Los Angeles Kings - tahmea lokakuu

NHL / Artikkeli
Viime kevään yllätysjoukkue Kings lähti uuteen kauteen tavoitteena paikka playoffseissa. Lokakuun pelien mukaan playoffsit ovat kuitenkin työn ja tuskan takana.

Ensimmäisessä ottelussa Phoenixia vastaan joukkueet päätyivät 2-2 tasapeliin. Kingsin Glen Murray oli mukana joukkueensa molemmissa maaleissa ja näytti muutenkin täysin erilaista meininkiä mitä oli esittänyt harjoitusleirillä. Valmentaja Andy Murray joutui pitämään hyökkääjälleen puhuttelun, joka myös auttoi. Seuraavat kaksi ottelua Kings hävisi niukasti maalilla. Minnesotalle kotonaan 3-4 ja Dallasille vieraissa 2-1. Wildia vastaan Murray jatkoi tehokasta kauden alkuaan ja syötti kolme maalia.

Kauden neljännessä pelissä St. Louisia vastaan Kings taisteli täydet 60 minuuttia ja voitti ottelun Steve Heinzen maalilla 37 sekuntia ennen loppusummeria. Maalivahdit Felix Potvin ja Brent Johnson taisivat vielä muistella 5-6 päättyneessä ottelussa leppoisia kesäpäiviä, sen verran heikot torjuntaprosentit miehillä oli.

St. Louis voiton jälkeen joukkue otti taas niukasti maalilla selkäänsä sekä Tampa Bayltä, että Washingtonilta. Kolmen kotiottelun putki päättyi kuitenkin hienoon 4-1 voittoon Anaheimista Glen Murrayn johtaessa joukkoa kahdella maalillaan.

Anaheim ottelun jälkeen Kings lähti 10 päivän mittaiselle idän kiertueelle, jonka aikana ohjelmassa oli kuusi ottelua. Kiertueen ensimmäisessä pelissä Detroit Red Wings murensi Kings- selkärankaa voittamalla taas yhdellä maalilla 3-2. Kaikki viisi tappiota olivat tulleet yhden maalin erolla. Joukkueen alkukauden tehomies Glen Murray oli taas mukana molemmissa Kings- maaleissa. Detroitista kiertue jatkui Columbukseen, jossa Blue Jackets ja maalivahtinsa Ron Tugnutt saivat kokea Kingsin tympääntymisen yhden maalin tappioihin. Kings löylytti kotijoukkueen luvuin 1-7 Adam Deadmarshin heilutellessa tahtipuikkoa tehoin 2+3. Deadmarshin ketjukaverit, slovakkikaksikko Palffy – Stumpel pääsi myös vihdoin ja viimein juonesta kiinni ja keräsivät molemmat kolme pistettä mieheen.

Allison saapuu

Columbus voittoa seuraavana päivänä GM Dave Taylor teki kuitenkin liikkeen, jolla toivoi saavansa joukkueeseen ryhtiä. Taylor vaihtoi Jozef Stumpelin ja Glen Murrayn Bostoniin, josta Kings- paitaan saapuivat koko alkukauden sopimuserimielisyyksien takia sivussa ollut All Star- sentteri Jason Allison, sekä kauden melko tehottomasti aloittanut Mikko Eloranta. Hienosti kauden aloittaneesta Murraysta luopuminen ei varmastikaan tyydyttänyt Tayloria, mutta hän oli pakotettu luopumaan miehestä saadakseen Allisonin. Viime kaudella Bruins- kapteeni Allison teki mahtavat 95 pistettä (36+59).

Allison kirjoitti heti kolmen vuoden ja 20 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen ja Kings jatkoi matkaansa Floridan lämpöön. Ensiesiintyminen Kingsissä ei mennyt aivan putkeen kummaltakaan uudelta tulokkaalta ja Kings hävisi Tampa Baylle 3-0. Ottelun suurin sankari oli Tampan maalivahti Nikolai Khabibulin, joka torjui kaikki 28 laukausta. Tampasta joukkue jatkoi matkaansa etelään Miamiin, jossa myös vaisusti aloittanut Pantteri-lauma otti kauden toisen voittonsa. Kings kärsi taas yhden maalin tappion luvuin 3-2.

Seuraavaksi kiertueella oli vuorossa Raleigh ja vastassa Carolina Hurricanes. Ottelu oli Sami Kapasen näytöstä ja Hurricanes otti niukan 3-2 voiton jatkoajalla. Kapanen ratkaisi ottelun ylivoimalla ja oli myös mukana kotijoukkueen kahdessa muussakin maalissa. Kiertueen viimeinen ottelu pelattiin Chicagossa, jossa kotijoukkue voitti väsyneet kiertolaiset maalein 5-1. Harvinaisen pienelle chicagolaisyleisölle (10 135) pelattu ottelu meni varsinkin vieraiden nuorelta slovakkipakki Lubomir Visnovskyltä täysin penkin alle. Tuliaisiksi Chicago-ottelusta tuli nolo teholukema –4.

Kohuhankinta Jason Allison aloitti paluunsa NHL:ään vaisusti ja saalisti ainoastaan yhden syöttöpisteen neljässä ensimmäisessä ottelussaan. Myöskin Mikko Elorannan ruuti on ollut märkää alkukaudesta eikä pistetili ollut auennut yhdeksän ottelun jälkeen. Tahmeasti aloittaneen Kingsin valopilkkuihin kuuluu viime kaudella Coloradosta tullut Adam Deadmarsh, Steve Heinze ja tehokas puolustaja Mathieu Schneider. Myöskin kolmoskentän vasen laituri Craig Johnson on aloittanut kauden hyvin ja yhdestä pisteestä huolimatta johtaa joukkueen plus/miinus – tilastoa tehoin +4. Vastaavasti suomalaispuolustaja Jere Karalahti on ollut vaisu ja on vielä ilman pisteitä. 11 ottelussa tehosaldo näyttää joukkueen huonointa –3. Lokakuun 13 ottelusta saldona oli 3 voittoa, 1 tasapeli, 2 jatkoaikatappiota ja 7 tappiota. Näistä viisi tuli yhden maalin erolla ja se ei voinut olla vaikuttamatta joukkueen otteisiin.

Marraskuu…

Joukkue on nyt Pacific- divisioonan viimeisellä sijalla Anaheimin takana ja ainoa suunta on ylöspäin. Vaikean vieraskiertueen jälkeen Kingsillä on viisi seuraava ottelua kotonaan. Myös välipäiviä treenaamiseen on alkukuusta suotu, sillä marraskuun ensimmäisen kahden viikon aikana joukkueella on (ainoastaan) viisi ottelua, mukaan luettuna kaksi neljän päivän taukoa. Marraskuun 11 ottelusta vieraspelejä on vain neljä, joten Jason Allisonilla ja Mikko Elorannalla riittää aikaa hoitaa käytännön asiat kentän ulkopuolella kuntoon ja siten keskittymisen itse pelaamiseen luulisi paranevan. Allisonilta Kings odottaa tulevaisuudessa paljon ja miehen on aloitettava takomaan pisteitä pikapuoliin. Kuntoon pääseminen ja pelituntuman palautuminen vie kuitenkin aikansa, mutta kovin kauaa uusi ykkössentteri ei voi ilman kritiikkiä niitä etsiä.

Myös selkeänä ykkösmaalivahtina torjuva Felix Potvin saa parantaa otteitaan. Torjuntaprosentti on alle 90, vaikka miehen tiedetään pystyvän paljon parempaan. Viime vuoden playoffseissa Potvin oli kuin elävä seinä ja sitä samaa odotetaan nyt myös runkosarjassa. Kakkosveskari Jamie Storr on aloittanut syksyllä ainoastaan yhden ottelun, eikä tämän "ikuisen lupauksen" peliaika varmasti jatkossakaan paljoa lisäänny.

» Lähetä palautetta toimitukselle