Matkalla Torontoon: Viisi turkulaista Kanadassa? - osa 2

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Teemu Lämsä pelasi alle 18-vuotiaiden kisoissa viime talvena.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Jatkoaika esittelee torstaisin nuorten MM-kisoihin mahdollisesti matkaavia pelaajia. Turun lupausten esittelyn toisessa osassa tavataan vielä kaksi potentiaalista lähtijää.

Kolmeen ensin esiteltyyn pelaajaan pääset tutustumaan tästä.

Yksi TPS-nuorukaisista on valeturkulainen Miro Keskitalo. Jokerikasvatti vaihtoi kesällä pääkaupunkiseudun länsirannikkoon, kun kotiseuran KHL-siirto toi mutkia matkaan.

− Syy Turkuun siirtymiseen oli ihan se, että KHL-Jokereissa ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia päästä mukaan miesten peleihin. Täällä kehittyy paremmin, ja olen päässyt pelaamaan esimerkiksi harjoituspelejä ja CHL:ää miesten kanssa.

Keskitalo on viihtynyt uudessa ympäristössä.

− Mukava kaupunki, ja erityisesti nyt, kun on oppinut vähän liikkumaan täällä, niin on helpompaa, hän summaa.

Vuonna 1996 syntynyt eli tämän vuoden kisoihin alaikäinen Keskitalo on realistinen, mutta toiveikas omien mahdollisuuksiensa suhteen.

− Olen kuitenkin vielä nuorempaa ikäluokkaa, eli nämä kisat eivät ole niinkään päätavoite, vaan vasta ensi kisat. Nytkin olisi tietysti todellinen kunnia päästä mukaan.

Mahdollisen kisapaikan irrotessa puolustajan oma rooli olisi vielä todennäköisesti pienehkö.

− Siellä on nyt vielä noita vanhempia pakkeja, joten oma roolini olisi vain olla oppimassa Kanadassa ja saada sitten kotikisoihin isompi rooli.

Se ei kuitenkaan estä toivomasta suuria.

− Kanada on kiekkomaa ja kisakaupungit kiekkokaupunkeja. Se olisi ikimuistoinen kokemus. Toivotaan, että koko Tepsin viisikko lähtee kisoihin!

Myös Keskitalo edusti Suomea alle 18-vuotiaiden kisoissa.
Myös Keskitalo edusti Suomea alle 18-vuotiaiden kisoissa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

"Siellä on hieno tunnelma"

Kvintetin täydentää keskushyökkääjä Teemu Lämsä, joka suhtautuu myös kisamahdollisuuteen nöyrästi.

− Tavoite kisat ovat, mutta siellä on todella kova sentterikalusto tarjolla. Hyvin pitää pelata tämä syksy, jotta sinne pääsisi.

Niin alle 20-vuotiaiden kuin TPS-pelaajien itsensä kannalta on onni, että turkulaisryhmä on ajautunut loukkaantumissumaan. Tämä on tuonut vastuuta myös nuorille. Lämsänkin kausi on alkanut, hänen mukaansa, hyvin.

− Liigaa ja A-nuoria olen pelannut tässä alkukaudessa. Ne muutamat liigapelit, joita olen saanut vyölleni, ovat sujuneet ihan hyvin. Ero nuorten peleihin on selvä: Liigassa on vähemmän aikaa toimia, ja muut ovat paljon fyysisempiä.

Viime kaudella U18-kisoissa Suomea edustaneella Lämsällä on oma rooli tiedossa.

− Jos pääsisin kisoihin, niin roolini olisi paljon työtä tekevä ja alivoimaa pelaava sentteri. Tavoitteena olisi, ettei ainakaan menisi yhtään maalia omiin.

Muista turkulaisista poiketen Lämsä on päässyt pelaamaan Kanadassa aiemminkin.

− Olimme siellä muistaakseni alle 17-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. Siellä oli hieno tunnelma, ja innolla lähtisin nytkin matkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle