksinkamppailuja. Okposo oikeastaan saa etua siitä, että ei tuhlaa energiaa tarpeettomiin taklauksiin. Tuon energian voi kohdistaa kiekon voittamiseen muin tavoin tai takakarvaamiseen. Luisteluvoimainen laituri on hämmästyttänyt useita kertoja vastustajiaan lähes loppumattomalla energialla hyökkäyspään karvaustilanteissa.

Okposo on ykköskierroksen seitsemäs varaus kesältä 2006 ja hän on ollut nuorena tunnettu nimenomaan erittäin taitavana pelaajana. Kuitenkin Okposo on pelannut erilaisessa roolissa Islandersissa aiemmat kaudet ja on haastatteluissa kertonut olleensa jonkinlaisessa pelillisessä identiteettikriisissä.

Tynkäkausi 2012-13 tuotti Okposolle runkosarjan osalta ainoastaan neljä maalia. Onnistuneet pudotuspelit Pittsburgh Penguinsia vastaan ja viime kauden rooli John Tavaresin laidalla nostivat Okposon uskon omiin taitoihinsa ja lopputulos näkyi taululla.

Tulevaisuuden johtopelaaja

26-vuotias Okposo aloittaa jo kahdeksannen kautensa Islanders-paidassa. Varakapteenina toimivan Okposon johtajuusominaisuuksista kertoo paljon se, että hänet valittiin tehtävään jo kolmannella kaudellaan vain 74 pelatun NHL-ottelun jälkeen.

Vastuunottoa ja johtajuutta kaivataan alkavalla kaudella, sillä Okposon pitää pystyä näyttämään, että viime kausi ei ollut mikään sattuma. Tämä ei tule olemaan ongelma, sillä Okposo on tullut jäädäkseen voimahyökkääjien eliittiin.

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle