Liiga litisti pronssipelin arvoa entisestään - "Nämä ovat surullisia asioita"

LIIGA / Artikkeli
Lukko taistelee JYPin kanssa pronssimitaleista perjantaina.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Pronssipeli on ikuinen kiistelyn aihe Liigassa. Onko se turha vai arvokas ottelu? Entä miksi Liiga vähensi sen arvoa siirtämällä pelin finaalien kanssa samalle pelipäivälle?

Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen ihmettelevät Laidasta laitaan -ohjelmassa pronssipelin funktiota Liigassa ja kehuvat välierissä kautensa päättäneiden Lukon ja JYPin kautta.

− Pääsin jo innostumaan Lukko-huumasta etenkin 3-1-tilanteessa ja aloin uskoa #Tiedän2015-tarinaan, Lukko-ekspertti Sjöblom parahtaa.

− Huikeita nousuja pudotuspeleissä JYPiltä. Kaiken maailman Hännikäiset, Hubacekit ja kumppanit. Jyväskylän suuri mies, Eric Perrin, lopettaa tässä pelissä tämän saagan JYPissä, Lehtinen tunnelmoi.

Kaksikon suuri keskustelunaihe liittyy pronssiotteluun, joka pelataan perjantaina toisen finaaliottelun kanssa päällekkäin. Onko pronssipelillä väliä? Miksi kauden tärkeimmät liigapelit pelataan päällekkäin samanaikaisesti?

− Pronssipelillä on iso merkitys. Jos kaudet loppuisivat välieriin, kaksi joukkuetta lopettaisi kautensa negatiivisuuteen. Nyt, kun pelataan pronssiottelu, toinen päättää kautensa mitalijuhliin, Sjöblom miettii.

− Kun pronssipeli siirrettiin perjantaille, se pienentää pronssiottelun arvoa. Nämä asiat ovat surullisia pronssipelin kannalta, Lehtinen heittää.

Kiinnostaako pronssipeli sinua? Tule keskustelemaan asiasta kanssamme Twitteriin hashtagilla #LaidastaLaitaan!

 

 

» Lähetä palautetta toimitukselle