Luistinrata hallin vieressä vetää kisaturisteja puoleensa – paikalliset eivät ole innostuneet kisahuumaan

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Luistelijoita oli torstaina alkuviikkoa enemmän, sillä kylmä tuuli hieman hellitti.
Buffalo Sabresin kotihallin viereen on laitettu pystyyn pinta-alaltaan suuri kisakylä. Hallin ulkopuoliset houkutukset eivät ole kuitenkaan kylmällä säällä vetäneet väkeä puoleensa. Sporttibaarissa tunnelma oli vaisu Yhdysvaltain pelin aikana.

Kisakylä on avoinna nuorten MM-kisojen ajan aivan kisahallin kupeessa joka päivä. Ensimmäisten pelipäivien aikana on ollut kuitenkin niin kylmä, että kisakylä on ollut vielä hiljainen.

Kisakylässä on jäädytettynä kaikkien joukkueiden paidat.

Champions Villagen alueella on yksi suuri teltta, josta saa ruokaa ja juomaa. Telttaan on järjestetty myös mahdollisuus katsoa pelejä. Yksikään fani ei ollut kuitenkaan löytänyt tietään kisakylään Yhdysvaltain ja Slovakian pelin äärelle torstai-iltana.

Päivisin paikalla pääsee nauttimaan live-musiikista.

MM-kisojen alkupuolella kisakylässä on ollut hiljaista. Kylän ravintolassa pääsee katselemaan pelejä televisiosta.

Buffalo on urheilukaupunki, mutta nuorten MM-kisoista paikalliset eivät ole innostuneet merkittävästi. Paikallisten mukaan suurinta fanitusta nauttii NFL-joukkue Buffalo Bills, jonka kotistadionin lähelle on vaikea edes päästä pelipäivisin. 

Myös NHL-joukkue Buffalo Sabres on iso juttu kaupungissa, mutta heikko menestys on karsinut yleisöä.

Sabres-fanit ovat ihmetelleet nuorten MM-kisojen markkinointia. Alussa myyntiin tulivat vain monen pelin lippupaketit, jotka maksoivat satoja dollareita. Vasta lippupakettien jälkeen myyntiin laitettiin yksittäiset liput, mutta niitä ei ole markkinoitu, toisin kuin lippupaketteja.

Yhdysvaltojen ensimmäinen ottelu veti halliin noin 7 000 katsojaa. Toisessa ottelussa katsojia oli hieman enemmän, ilmoitettu lukema oli noin 8 000 katsojaa.

Erään fanin mukaan monet eivät edes tiedä, että pelilippuja voi saada kymmenellä tai parillakymmenellä dollarilla. Sabres- ja Bills-fanit sen sijaan tietävät, sillä joukkueiden uutiskirjeen tilanneet ovat saaneet tiedon yksittäislippujen myynnistä.

Eniten kisaturisteja on vetänyt puoleensa Sabresin kotihallin vieressä oleva luistinrata.

Sabresin kotihallin vieressä pääsee luistelemaan joka talvi.

Luistelurata on auki joka vuosi kiitospäivästä maaliskuuhun. 

Nuorten kisojen aikana paikalla on käynyt paljon ihmisiä ympäri maailman, mutta kylmä sää on näkynyt radallakin pienempänä määränä luistelijoita.

Luistelun lisäksi radalla pääsee etenemään jääpyörillä tai kokeilemaan curlingia. Kesäisin kentällä pääsee rullaluistelemaan.

Ennen pelejä hallin lähellä olevassa sporttibaarissa on riittänyt vilinää. Pelien aikana ravintolaan mahtuisi enemmänkin asiakkaita.

Ennen Yhdysvaltain ja Slovakian välistä peliä hallin viereisessä urheilubaarissa oli paljon väkeä. Ottelun alettua ihmiset valuivat kuitenkin hallille katselemaan ottelua. Ravintolaan peliä jäi katsomaan vain muutama Yhdysvaltojen kannattaja. Suurin osa paikalla olleista oli ulkomaalaisia kisaturisteja.

Nuorten MM-kisojen lisäksi ravintolan näytöiltä näytettiin koripalloa ja NHL-otteluita.

Yhdysvaltain tasoitusmaali toisessa erässä saa kesyt aplodit muutamalta fanilta.

Kisatunnelman metsästys jatkuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle