Mestiksen Piippuhyllyllä, viikko 4: Kurinpitoa ja ajankohtaisohjelmaa

MESTIS / Artikkeli
"Se on poika penaltti". Kuvassa tuomari Timo Ruuska.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jälleen on yksi Mestis viikko paketoitu. Tällä viikolla asialistalla on muun muassa KeuPan johtoportaan muutosta sekä Mestiksen kurinpitoa.

Mestiksen Piippuhyllylle istahtivat jälleen kerran vakiohyllyttäjät Lassi Seppä ja Jesse Eskelinen. Tällä viikolla herrat eivät ottaneet vierelleen sitä kuuluisaa järjen ääntä, vaan antoivat paahtaa ihan kahteen pekkaan.

1. erä: Olli Raaska ei jatka KeuPan toimitusjohtajana. Hän jatkaa kuitenkin hallituksen jäsenenä ja on mukana seuran toiminnassa. Millaisena näet tämän uuden järjestelyn keuruulaisten kannalta?

LS: Raaskan lähtö on ilman muuta KeuPalle iso takaisku. Mies on ollut osana KeuPan nousutarinaa ja hän on ollut luomassa Keuruulle kiinteästi Mestiksessä esiintyvää joukkuetta. On KeuPan kannalta arvokasta, että Raaska jää vaikuttamaan seuran taustalle, mutta onko miehellä itsellään enää täysi sydän ja mieli mukana tekemisessä? Se on kysymys, jonka vain Raaska itse tietää. Puolivaloilla Keuruulla ei voi vedellä. 

JE: Keuruulla tullaan kokemaan muutoinkin isoja muutoksia ensi kaudeksi, kun päävalmentaja Ville Nieminen, ja myös yhteistyöseura Lukon päävalmentaja Risto Dufva suuntaavat Mikkeliin Jukurien penkin taakse. Kuten KeuPa kertoo tiedotteessan, taloudelliset resurssit tulevat vastaan, varmasti myös muilla Mestis-paikkakunnilla joudutaan miettimään rahojen riittämistä. Surullista, mutta valitettava totuus nykypäivän suomalaisessa kiekkoilussa.

KeuPa koki muutoksia johtoportaassa.

Raaska on tehnyt Keuruulla ison työn seuran Mestis-taipaleella, ja seuraajilla onkin iso työ miehen saappaiden täyttämiseksi.

2. erä: Mestiksessä on jaettu jälleen kuluneella viikolla pitkiäkin pelikieltoja. Mitä mieltä olet sarjan kurinpidon toimivuudesta?

LS: Mielestäni Mestiksen kurinpito on tehnyt läpi kauden hyvää työtä. Rumista taklauksista annetaan kautta linjan 4-5 ottelun pelikieltoja, eikä pieniäkään sikailuja jää juuri huomaamatta. Toki virheitäkin sattuu, mutta ne eivät kerää Mestiksessä niin suurta mediahuomiota kuin esimerkiksi Liigan kurinpidon tekemät linjanvedot ja mokailut.

Esimerkiksi TUTOn Joona Monton saama kolmen ottelun pelikielto on mielestäni Mestiksen kurinpidon linjan mukainen. Tilanteessa on päivänselvä rike, eikä vastaavanlaisia saisi tapahtua jääkiekossa, sillä ne ovat aina terveydelle vaaraksi. Polvet ovat muutenkin kovilla nopeatempoisessa pelissä.

Monto sai viime viikolla kolmen ttelun pelikiellon.
Kuva © Timo Savela

JE: Pelikieltoa on taas sadellut, suuntaan ja toiseen. Kurinpidon toiminta on ollut myös minun mielestäni lähes poikkeuksetta erittäin ryhdikästä. Monet tilanteet, joista ottelun tuomaristo on jättänyt viheltämättä isoa rangaistusta, on kurinpito kuitenkin videotallenteen ja raporttien perusteella tuominnut pelikieltoa. 

3. erä: Mestikselle on tullut uusi ajankohtaisohjelma, viikottain ilmestyvä Mestis Weekly. Millaisena sinä näet uuden ohjelmasarjan roolin Mestiksen kehityksessä?

LS: Kyllä Mestis Weekly nostaa sarjan profiilia. Se on hyvä keino pitää sarjan seuraajat ajan tasalla kaikkien joukkueiden otteista, ainakin pintapuolisesti. Jani Säteri tekee mielestäni hyvää työtä studioisäntänä ja juontajana. Hän tuo persoonallaan sopivaa särmää ohjelmaan. Ainoa miinus on ollut ainakin niissä jaksoissa, joita minä olen katsonut, varsin huolimaton viimeistelytyö. Valmiisiin tuotoksiin on lipsahtanut milloin kiroilua, milloin huonosti leikattuja pätkiä.

Mestis Weekly voi pidemmällä tähtäimellä jopa helpottaa ihmisiä seuraamaan Mestistä ja saada sellaisiakin katsojia mukaan, joita ei muuten Mestis-kiekko sytytä, tai he eivät vaikka pääsekään paikan päälle seuraamaan tiettyjä otteluita. 

JE: Tästä uudistuksesta olen äärimmäisen iloinen, kuten aikaisemmin Piippuhyllyn toppi-floppi-osiossa totesinkin. Säteri hoitaa hommansa rautaisella otteella, joka lähetykseen on saatu mielenkiintoisia vieraita, joilta löytyy myös asiallisia kommentteja perinteisen lätkäjargonin sijaan.

Muun muassa Pärssinen vieraili Mestis Weeklyssä.
Kuva © Timo Savela

Ainoastaan sarjan päättävää osiota, joka näyttää viikon kaikkien otteluiden maalit, kaipaisi ehkä lisämiettimistä. Maalit ovat melkoisen raskasta katseltavaa, vaikka toisaalta on toki mukava nähdä, mitä sarjassa on tapahtunut. Esimerkiksi "isoveli"-sarjan, Liigan viikkomakasiinin tapaiset top5- tai vastaavat osiot voisivat toimia.

Viikon toppi ja floppi:

LS: Viikon toppi on tällä kertaa papereissani Jukurien Oula Palve. Mies on tällä hetkellä täysin ylivoimainen pelaaja Mestis-nimisessä jääkiekkosarjassa. Terve menoa Liigaan ensi kaudeksi, herra Palve!

Floppiosaston täyttää minun mielestäni keskiviikkoinen LeKin ja K-Vantaan välinen ottelu. Silloin Lempäälän hallissa meni lähes kaikki asiat juuri niin kuin herra Murphy laissaan on määrännyt. Ensin ykköshallin kattovuodon vuoksi ottelu siirrettiin viereiseen kakkoshalliin, jossa kaikki katsojat joutuivat katsomaan peliä seisten.

Lisäksi kesken ottelun kolmatta erää pleksi hajosi ja sitä vaihdettiin ties kuinka ja kauan, hieman kankein metodein. Myöskään itse ottelu ei kohonnut klassikoiden joukkoon, kun K-Vantaa nuiji LeKin vara-areenan jäähän maalein 1-6.

JE: Toppistatus menee tällä kertaa Joensuuhun. Jokipojat pelasi viikolla kolme tasaista ottelua, joista jokaisen onnistui lopulta kääntämään kolmen pisteen voitoksi. Taistelussa sarjan kolmannesta sijasta ärjypaitojen johto SaPKoon nähden on neljä pistettä, ja Jokipojat ovat lisäksi pelanneet pelin vähemmän. 

Jokipojat pelasi hyvän viikon.
Kuva © Timo Savela

Floppi on tällä kertaa LeKi. Joukkue hävisi viikon kaikki kolme otteluaan, ja alkaa vajota yhä selkeämmin kohti karsintakurimusta. Lempäälässä täytyy tapahtua paljon, jotta suunta vielä tästä tappiosävyisestä kierteestä kääntyisi iloimmaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle