Miten finaalien maalit ovat syntyneet? − sooloilu vain harvojen hommaa

LIIGA / Artikkeli
Myttynen on laukonut yhden maalin suoraan syötöstä.
Kuva © Jarno Hietanen
Tasaisessa finaalisarjassa molemmat joukkueet ovat tehneet hienoja maaleja, joista suurin osa on syntynyt tiiviin joukkuepelin tuloksena. Muutama komea yksilösuorituskin on nähty. Nähdyt osumat antavat osviittaa sille, millaisia maaleja neljäs finaali saattaisi tuoda tullessaan.

Tappara kavensi voitot kolmannessa finaalissa lauantaina 2−1:een. KalPa voitti kaksi ensimmäistä koitosta, molemmat maalein 3−2. Tapparan voittolukemat olivat hieman pienemmät, 2−1.

Kuopiossa pelattavaan neljänteen finaaliin mentäessä lähtökohdat ovat mielenkiintoiset, sillä kotivoitolla KalPa toisi kuopiolaisille katkaisumahdollisuuden Tampereella tiistaina edessä olevaan viidenteen finaaliin. Tapparan voitolla sarja tasoittuisi 2−2:een. 

Tappara on tehnyt sarjan jokaisessa ottelussa tähän mennessä kaksi maalia, kun taas KalPa on tehnyt kahdesti kolme osumaa. Viimeisimmässä ottelussa KalPa jäi yhteen maaliin.

Tappara on tehnyt finaalisarjassa kolme, KalPa kaksi maalia suorilla laukauksilla. Tapparan tehopuolustajat Valtteri Kemiläinen ja Otso Rantakari ovat antaneet pyssynsä laulaa, ja Juhani Jasu viimeisteli maalinsa komean nousun päätteeksi takakulmaan.

Rantakari ratkaisi kolmannen finaalin.
Kuva © Kirsi Teiskonlahti

KalPan suorilla vedoilla syntyineistä maaleista ovat vastanneet Jyri Junnila, joka sai puolustaja Niko Mikkolan levityssyötön itselleen laidassa, sekä Jesse Mankinen, joka yllätti Dominik Hrachovinan siniviivalta melko heppoisella käännöllä.

Ohjaamalla tehdyt maalit ovat tällä hetkellä KalPalle 2−1, sillä avausfinaalissa Tapparan ensimmäinen maali syntyi Veli-Matti Savinaisen siirrettyä Henrik Haapalan kulmasta tulleen huippusyötön ohi Eero Kilpeläisen. Samaisen ottelun voittomaalin ohjasi KalPan Tommi Jokinen.

Juuso Riikolan lähettämän laukauksen tiellä oli ennen Jokisen mailaa myös Mikko Nuutisen työväline. KalPan finaalisarjan avausmaali syntyi niin ikään ohjaamalla, kun Junnila oli tarkkana maalille tulevan kiekon kanssa.

Kristian Kuusela on kiertänyt kertaalleen maalin, ja lyönyt kiekon verkkoon − Matias Myttynen sen sijaan kiersi itsensä taidokkaassa suorituksessaan. Myttynen iski lisäksi ensimmäisessä finaalissa yhden laukauksen poikittaissyötöstä.

Myttynen ja Jasu ovat molemmat onnistuneet maalinteossa finaalisarjassa.
Kuva © Jarno Hietanen

Kuusela on osunut myös laukauksella suoraan syötöstä. Tehopuolustaja Mikkola on ollut kertaalleen paikalla, kun Sami Mutasen laukoma irtokiekko putosi tarjolle.

Molemmat joukkueet ovat tehneet liki puolet maaleistaan laukomalla kiekkoa kohti vastustajan maalia. Molemmat maalivahdit ovat joutuneet kamppailemaan kovaa maskipelaamista vastaan. Vain muutamissa maaleissa ratkaisevana tekijänä on ollut yksittäisen pelaajan suoritus.

Neljänteenkin finaaliin lähdettäessä on oletettavaa, että parempaan joukkuepeliin pystyvä joukkue on vahvoilla.

» Lähetä palautetta toimitukselle