Matkalla Torontoon: Kisojen kovin kaksikko

LIIGA, MAAJOUKKUE / Artikkeli
Juuse Saros oli edellisissä kisoissa ykkönen.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Maalivahtipeli voidaan laskea Suomen suurimmaksi vahvuudeksi tulevissa nuorten MM-kisoissa. Päävalmentaja Hannu Jortikka voi valita tolppien väliin torjujan kahdesta Liigan kärkipään maalivahdista.

Ilman loukkaantumisia Suomen pelaavan maalivahtikaksikon Kanadassa pelattavissa nuorten MM-kisoissa muodostaa edellisten kisojen tapaan HPK:n Juuse Saros ja HIFK:n Ville Husso.

Kumpikin maalivahti on pelannut valtaosan liigajoukkueidensa otteluista. Maalivahdit ovat myös Liigan eliittiä pelipaikoillaan.

"haluan kokea maailmanmestaruuden ykkösroolissa"

− Uskon, että Husso on kisoissa. Saros on myös loistavassa kunnossa. Ei Suomi ainakaan maalivahteihin kaadu, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kiteyttää tilanteen. 

Joulun jälkeen molemmat joukkueet joutuvat tulemaan toimeen ilman ykköstorjujiaan. Törmänen ei kuitenkaan odota joulua kauhulla.

− Ainahan sitä odottaa, mitä lahjoja tulee, Törmänen virnistää.

Haastaja-Husso haluaa nyt ykkösroolin.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kumpikaan maalivahdeista ei myönnä pohtineensa tulevia kisoja sen enempää. Oman seurajoukkueen otteluihin keskittyminen on ollut luonnollisesti etusijalla.

− Totta kai ne kisatkin ovat kuitenkin automaattisesti takaraivossa, Husso myöntää.

− Ei sinne asti voi kuitenkaan ajatella, kun täytyy keskittyä oman joukkueen otteluihin. Totta kai haluan olla siellä mukana. Ainutlaatuinen tapahtuma, ja kyllä sen haluaa kokea, Saros toteaa.

Edellisissä kisoissa etukäteen tasaväkisestä kaksikosta Saros onnistui nappaamaan ykkösvahdin paikan. Se on asia, joka motivoi Hussoa kenties eniten tulevissa kisoissa.

HIFK ei päästänyt Hussoa yhteiskuvaan Saroksen kanssa

− Viime vuonna epäonnistuin. Haluan nyt kokea sen, mitä on ykkösvahtina oleminen. Maailmanmestaruus oli uskomaton juttu. Nyt haluan kokea sen ykkösroolissa, Husso täräyttää.

Siinä missä pienikokoisempi Saros luottaa nopeaan liikkeeseensä ja hyviin reaktioihinsa, on isokokoinen Husso peittävämpi. Siinä on kenties Husson ase, kun siirrytään Kanadaan ja pieneen kaukaloon.

− Tykkään, kun tulee paljon vetoja. Pienessä kaukalossa niitä tulee ja iso koko on etuni Juuseen verrattuna. Tilanteet tulevat nopeasti ja myös pelinluku on vahvuuteni, Husso analysoi.

Vaikka molemmat ovat lähes varmasti kisakoneessa, ei tolppien väliin mahdu kuin yksi maalivahti kerrallaan. Tasaväkisen kaksikon lopullinen peluutus ratkenneekin vasta alkusarjan aikana.

− Kova kilpailu on pelipaikoista kaikilla. En osaa meidän tilannetta tarkkaan arvioida, mutta kilpailutilanne on päällä kokoajan, Saros pohtii.

HIFK ei päästänyt Hussoa yhteiskuvaan Saroksen kanssa. Pelaajat vakuuttavat kuitenkin olevansa  hyvissä väleissä. Kovasta kilpailutilanteesta huolimatta.

− Intissä olimme samaan aikaan Santahaminassa. Emme olleet samassa tuvassa, mutta olisimme sinne kyllä mahtuneet, Saros naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle