Mitä kiekkolähetyksien kulisseissa tapahtuu? - "Siinä on palapeliä soviteltavaksi"

LIIGA / Artikkeli
Petteri Ahomaa paljastaa kuuntelijoille, mitä kiekkolähetyksien kulisseissa tapahtuu.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Petteri Ahomaa paljastaa Laidasta Laitaan -sarjassa, mitä suomalaisten kiekkolähetysten kulisseissa oikeasti tapahtuu.
Viime viikolla Laidasta laitaan -sarja kävi kiinni urheiluselostajan sielunmaailmaan. Tällä viikolla liikemies Marko Sjöblom ja toimittaja Lauri Lehtinen selvittävät, millaista on urheiluohjelman tuottajan ja studioisännän työ.

Vieraana on Moskito Sportin kautta Nelosen kiekkolähetyksissä sekä tuottajan että studioisännän manttelia kantava Petteri Ahomaa, joka vie kuulijat kameran toiselle puolelle. Millaisen työn vaatii onnistunut kiekkolähetys parhaaseen katseluaikaan?

- Virka on todella monimuotoinen ja meilläkin on useampi tuottaja. Kun perjantaina tulee neljä peliä suorana, ensin on henkilökuntajako. Kuka selostaa missäkin? Ketkä toimittajat menevät minnekin? Siinä on palapeliä soviteltavaksi, Ahomaa kertoo.

Ahomaa on 20 vuoden työuransa aikana tehnyt ohjelmia monista eri aiheista ja monissa eri rooleissa. Millaista osaa urheilu näyttelee Ahomaan elämässä?

- Pelaajien ominaispiirteiden tunteminen kehittyy koko ajan. Minun ei kuulu olla pelin asiantuntija, niitä on meillä pelissä aina yksi tai kaksi mukana. Pitää kuunnella, eikä vain käydä läpi valmista kysymyslistaa.

Ohjelmassa nimetään Suomen kovimmat osaajat kameran toiselta puolelta ja pohditaan maksukanavien tulevaisuutta. Entä miten selvitä studioisäntiin kohdistuvasta kovasta kritiikistä?

- Kun on katsonut nuoria kollegoita, jotka lukevat keskustelupalstoja ahkerasti, kehityskäyrä ei ainakaan nouse. Etenkin naiset tuntuvat ottavan todella raskaasti netissä tulevan palautteen, joka on annettu perjantaina jurripäissään.

Tule keskustelemaan aiheesta kanssamme Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle