Juhlitaanko Patrik Laineen maaleilla heti NHL:n avauskierroksella?

Getty Images

Maalitykit Laine ja Matthews ottavat mittaa toisistaan NHL:n avauskierroksella

Winnipeg Jets ja Toronto Maple Leafs avaavat pitkään ja hartaasti odotetun NHL-kauden 2017-18 tasaisista lähtökohdista. Maple Leafsin hyökkäysmateriaali on luokkaa laadukkaampi kuin isännillä, mutta äänekäs winnipegiläisyleisö tasoittaa voimasuhteita.

NHL-kauden 2017-18 avauskierros pyörähtää ensi yönä käyntiin todellisella herkkupalalla, kun Winnipeg Jets isännöi Toronto Maple Leafsia Bell MTS Centerissä.

Molemmat joukkueet nojaavat tehokkaaseen hyökkäyspeliin, joten ottelusta on helppo ennustaa viihdyttävää spektaakkelia. Sekä Jets että Maple Leafs olivat viime kaudella kymmenen parhaan joukossa tehtyjen maalien osalta ja myös kymmenen eniten maaleja päästäneen joukkueen joukossa.

Viime kaudella joukkueiden molemmat keskinäiset ottelut venyivät jatkoajalle 4−4-lukemissa. Torontossa Jake Gardiner ratkaisi voiton isännille, kun taas kauden alkupuolella Patrik Laine huudatti kotiyleisöä hattutempun täydentäneellä jatkoaikamaalillaan.

Laine yhteen Ehlersin kanssa

Joukkueiden loukkaantumistilanne kauteen lähdettäessä on erinomainen, sillä avainpelaajien vammoista ei ole raportoitu kummastakaan leiristä. Ainoastaan pitkäaikaispotilas Joffrey Lupul on sivussa vierailijoilta.

Sami Hoffrenin twiitin mukaan  Laine aloittaa Jetsin kakkosketjussa yhdessä Bryan Littlen ja Nikolaj Ehlersin kanssa.

Peluutuksen taisteluparit

Auston Matthewsin ja William Nylanderin ympärille rakennetun ykkösketjun pimentäminen on yksi Paul Mauricen päänvaivoista.

Peluutuksen osalta on mielenkiintoista nähdä, pyrkiikö Jets tasaviisikoin peluuttamaan Mark Scheifelen johtamaa ykkösketjua tähtiduoa vastaan, jolloin Laineelle ja kumppaneille jäisi hampaisiin valtaosan ajasta Maple Leafsin kolmosketju, jossa Nazem Kadri ja Leo Komarov ovat kunnostautuneet tähtien varjostamisessa.

Jetsillä on kotietunsa turvin fantastisen yleisön tuen lisäksi myös viimeinen vaihto-oikeus puolellaan, joten Jetsin kärkihyökkääjät pääsevät hiillostamaan puolustussuuntaan heikointa lenkkiä, Tyler Bozakin johtamaa ketjua.

Jetsin kokoonpanosta Mike Babcockin on helppo ottaa tähtäimeensä puolustaja Dustin Byfuglien, joka osaa illasta toiseen olla vaarallinen molemmissa päissä kenttää.

Erikoistilanteet korostuvat

NHL:n tiukentunut tuomarilinja aiheuttaa odotusarvoisesti paljon jäähyjä alkukaudella.

Maple Leafsin ylivoima oli viime vuoden runkosarjassa koko NHL:n toiseksi parasta lähes 24 prosentin tehokkuudella. Kakkosylivoimassa pelaava Kadri luuti peräti 12 ylivoimaosumaa, mikä kuvastaa hyvin tehojen jakautumista myös Matthewsin orkesterin ulkopuolelle.

Jetsin ylivoimassa oli omat ongelmansa, mutta harjoituspelien perusteella vaikeudet on selätetty, sillä joukkue latoi Laineen johdolla 13 ylivoimamaalia seitsemään otteluun.

Laine vastaan Matthews

Joukkueiden harvoin kohdatessa on väistämättä edessä superlupausten Laineen ja Auston Matthewsin vertailu keskenään.

Matthews vei parhaalle tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn selvästi Laineen ulottumattomista, mutta keskinäisissä otteluissa Laine on ollut niukasti etevämpi.

Tesoman ylpeys on nakuttanut viisi osumaa Maple Leafsin verkkoon Matthewsin lukeman näyttäessä vielä pyöreää nollaa. Matthewsin neljä syöttöpistemerkintää vaativat silti huomautuksen sanan.

Ensi yönä nähdään, missä kaappi tällä kertaa seisoo.

Lue myös

Parhaan tulokkaan palkinnolla odotetut finalistit - Laine ja Matthews mukana

NHL | 21.4.2017 3:25
NHL:n vuoden tulokkaalle jaettavan Calder Trophyn finalistien joukossa ei ole suuria yllätyksiä. Kärkikolmikkoon mahtuivat Patrik Laine, Auston Matthews ja Zach Werenski. lue lisää

NHL-kierroksen topit ja flopit: Patrik Laine ja Winnipeg Jets kukistivat Blackhawksin

NHL | 16.11.2016 7:46
Maaleja syntyi peräti 63 kappaletta, kun yön NHL-kierros pelattiin 26 joukkueen voimin. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit. lue lisää

NHL-kierroksen topit ja flopit: Patrik Laine kypärätempulla maalipörssin kärkeen

NHL | 9.11.2016 6:37
Vaali-iltana riitti tapahtumia myös kaukalossa, kun NHL-kierroksen tähtenä loisti kypärätempun iskenyt Winnipeg Jetsin teinisensaatio Patrik Laine. Jatkoaika kokosi yhteen kierroksen onnistumiset, alisuorittamiset sekä joukkueiden suurimmat sankarit. lue lisää

Älä tuijota vain Patrik Laineen maalimäärää

NHL | 2.10.2017 16:09
Patrik Laineen kausi 2017-18 saa valtavan huomion Suomessa ja Pohjois-Amerikassa. Kiinnostavinta on seurata sitä, minne Laineen ja Jetsin kokonaisvaltainen peli kaudella asettuvat. lue lisää

Patrik Laineella selkeät tavoitteet ensi kaudelle: "Toivottavasti jatkamme samaan malliin ensimmäisestä pelistä lähtien"

NHL | 18.9.2017 14:15
Viime kaudella jo NHL-kaukaloissa loistanut Patrik Laine toivoo, että hänen ja joukkueen peli jatkuisi siitä, mihin se kauden päätteeksi jäi. lue lisää

Kommentit

Auston Matthews

Toronto #34 L kh
s. 1997 Scottsdale, AZ
188CM / 88KG
SOPIMUS: 2019