Lepo TPS:n ja Ässien etuna, Kouvolassa mätetään maaleja

LIIGA / Artikkeli
TPS:llä on ollut onnistujia laajalla rintamalla.
Kuva © Timo Savela
Lauantain pitkävetokierroksella lepo nousee arvoonsa. Vastustajiaan pidemmän valmistautumisajan saaneet TPS sekä Ässät ovat kotonaan vahvoilla väsyneitä joukkueita vastaan. Kouvolassa puolestaan jatketaan suurimaalisten otteluiden parissa.

TPS 1,95

Ensimmäinen TPS:n etu löytyy puhtaasti viime aikojen vireestä. Turkulaiset ovat hävinneet koko kauden aikana vasta yhden ottelun varsinaisella peliajalla ja tällä hetkellä joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa. JYP on hävinnyt viisi edellistä peliään.

Lisäksi TPS on saanut päivän enemmän valmistautumisaikaa lauantain koitokseen, sillä JYP pelasi perjantaina Tapparaa vastaan jatkoajan viime sekunneille venyneen kamppailun. Lepo tuo TPS:lle merkittävän edun, sillä JYP joutui perjantaina kuormittamaan avainmiehiään tiukassa kamppailussa. Kun vielä Mikko Mäenpää oli poissa, ennestään kapea puolustuksen kärki koki suuren kolauksen.

Vaikka TPS:n avainhyökkääjistä Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat olleet sivussa, on joukkue pystynyt tekemään kunnioitettavia maalimääriä ja onnistujia on löytynyt laajalta rintamalta. Kolmessa viime ottelussa peräti yhdeksän eri miestä on onnistunut maalinteossa, eikä onnistujien joukossa ole edes Tomi Kalliota tai Ilkka Pikkaraista, joilla molemmilla on runsaasti potentiaalia myös viimeistelyyn.

Kertoimien valossa TPS voittaa ottelun varsinaisella peliajalla 51 prosentin todennäköisyydellä, viime otteluiden valossa kohde on siis pelattavan rajoissa.

Ässät ML 1,88

HIFK on pelillisessä nosteessa, mutta reissaaminen ei tunnu helsinkiläisille sopivan. Joukkue on voittanut kymmenestä vieraspelistään vain yhden, ja kaikkiaan pistesarakkeeseen on reissuilta kertynyt vain kuusi pistettä.

Lisäksi HIFK:lla on ollut vaikeuksia peräkkäisten päivien peleissä. Helsinkiläiset ovat pelanneet neljästi perkkäisinä päivinä, tuloksena vain yksi jälkimmäisen pelin voitto, sekin tuolloin niin ikään edellisenä päivänä pelannutta KooKoota vastaan.

Lauantain asetelma sopii siis paremmin Ässille, joka sai kerätä voimia perjantaina ja pääsee esiintymään kotikentälleen. HIFK vastaavasti pelasi perjantaina HPK:ta vastaan vauhdikkaan ja fyysisen kamppailun, joka saattaa vaikuttaa myös lauantain otteluun.

Ässät on kerännyt pisteitä neljästä edellisestä ottelusta, vaikka vastassa on ollut kärkipään joukkueita. Pelicans ja Lukko joutuivat toteamaan porilaiset paremmiksi, otteluissa TPS:ää vastaan toisesta palkintona oli voitto, toisesta tappio. Vaikka HIFK on vahvassa vireessä, ei Ässien vastus ainakaan merkittävästi kovene lauantaina.

KooKoo - Sport yli 5,5 maalia 2,03

Koko kauden mitalla KooKoon peleissä on tehty keskimäärin reilusti yli kuusi maalia, Spotin peleissä tasan kuusi maalia ottelua kohden. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran perjantaina ja tuloksena tuolloinkin kuusi maalia.

KooKoon tahti on vain kiristynyt viime aikoina, sillä viidessa viime pelissä on nähty varsinaisella peliajalla yhteensä 40 osumaa, eli kahdeksan ottelua kohden. Kaikkiaan kouvolalaiset ovat pelanneet 19 ottelua, joista kymmenessä kuuden maalin rajapyykki on rikkoutunut. Lisäksi KooKoon maalia kohti on lauottu tasaviisikoin eniten laukauksia.

Sport puolestaan pelasi suurimaalisimmat ottelut kauden alkuvaiheilla, mutta varsinkin oma pää on vuotanut myös viime aikoina, eikä kauden alkuvaiheilla välähtänyt kiekollinen osaaminen ole kadonnut mihinkään.

Erikoistilannepelaamisessa joukkueet kuuluvat erityisesti alivoimapelaamisen osalta Liigan heikompaan kastiin. Lisäksi kumpikin kuluttaa keskimääräistä enemmän jäähypenkkiä. Kokonaisuutena KooKoolla on kolmanneksi vähiten rangaistusminuutteja, mutta pikkukakkosia joukkue on istunut viidenneksi eniten.

» Lähetä palautetta toimitukselle