Maalien ei tarvitse olla kauniita, mutta Leijonilla on parannettavaa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Janne Pesonen teki ottelun toisen maalin.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Leijonat otti sunnuntaina MM-kisojen avausvoiton kaatamalla Tanskan puhtaasti 3−0. Voitosta huolimatta Leijonien tekemisessä riittää parannettavaa muutaman valonpilkahduksaen lisäksi.

Leijonat aloitti MM-kisojen toisen ottelunsa vahvasti kolmosketjun väkevien niittien voimalla. Maaleja ottelussa nähtiin kolme, ja oma pää pysyi puhtaana. Kolmen pisteen minimitavoite täyttyi, mutta maalinteossa on ongelmia.

Leo Komarov

Tervetuloa mukaan, Leksa! Keräsi ennen ottelua yhdet suurimmista aplodeista. Leksa lunasti odotukset jo ensimmäisessä vaihdossaan rysäyttämällä pari kunnon hyökkäyspään pusua. Se asetti ottelun tunnelatauksen kohdilleen, jonka jälkeen Tanska alkoi jäädä hetki hetkeltä pahemmin jälkeen.

Juhamatti Aaltonen

Aaltonen aloitti vahvasti, mutta himmeni ottelun edetessä. Aaltosella oli toisessa erässä vähintään tuhannen taalan maalipaikka Tuomo Ruudun syötöstä, ei maalia. Jos tulosyksikkö ei tee tulosta, se on epäonnistunut. Toisaalta joukkue voitti, ja tämäkin porukka sai maalipaikkoja aikaiseksi, joten Leijonilla on taas aikaa kehittyä.

− Se syöttö taisi tulla vähän jalkoihin, Ruutu puolusti ottelun jälkeen Aaltosen epäonnistunutta maalipaikkaa.

Joonas Kemppainen

Menee vähän hukkaan nelosketjun sentterinä. Isona jässikkänä hyvä ylivoiman maskimies, ja hoiti myös aloituksia Petri Kontiolan sijasta. Kemppainen voisi pelata isompaakin roolia, jolloin tuloksiakin voisi odottaa. Ketju onnistui kuitenkin maalinteossa, kun Janne Pesonen suti räkämaalin sisään, joten annetaan yhteispelin kehittymiselle mahdollisuus.

Esa Lindell & Aleksander Barkov

Tylsää nostaa aina samat pelaajat ylös, mutta tämä kaksikko erottuu illasta toiseen edukseen. Lindell toimittaa kiekkoa maalille todella varmasti. Sunnuntaina Barkovin maila osui eteen, ja Leijonat siirtyi kolmen maalin johtoon,

» Lähetä palautetta toimitukselle