Mestiksen pudotuspelit käynnistyvät

MESTIS / Artikkeli
Mestiksen playoff-koitokset alkavat tänään lauantaina, kun ensimmäisissä puolivälieräotteluissa pudotetaan aloituskiekot. Jukurit ja KooKoo lähtevät omiin ottelupareihinsa selvinä ennakkosuosikkeina, kahdessa muussa parivaljakossa on odotettavissa tiukempia pelejä. Jatkoaika luo seuraavassa katsauksen puolivälieräparien ennakkoasetelmiin.

JUKURIT - HERMES

Jukurit valmistautunut huolella

Jukurit lähtee runkosarjan voittajana Mestiksen
pudotuspeleihin lievänä ennakkosuosikkina. Joukkue
varmisti runkosarjan voiton hyvissä ajoin ennen sen
loppumista, joten sillä on ollut aikaa valmistautua
tulevaan haasteeseen.

Runkosarjan voiton varmistuminen on antanut
joukkueelle mahdollisuuden lepuuttaa pienistäkin
vammoista kärsineitä pelaajia. Näin ollen
maksimaalinen hyöty on otettu irti ja ketään ei ole
tarvinnut peluuttaa loukkaantuneena. Runkosarjan
loppukierroksilla joukkueelta siis puuttui useassa
ottelussa monia pelaajia, kuten runkopuolustaja Jari
Korhonen, Hermestä vastaan tällä kaudella seitsemän
maalia viimeistellyt sentteri Marko Tauriainen,
vakavaksi ykkösmaalivahtikandidaatiksi noussut Tommi
Nikkilä, ehkäpä ykkössentteriksi tituleerattava Mikko
Hakkarainen sekä laituri Jarno Tiilikainen. Tämä on
varmasti ollut osasyynä joukkueen tappiollisiin
otteisiin loppukierroksilla. Ja tietenkään ei sovi
unohtaa, että kyllä pelaajat itsekin jo tiesivät
runkosarjan voitto olevan taskussa.

Tauriaisen tilanne ei pudotuspelien suhteen ole vielä
täysin varma, ainakaan avauskierroksen suhteen, mutta
muuten pakka on kasassa, ja joukkue pääsee aloittamaan
pudotuspelit täydellä miehityksellä.

Jukurit kokeili muun muassa tappiollisella Forssan
vierailullaan normaalista poikkeavaa pelitaktiikkaa
jättäen yhden miehen selkeästi puolustustehtävien
ulkopuolelle ja yrittäen ruokkia tätä pitkillä
avauksilla. Lieneekö valmennuksella jotain mielessä...?
Samoin runkosarjan viimeisessä ottelussa nähtiin
mielenkiintoinen veto valmentaja Risto Dufvalta, kun
mies piti kymmenisen sekuntia ennen pelin päätöstä
aikalisän, otti maalivahdin pois tilanteessa, jossa
Jukurit johti 5-7 ja heitti kuudennen kenttäpelaajan
jäälle. Tuloksena maali. Edellisistä päätellen joukkue
on valmistautunut pudotuspeleihin jo pitkän aikaa ja
lienee hyvin valmiina tulevaan.

Hermes on Jukureille sikäli mieluisa vastus, että
kauden kaikista kohtaamisista Jukurit on ottanut
voiton, tosin ensimmäinen vierasottelu Kokkolassa
päättyi voittoon vasta jatkoajan jälkeen. Hermes on
pyrkinyt hyökkäävään pelityyliin, joka jättää
Jukureille usein tilaa nopeisiin kääntöihin, mitä
onkin usein kutsuttu Jukureiden tavaramerkiksi; nopeaa
suunnanmuutospeliä.

Hermeksellä vain voitettavaa

Hermeksen ennakkoasetelmat ottelupariin eivät ole kehuttavat. Joukkue on marraskuusta lähtien pelannut heikosti, ja vain hyvä alkukausi takasi kokkolalaisten pysymisen pudotuspeliviivan paremmalla puolella. Ainoa hyvä puoli Hermeksen lähtökohdissa taitaa olla paineiden täydellinen puuttuminen. Joukkueella on sarjassa vain ja ainoastaan voitettavaa, eikä kukaan odota siltä mitään.

Suurin mielenkiinto kokkolalaisryhmässä kohdistuu playoffien alla vaihtuneeseen valmennukseen. Jari Grönstrandin korvannut kakkosluotsi Jouni Vuorinen ei ainakaan ensimmäisissä otteluissaan kyennyt kääntämään joukkueen suuntaa, vaan jopa yleensä voitokas ensimmäinen vaihdoksen jälkeinen ottelu päättyi tappioon.

Jukurit tuskin olisi ollut minkään seuran toivevastustaja alkaviin pudotuspeleihin. Mikkeliläisten vauhdikas neljän kentän hyökkäyspeli on Hermeksen kannalta erityisen vaarallinen pelote, sillä kapeahkolla materiaalialla pelaavat keskipohjanmaalaiset eivät pysty vauhdissa millään kilpailemaan eteläsavolaisten kanssa.

Hermeksen hyökkäyspelistä on päävastuun kantanut koko kauden ajan Jani Uskin johtama ykkösketju. Uski on vanhan hyvän ajan verkkainen taitopelaaja, joka ei viihdy Jukurien vauhtimyllyssä, ellei saa kaivettua pudotuspeleissä yhtä vaihdetta lisää pelaamiseensa. Muista hyökkääjistä Aku Joki-Erkkilällä on varmasti näyttämisen halua entistä seuraansa vastaan, ja hän aiheuttaneekin eniten töitä jukuripuolustukselle. Ykkösketjun kolmas lenkki, ensimmäisiä Mestis-playoffejansa pelaava Juho Luoma, pärjää myös Jukurien vauhdissa.

Kokkolalaisten ykkönen tuskin tulee saamaan kovin paljon apua muilta hyökkäysketjuilta, sillä ainakin runkosarjassa kakkonen ja kolmonen ovat olleet vaikeuksissa. Esimerkiksi sentteri Mikko Kaukokarin teholuku on yli 20 maalia miinuksella, kun ykkösketjun hyökkääjillä sama tilasto näyttää yli kymmentä plusmaalia.

Myös puolustus on kapea, sillä ykköspakki Juha Salmun jälkeen on paljon tyhjää ennen seuraavia. Maalivahdeista nuori Mikko Hankaniemi on välillä pelannut erittäin hyvin, mutta otteet ovat ailahdelleet. Veteraani Tommi Hietalan kausi on ollut pettymys, mutta pudotuspeleissä miehen kokemuksesta saattaa olla hyötyä. Joka tapauksessa Hermes häviää ennakkospekulaatioissa Jukureille myös maalivahtipelin kohdalla.

Toimituksen arvio

Joukkueiden voimasuhteista ei liene epäselvyyttä;
Hermeksellä on haastajan rooli ja allaan tappioputki.
Jukureilla on allaan niin ikään ailahteleva
loppukausi, joskaan sen ei ole tarvinnut enää
juurikaan pisteistä taistella. Kuten Veikkauskin asian
kertoimien valossa näkee, Jukurit on otteluparin selvä
ennakkosuosikki ja vahvoilla kotiotteillaan
(runkosarjassa kaksi kotitappiota, joista toinen
Kouvolassa pelatussa ottelussa!) on todennäköisesti
parista jatkava osapuoli vähintään neljän,
todennäköisesti jo kolmen ottelun jälkeen.

Aikaisemmat kohtaamiset tilastoina

Jukurit - Hermes 7-4

Hermes - Jukurit 5-6 ja.

Jukurit - Hermes 6-3

Hermes - Jukurit 1-4

Jukurien tehopisteet:

Tauriainen 7+1=8

Honkonen 2+6=8

Liukkonen 3+3=6

Laakso 1+5=6

Kanerva 2+3=5

Hermeksen tehopisteet:

Joki-Erkkilä 2+4=6

Uski 4+1=5

Luoma 1+4=5

Salmu 2+1=3

Riutta 1+1=2

KOOKOO - FPS

Kurinalaisempi voittaa?

KooKoo voitti runkosarjassa forssalaiset kolme kertaa, maalit neljästä ottelusta 15-8 runkosarjakakkosen hyväksi. Kuumia pelaajia keskinäisissä otteluissa olivat lähinnä tutut miehet: Tomi Pöllänen (3+2), Aki Sinkkonen (2+3), Matti Raunio sekä Reino Soijärvi (3+1) ja Ville Kiiskinen (2+2). KooKoon maalia kaikissa otteluissa on vartioinut Carl Grahn (91.8%), palloseuralta Pasi Keinäsellä (93.6%) ja Lou Mastromarinolla (84.4%) on tilillään yksi ottelu kouvolalaisia vastaan liigaan siirtyneen Juuso Riksmanin pelattua kahdessa ottelussa.

Kovassa kevätkunnossa oleva KooKoo oli runkosarjassa ylivoimaisesti paras vierasjoukkue, mutta kotona - lähinnä heikon alkukauden johdosta - vasta kahdeksanneksi paras. FPS puolestaan on jatkanut perinteitään kovana vierasjoukkueena tälläkin kaudella: palloseura oli runkosarjan viidenneksi paras kotijoukkue, mutta vastapainoksi se oli playoffs-joukkueista selvästi huonoin vieraissa.

Ratkaisun avaimet

Ennakkoon ajateltuna sarjan merkittävimpiä tekijöitä on: forssalaisten maalivahtipeli ja maalintekijöiden puute sekä erikoistilanteet.

Runkosarjassa FPS:n maalinteosta suurimman vastuun kantoi troikka Aaltonen (25), Raunio (24) ja Kiiskinen (20), joka teki lähes puolet joukkueen maaleista. Heidän lisäkseen yli kymmenen maalia sai aikaíseksi vain puolustaja Samuli Kivelä (11). Matti Raunion kausi on ohi polven ristisiteen hajottua joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa, joten suuri kysymysmerkki onkin siinä, kuka joukkueessa pystyy maaleja tekemään. Potentiaalisia vaihtoehtoja lienevät vain pienen osan kaudesta pelanneet Jussit Eloranta ja Tie. Maaleja pitäisi nimittäin syntyä, liukkaat KooKoo-hyökkääjät kun pystynevät vähintään parin maalin tekoon joka pelissä hivenen hidasta pakkikalustoa vastaan.

KooKoossa vastuu jakautui tasaisemmin. Mestiksen maalikuninkuuden voitti Tomi Pöllänen (28) ja seuraavana listalla oli Reino Soijärvi (27). Muita yli kymmenen maalia tehneitä olivat Tatu Kattelus (19), Mikko Mattila (18) ja Tony Grönroos (12). Myös kolmos- ja neloskentistä on kevään edetessä löytynyt tehoja koko ajan paremmin, joten miehistöpulaan KooKoo ei tällä kaudella kaadu.

Maalilla kouvolalaisilla pelannee Carl Grahn, jonka otteet ovat niin ikään parantuneet kauden mittaan ja suoritusvarmuus on lisääntynyt huomattavasti. Toinen vaihtoehto on ruotsalainen Peter Hamren, joka pelasi myös suhteellisen vakuuttavasti runkosarjan loppupuolella. FPS:n maalivahtitilannetta on puolestaan vaikea ennustaa. Lou Mastromarino on pelannut toisinaan erittäin hyvin, mutta varsinkin pelin ratkettua motivaatio on ollut hukassa. Pasi Keinänen puolestaan on perusvarma veskari, joka ei kuitenkaan välttämättä pysty tasaisia otteluita joukkueensa hyväksi kääntämään. Kummankaan joukkueen maalivahdit tuskin ottelusarjassa repsahtavat, vaan ottelut pysynevät melko pienimaalisina. Runkosarjassa KooKoota vastaan tehtiin keskimäärin 2,8 maalia, FPS:aa 3,9.

Mikäli FPS haluaa menestyä, tulee sen myös pysyä pois rangaistusaitiosta. Runkosarjassa joukkue keräsi toiseksi vähiten jäähyjä, vajaat 13 minuuttia/ottelu. Alivoiman, vaikkakin av-prosentti joukkueella on korkea, välttäminen on entistä tärkeämpää kun vastaan luistelee sarjan paras ylivoimajoukkue KooKoo, jonka kaksi murhaavan tehokasta ylivoimakentällistä latoivat runkosarjassa kiekon reppuun 64 kertaa.

Toimituksen arvio

Jos KooKoo pystyy pelaamaan samalla tasolla kuin runkosarjan kevätpuoliskon, on vaikea uskoa FPS:n voittavan sarjasta yhtä peliä enempää.

K-VANTAA - KALPA

KalPa haastaa Kiekko-Vantaan

Kiekko-Vantaan ja KalPan välisestä puolivälieräsarjasta odotetaan tasaista ja mielenkiintoista. Runkosarjassa kymmenen pistettä vastustajaansa enemmän kerännyt ja kotiedun lunastanut vantaalaisyhdistelmä on hienoinen suosikki, mutta savolaisryhmä tuskin taipuu helposti pienten marginaalien otteluissa.

Jatkoaika arvioi Kiekko-Vantaan ennen kauden alkua sijoille 2-4. Ennustus piti hyvin kutinsa, sillä joukkue sijoittui runkosarjassa kolmanneksi. Hyvän menestyksen perustana ovat olleet onnistunut maalivahtipeli, kokenut puolustus ja vauhdikas, moniin vastustajiin verrattuna tasainen hyökkäys. Välillä otteet ailahtelivat, kuten kaksi tappiota heikolle Diskokselle osoittavat, mutta viimeisen sarjaneljänneksen aikana vantaalaisten taito riitti aiempien voitottomien otteluiden jälkeen sekä Jukureiden ja KooKoon kukistamiseen.

"Alunperin tavoitteena oli mahtua kahdeksan joukkoon. Sitten huomattiin, että kotietu on ihan mahdollinen ja mentiin välitavoitteilla eteenpäin", kommentoi menestyksestä yllättynyt valmentaja Jarmo Kauppi talven etenemistä runkosarjan päätöspelin jälkeen.

Viime kaudella Kiekko-Vantaa saalisti niinikään itselleen kotiedun pudotuspeleihin, mutta kausi päättyi tylysti kolmeen perättäiseen tappioon Sportille.

Maalivahtipeli kunnossa

Kuopion KalPa on pelannut kuten sarjanousijoilla on tyypillisesti tapana. Alussa innostus toi loistavia tuloksia, mutta kauden edetessä koittivat vaikeammat ajat. Ensimmäisen sarjaneljänneksen jälkeen KalPa oli sarjassa Jukureiden jälkeen toisena, mutta sittemmin kuuden ottelun tappioputki pudotti savolaisten osakkeita. KalPa oli toisen neljänneksen kuudella pisteellään Mestiksen huonoin ryhmä. Kevätpuolen ryhtiliike varmisti pudotuspelipaikan, mutta kuusi peräkkäistä voitotonta peliä hieman ennen runkosarjan päätöstä tiesivät sitä, että vasta viimeisellä kierroksella varmistui Jukureiden välttäminen ensimmäisellä pudotuspelikierroksella.

Kiekko-Vantaan ja KalPan kauden keskinäiset ottelut ovat olleet tasaisia, joskin pisteet menivät Vantaalle selkeästi 7-2. Ensimmäisen kohtaamisen vei KalPa kotonaan jatkoajalla, mutta sen jälkeen voitot ovat matkanneet Vantaalle maalin tai kahden erolla. Viimeisimmän, ympäripyöreän ottelun Kiekko-Vantaa voitti Tikkurilassa 4-3.

Maalivahtipeli on molemmilla kunnossa. Kiekko-Vantaan Markus Helanen jopa voitti Mestiksen maalivahtitilaston pysäytettyään kiekot 91,33 prosentin teholla. Loistavan alkukauden jälkeen Helasen ote herpaantui talven aikana, mutta petraus pudotuspelien läheisyydessä lupaa hyvää. KalPan tolppien välissä Ari Luostarinen ja Juha Kauhanen ovat jakaneet torjuntavastuun tasaisesti jo kohta kahden kauden ajan. Viime aikoina terävämmin on torjunut Luostarinen, jonka prosentti 90,98 ei juurikaan jää jälkeen Helasen vastaavasta.

Suurin ero joukkueita verrattaessa löytyy puolustuksesta. Kiekko-Vantaan peräpäässä on Mestikseen poikkeuksellisen paljon sekä kokemusta että kiekollista taitoa. Johtohahmoina häärivät oman pään moitteetta hoitava Jonni Kiiski, peräti 13 maalia laukonut Jukka Hakkarainen sekä sarjan maajoukkueessa pelanneet Mika Peltonen ja Matias Schantz. KalPan tehokkain puolustaja on ollut viime kaudella Vantaallakin pelannut Samuli Suhonen. Kokeneen Antti Hintikan paalusta huolimatta savolaisten nuori alakerta ei liene aivan vastustajan veroinen.

Niiralanmonttu mainettaan helpompi paikka?

Hyökkäyskalustot ovat tilastojenkin valossa tasaiset. Kiekko-Vantaa iski kauden aikana vaivaiset kaksi maalia KalPaa enemmän, ja molemmilla on riveissään neljä yli 30 tehopistettä kerännyttä taituria. Vantaalaisista rajan ylittivät kauden lopulla joukkueen tehokkaimman hyökkäyskolmikon muodostaneet Teemu Kuusisto, Ilari Filppula ja Pete Suonpää sekä Henri Ekholm. Pudotuspelejä ajatellen huomioitavaa on tehoketjun kokemattomuus; Kuusisto pelaa toista kauttaan Mestiksessä, Filppula ja Suonpää vasta ensimmäistään.

KalPasta 30 tehopisteeseen ylsivät Marko Ahosilta, Kalle Kerman, Tatu Miettinen ja paluumuuttaja Aki Korhonen. Runkosarjan viimeisissä peleissä kuopiolaisten tehoketjuksi muodostui kolmikko, jossa Ahosilta ja positiivisesti viidenneksi parhaana pistemiehenä yllättänyt Vesa Reinikainen pelaavat yhdessä viime kauden karsintasarjassa tehoilleen ja taas aikuistenkin peleissä irti päässeen Eetu Qvistin kanssa. Kolmikko viimeisteli yhdessä pakkiparin Pekka Parviainen-Samuli Suhonen kanssa kolmessa viimeisimmässä ottelussa yhdeksän maalia.

Kotiedusta saattaa olla Kiekko-Vantaalle muutakin kuin nimellistä hyötyä, sillä joukkueiden välinen kymmenen pisteen ero sarjataulukossa selittyy pitkälti erilaisilla suorituksilla kotikaukaloissa. Siinä missä Kiekko-Vantaa hävisi Tikkurilassa ainoastaan kärkijoukkueille ja kärsi yksittäiset tappiot FPS:lle ja Diskokselle, oli KalPalla kotonaan paljon suurempia vaikeuksia nimenomaan kärkipään joukkueita vastaan. Kymmenestä kotiottelusta Jukureita, KooKoota, K-Vantaata, Sportia ja TuToa vastaan oli tuloksena ainoastaan kaksi voittoa.

Toimituksen arvio

Jatkoonpääsyn todennäköisyys Kiekko-Vantaan hyväksi 60-40.

SPORT - TUTO

Ottelupari, josta ei ota selvää

Sport ja TuTo kohtasivat jo viime kaudella playoffseissa, silloin toisella kierroksella. Runkosarjassa kahtena viime kautena Sport on dominoinut otteluita, mutta playoffseissa TuTo on määrännyt tahdin. Ottelusarja sai alkutahdit jo vuonna 1997, kun Sport ja Kiekko-67 karsivat noususta silloiseen I-divisioonaan. K-67:n riveissä pelasi tuolloin lukuisia TuTon pelaajia, jotka pelaavat tässäkin ottelusarjassa. Tuolloin Sport voitti ratkaisevan kolmannen ottelun jatkoajalla 2-1 yli 4000 katsojan edessä Vaasassa.

Sport lähtee playoffseihin hurjassa vireessä. Viimeiset seitsemän ottelua on voitettu, mukana 2-1 vierasvoitto TuTosta. Noihin seitsemään otteluun mahtuu kaksi nollapeliä, ja maaliero on huima 33-5. Sportin vahvuudet ovat erittäin tasainen hyökkäyskalusto sekä laaja ja monipuolinen puolustuspeli. Sport peluuttaa tasaisesti neljää kenttää, ja etukäteen on mahdoton tietää kuka onnistuu ratkaisemaan ottelut.

Puolustuksessa löytyy yli kymmenen pelaajan kalusto. Valmentaja Arto Sirviöllä on käsissään positiivinen ongelma, pakkikalustosta on ollut varaa jättää lepovuoroon välillä liigatason pakkejakin, mutta tästä huolimatta oma maali on saatu varjeltua mallikkaasti. Sport olikin runkosarjan vähiten maaleja päästänyt joukkue.

Maalivahtipeli on viime otteluissa ollut kohdallaan. Ykkösmaalivahdiksi noussut Timo Laaksoharju mursi olkapäänsä ja maalilla ovat pelanneet alkukaudesta pahasti pelinsä ja pikkuvammojen kanssa taistellut Marko Härkönen sekä kakkosmaalivahdiksi hankittu Matti Höylä.

Sportin erikoistilannepelaaminen on ollut mallikasta. Jos kysytään, koska Sport on viimeksi päästänyt maalin alivoimalla, vastausta ei todennäköisesti kukaan muista ulkoa. Ylivoimalla ongelmia on, mutta silti Sport on myös ylivoimapelissä sarjan parhaimmistoa.

Tällä hetkellä Sportin pelistä on vaikea löytää heikkouksia. Pitkin kautta on omasta päästä hyökkäyksiin lähtö kangerrellut, ja johtoasemassa Sport joskus sortuu pelitempon löysäämiseen. Nämä kaksi asiaa kun Sport saa kuntoon, on se kenelle tahansa iso este kohti mestaruutta.

TuTolla on etunaan ykköskenttä, joka on kaatanut joukkueen kuin joukkueen vaikka yksinään tällä kaudella. Tero Forsell on lähes kiistatta sarjan paras hyökkääjä eivätkä kauas kärjestä jää myöskään nimet Saunamäki, Niinikoski, Vuorisalo tai Jalava. Hyökkäyspeli onkin TuTon silmäänpistävin ase. Joukkue tekee paljon maaleja ja pelaa avointa hyökkäävää jääkiekkoa. Vastapainoksi myös omassa päässä soi kohtalaisen usein. Joukkueen hyökkäyskalusto on tosin sitä luokkaa, että otteluita ei olla usein hävitty omiin päästettyjen maalien määrän takia.

Valmentaja Anatoli Bogdanov tullee korostamaan playoffseihin mentäessä, että omaa maalia on varjeltava tarkemmin. Tämä ei vaadi isoa muutosta, sillä TuTolla ovat puolustus- ja maalivahtipeli kunnossa. Bogdanov on lisäksi erittäin kokenut kettu, joka tietää, mitä joukkueelta vaaditaan juuri tiukoissa paikoissa. Puolustuksesta löytyy muutama huippunimi, mutta laajuudessaan ei puolustus pärjää Sportille. Kiekollista taitoa TuTon puolustuksesta löytyy Sportia enemmän, ja hyökkäykset saavatkin usein alkunsa juuri puolustajien avausten ja nopean suunnanvaihtopelin seurauksena.

TuTo on erittäin taitavan hyökkäyskalustonsa takia erityisen vaarallinen ylivoimalla. Joukkueella on heittää kentälle kaksi ylivoimakentällistä, jotka molemmat pystyvät painamaan paineen vastustajan päätyyn. Rangaistuksia kannattaa TuToa vastaan vältellä viimeiseen asti, mutta eri asia on, miten siinä onnistutaan. Liukkaiden hyökkääjien piteleminen sääntöjen puitteissa on hankalaa.

Summa summarum

Ottelupari on täysin ratkaisematon. Jos ottelusarja pitäisi ratkaista kolikolla, jäisi kolikko todennäköisesti pystyyn. Molemmat joukkueet ovat erittäin taitavia ja pelityyliltään samanlaisia. Molemmat pyrkivät kiekolliseen kontrolliin ja kiekon hallintaan. Hyökkäystehossa on TuTolla selkeä yliote terävimmässä kärjessä, mutta Sportilla on hyökkäyskalustossaan laajempi materiaali, joka saattaa ratkaista pitkän ottelusarjan.

Puolustuksessa TuTolla on pieni etumatka, mutta kuten hyökkäyksessäkin, Sportin materiaali on hieman leveämpi. Maalivahtipelissä Sportilla on jälleen sama tilanne. Sportin molemmat maalivahdit ovat hyviä, mutta yhtä hyvä maalivahti löytyy TuTon maalinsuulta. Tässäkin tilanteessa syvyys on Sportin puolella, mutta harvemmin kahta maalivahtia joudutaan kuitenkaan peluuttamaan.

Ylivoimapelissä TuTo on selkeästi vahvempi, mutta alivoimalla Sport on parempi. TuTolla on hieman kookkaampi joukkue kuin Sportilla ja fyysisessä pelissä TuTolla on pieni etuote. Kulmapelaamiset ja maalineduskahakat saattavat olla TuTon heiniä, ja nämä pienet asiat voivat ratkaista otteluita TuTon eduksi.

Yksi aliarvostettu asia Mestiksessä on kotietu. Etu on Sportilla, ja mikäli Vaasan halliin saadaan entisaikojen tunnelma, ei hallissa varmastikaan viihdy kukaan vastustaja. TuTon halli on tunnetusti kohtalaisen tyhjä, ja halliin löytyy aina kymmeniä vaasalaisia, jotka Turussa opiskelevat. TPS kun vie kaupungin kiekkoyleisön mennessään Kupittaalta.

Toimituksen arvio

Odotettavissa on erittäin tasainen ja jännittävä ottelusarja. Kävi sarjassa miten tahansa, on varmaa, että yksi loistava joukkue lähtee kesälomalle.

OTTELUOHJELMA

Puolivälierät:

LA 9.3. klo 16

Jukurit - Hermes

KooKoo - FPS

K-Vantaa - KalPa

Sport - TuTo

SU 10.3. klo 16

Hermes - Jukurit

FPS - KooKoo

KalPa - K-Vantaa

TuTo - Sport

KE 13.3. klo 18.30 (tarvittaessa)

Jukurit - Hermes

KooKoo - FPS

K-Vantaa - KalPa

Sport - TuTo

PE 15.3. klo 18.30 (tarvittaessa)

TuTo - Sport

Hermes - Jukurit

FPS - KooKoo

KalPa - K-Vantaa

MA 18.3. klo 18.30 (tarvittaessa)

Jukurit - Hermes

KooKoo - FPS

K-Vantaa - KalPa

Sport - TuTo

Välierät:

KE 20.3. klo 18.30

PE 22.3. klo 18.30

LA 23.3. klo 16

MA 25.3. klo 18.30 (tarvittaessa)

KE 27.3. klo 18.30 (tarvittaessa)

Loppuottelut:

LA 30.3. klo 16

SU 31.3. klo 16

KE 3.4. klo 18.30

PE 5.4. klo 18.30 (tarvittaessa)

SU 7.4. klo 16 (tarvittaessa)

Pronssiottelu:

LA 30.3. klo 16

» Lähetä palautetta toimitukselle