Ilves reagoi hankkimalla Brett Bulmerin, mutta somessa seuran henkilöiden reagointi ei ole ollut yhtä hyvää.

Kirsi Teiskonlahti

Maanantaijää, viikko 45: Totuus, joka sattuu eniten

Liigassa on vietetty maajoukkuetaukoa, mutta Maanantaijäässä ei huilata. Muun muassa Ilveksen toiminta puhutti, vaikka Liigaa ei menneellä viikolla edes pelattu.

Liigajoukkueet ovat tauosta huolimatta pysyneet otsikoissa. Valmentajarintamalta on kuulunut uutisia sekä Kuopiosta että Turusta, sillä molempien kaupunkien liigajoukkueet vaihtavat ensi kaudeksi päävalmentajaa.

Myös joukkueiden pelaajistoissa on tapahtunut muutoksia. Puolustustaan vahvistivat niin KooKoo ja HIFK kuin HPK:kin, joka purki Kirill Tulupovin sopimuksen ja hankki Ruotsista hämeenlinnalaisille entuudestaan tutun Mathias Porselandin.

Kärpät ilmoitti maanantaina tehneensä sopimuksen Jiri Tlustyn kanssa, ja samana päivänä Ilves puolestaan piti yhtiökokouksen. Tapparan Henrik Haapala palkittiin Liigan kuukauden pelaajana.

Maanantaijäillä pukukoppiin jää mielimusiikkiaan kuuntelemaan liigatoimittaja Vinski Virtanen, joka odottaa In Flamesin perjantaista Battles-albumijulkaisua kuin kuuta nousevaa.

Henrik Haapala valittiin Liigan kuukauden pelaajaksi.

Jarno Hietanen

Kuukauden pelaajan palkinto meni kolmatta kertaa perätysten Tapparan suuntaan. Oliko Henrik Haapalan valinta oikea?

Kyllä se oikeaan osoitteeseen meni. Haapala kiskoi kymmeneen otteluun tehot 3+12=15 ja vankisti siinä samalla johtoasemaansa pistepörssissä. Seuraavana Haapalan kärkipaikkaa ja samalla kultakypärää on kärkkymässä joukkuekaveri Veli-Matti Savinainen.

Savinainen sai kutsun Leijoniin EHT:lle, mutta Haapalan olisi nähnyt myös mieluusti turnauksessa. Hyvän vireen jatkuessa verrattain pienikokoinen Haapalakin nähtäneen tällä kaudella maajoukkuepaidassa. A-maajoukkuedebyytin 22-vuotias hyökkääjä ansaitsisi ilman muuta.

Silti Haapalalta mitään pois ottamatta on ihmeteltävä samaa asiaa kuin jo vuosi sitten. Kirjoitin viime joulukuussa kolumnin, jossa penäsin puolustajille enemmän tunnustusta. Teema on yhä ajankohtainen, sillä puolustajia ei ole muistettu vieläkään palkita.

Puolustaja oli Liigan kuukauden pelaaja viimeksi joulukuussa 2012. Se oli sitä aikaa, kun Jokerit pelasi Liigassa ja nimensä listaan sai miltei välihyökkääjänä pelaava Erik Karlsson, joka hänkin on sittemmin voittanut NHL:ssä parhaalle pakille jaettavan Norris Trophyn. Aikamoisia urotekoja liigapakeilta näemmä vaaditaan.

Ilveksen toimistolta nähtiin erikoisia ulostuloja sosiaalisessa mediassa. Mitä ajatuksia Ilveksen taustahenkilöiden twiitit ja Facebook-päivitykset herättävät?

Suosikkibändini In Flamesin perjantaina julkaistavan albumin The Truth -singlessä lauletaan "We are the truth that hurts the most." Sanoitukset sisältävät ajatuksen, joka tulisi Ilveksen konttorillakin pikkuhiljaa sisäistää.

Ilves on juuri nyt totuus, joka sattuu eniten. Tamperelaisseuran hallituksen puheenjohtaja Vesa Kainulainen lähti jostain kumman syystä nokkimaan toimittajaa julkisesti somessa. Eikä hän ollut lopulta ainoa, sillä ulostuloja nähtiin muiltakin tupsukorvien harmailta eminensseiltä.

Ilveksen pampuilla pitäisi olla juuri nyt suurempia huolia kuin yksi seuran kannalta ikävästi, joskin ihan todenmukaisesti Twitterissä visertänyt toimittaja. Ei Ilves toki ole ensimmäinen, joka luo huonolla median hallinnallaan itsestään kuvaa puuhasteluorganisaationa. Moisen pelleilyn on vain mahdoton nähdä auttavan seuraa nykytilassaan yhtään.

Herätys nyt, Ilves. Mihin te siellä kesken jääneessä yhtiökokouksessanne oikein keskityitte?

Ilves on juuri nyt totuus, joka sattuu eniten.

KalPan ensi kauden päävalmentaja on Sami Kapanen. TPS:n vastuuvalmentajaksi ollaan tuomassa Kalle Kaskista. Ovatko vaihdokset yllättäviä?

Eivät ole missään nimessä. Kapasen siirtyminen kuopiolaisseuran päävalmentajaksi oli vain ajan kysymys. Siirto vaikuttaa omalla tavallaan hassulta, koska Pekka Virta on luonut KalPaan toimivan peli-identiteetin. Kaukalossa on sujunut yli odotusten, sillä kakkossija on KalPan materiaalilla ja resursseilla huippusuoritus.

Kapanen ei ole kuitenkaan mikään yllätys päävalmentajaksi. On käynyt selväksi, että KalPan apuvalmentajana tällä kaudella toiminut pääomistaja haluaa olla vaikuttamassa seuraansa mahdollisimman paljon. Entinen pelaaja huomasi viime vuonna A-junioreita valmentaessaan haluavansa huseerata edelleen joukkueen arjessa.

TPS:n ratkaisu jättää Selinin sopimuksen optiovuosi käyttämättä oli hivenen yllättävämpi, vaikka hetken mietinnän jälkeen päätös ei tuntunutkaan enää niin erikoiselta. Palloseura on pestaamassa pääluotsikseen A-nuorissa valmentaneen Kaskisen, mikä ei ole lainkaan odottamatonta.

Kaskinen on hyppäämässä ensi kertaa urallaan aikuisten sarjoissa päävalmentajaksi. Mitä ilmeisimmin Hannu Virran aisaparikseen saavalla Kaskisella on apuvalmentajakokemusta, ja yhteistä historiaa on myös Virran kanssa TPS:stä.

Ainoita isompia yllätyksiä näissä valmentajavaihdoksissa ovat lähinnä Kapasen kiire päävalmentajaksi Liigaan ja se, että TPS vaihtaa kaudella 2008-2009 potkut seurasta saaneiden valmentajien rooleja päittäin.

Viikon twitaatti

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Liigadata: Pudotuspelit eivät ole Liigassa selviö yleisömagneetti – varsinkin Kärpät on vaikeuksissa

LIIGA | 4.4.2018 7:05
Kevään pitäisi olla kiekkoilijoiden ja kiekkoyleisön parasta aikaa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei yleisö kaikilla paikkakunnilla löydä tietään halleihin katsomaan pudotuspelejä. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Ässistä kierroksen yllättäjä, Oulussa taotaan osumia

LIIGA | 30.1.2018 10:00
Tiistain liigakierros tarjoaa jälleen muutamia hyviä pelikohteita Pitkävedosta. Kierroksella luotetaan ainakin Kärppien ja HPK:n maalivireen jatkumiseen sekä Ässien kurssin kääntymiseen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

TapparaKärpät
"Tappara venyttää ratkaisun loppuun saakka"
Tappara on löytänyt keinot Kärppien kaatamiseen ja osoitti vahvaa henkistä kanttia tiistaina kääntämällä pelin lopulta voitokseen, vaikka menettikin neljän maalin johtonsa. Aiempien kohtaamisten tapaan tasaisissa merkeissä taistellaan myös Tampereella. Kärpät kärsii loukkaantumisista ja se tuo omat haasteensa oululaisryhmälle. Tapparalle viime pelien voitot ovat tuoneet hyvän latauksen ja se johdattaa joukkuetta myös kotikaukalossa, jossa se onnistuu pelin kääntämään jälleen edukseen.
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3

Mikä maanantaijää?

Jatkoajan Liiga-toimituksen tekijät niputtavat edellisen viikon puheenaiheet, ilmiöt ja joukkueet tuoreena keskusteluna esille joka maanantai.

Luetuimmat

Henrik Haapala

Tappara #25 L lh
s. 1994 Lempäälä
173CM / 71KG
SOPIMUS: 2019