Mestiksen ennakkopaketti 2013-2014

MESTIS / Artikkeli
Kuva ©
Jatkoajan Mestis-ennakkopaketti käy läpi jokaisen joukkueen tulevaa kautta analyysin ja haastattelun kautta. Tänä vuonna sarjan voittaja pääsee anomaan paikkaa Liigasta ilman karsintoja, ja yksi puolestaan tippuu Suomi-sarjaan.

Viime kaudella mestaruuteen ja liigakarsintoihin jyräsi Jukurit häviämättä pudotuspeleissä otteluakaan. Jarno Pikkaraisen suojatit eivät kuitenkaan onnistuneet liigakarsinnoissa, ja Ilves säilytti paikkansa korkeimmalla sarjatasolla.

Täksi kaudeksi karsinnat päätettiin jättää väliin ja tarjota Mestis-mestarille mahdollisuutta anoa liigapaikkaa. Vahvimmilla tähän ovat perinteiset suosikit Sport, Jukurit ja KooKoo, mikäli Jatkoajan Mestis-toimituksen ennustuksiin katsotaan. Kolmikkoa haastavat TUTO ja Jokipojat.

Yksi kauden mielenkiintoisimmista joukkueista on HCK, joka on kerännyt riveihinsä nipun kovia pelimiehiä. Millainen on viime kauden jumbon toinen kausi Mestiksessä? Kuinka Kajaanin Hokin ranskalaisduo pärjää Suomessa? Millaiset ovat Janne Sinkkosen koutsaaman SaPKon mahdollisuudet?

Mestiksen runkosarjaa on pidennetty nyt niin, että päätöskierrokset taistellaan vasta maaliskuun alkupuolella. Yhteensä otteluita kertyy joukkuetta kohden 56. Vastoin aiempaa uutisointia pudotuspelit mennään perinteiseen malliin, eli runkosarjan ykkönen kohtaa kahdeksannen, toinen seitsemännen ja niin edelleen.

Tällä kaudella myös yksi joukkue tippuu sarjasta, sillä vain yksi karsintaan joutuneista kahdesta joukkueesta säilyttää paikkansa toisiksi korkeimmalla sarjatasolla.

Jokaisesta joukkueesta Jatkoajan piinapenkkiin astui puolustuksen puolustuksen kärkinimi. Joukkuekohtaiset ennakot ilmestyvät niin, että viimeiseksi ennustetut kaksi julkaistaan ensin, ja sarjataulukkoa kivutaan ylöspäin kahden joukkueen päivätahdilla.

Joukkuekohtaiset ennakot ja sijoitus runkosarjassa

» Lähetä palautetta toimitukselle