Leijonat pelaaja pelaajalta: Isoissa rooleissa sekä konkareita että ensikertalaisia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Leijonien MM-ryhmässä on sekä monista kisoista tuttuja pelimiehiä että mielenkiintoisia debytantteja. Jatkoaika esittelee kaikki Leijonat pelaaja pelaajalta.

Maalivahdit

Joonas Korpisalo

23-vuotias Korpisalo saa ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan vastuullisen ykkösmaalivahdin roolin. NHL:ssä rooli on jäänyt pieneksi, mutta Korpisalo on kuitenkin todistanut pärjäävänsä maailman kovimmassa kiekkoliigassa. Viime kaudella isokokoinen torjuja voitti AHL-mestaruuden. Nousujohteisella uralla MM-kisat ovat iso näytönpaikka.

Harri Säteri

Maalivahtikolmikon vanhin pelaaja on MM-kisojen ensikertalainen ja lähtökohtaisesti Korpisalon kirittäjä. Tapparassa ja KHL:ssä hyvällä tasolla torjunut Säteri pystyy kuitenkin hyvin tuuraamaan, kun ykkösmaalivahdilla on lepovuoro.

Joni Ortio

26-vuotias Ortio lähtee toisiin aikuisten MM-kisoihinsa. Tällä kaudella SHL:ssä pelannut akrobaattinen torjuja on pelannut kolme kautta Pohjois-Amerikassa ja 37 NHL-ottelua. Toistaiseksi Ortion kisapassi on leimaamatta, joten tarjolla on tällä kertaa kolmosmaalivahdin rooli. 

Puolustajat

Atte Ohtamaa

Isokokoisella peruspuolustajalla on takana jo kolmet MM-kisat. Uhrautuvasti ja nöyrästi pelaava Ohtamaa on valmentajan unelmapelaaja. Hoitaa puolustustehtävänsä tunnollisesti ja pitää vastustajat poissa maalivahdin alueelta. Muodosti EHT-otteluissa tasapainoisen parin nuoren Hongan kanssa.

Julius Honka

21-vuotias pienikokoinen ja taitava puolustaja lähtee ensimmäisiin aikuisten arvokisoihinsa. Takana on neljä kautta Pohjois-Amerikassa ja tällä kaudella Honka pelasi myös ensimmäiset NHL-pelinsä. Erinomainen luistelija kaipaa vielä varmuutta kiekolliseen peliin. Ylivoimalla on luvassa vastuuta, joten tehoja odotetaan.

Topi Jaakola

Hyvin samanoloinen peruspuolustaja kuin Ohtamaa. 33-vuotiaalla Jaakolalla on takana jo kuudet MM-kisat. Tärkeä pelaaja alivoimalla. Voittanut neljä suomenmestaruutta ja yhden maailmanmestaruuden, joten konkari tietää, mitä voittaminen vaatii.

Ville Lajunen

Hyvin luisteleva ja kovaa laukova hyökkäävä puolustaja on toista kertaa mukana MM-joukkueessa. Oikealta laukovalla Lajusella on iso rooli ylivoiman viivapyssynä. Tehokkuus on kuitenkin uran aikana ailahdellut rajusti. Lajunen on petrannut puolustuspelissään, mutta saa todennäköisesti parikseen peruspuolustaja-Jaakolan, kuten EHT-otteluissa.

Lasse Kukkonen

Elävä legenda ei juuri esittelyjä kaipaa. Kolme suomenmestaruutta, neljä MM-mitalia, kolme olympiamitalia. 35-vuotias Kukkonen oli ensimmäisen kerran MM-kisoissa jo 12 vuotta sitten. Monivuotinen kärppäkapteeni on ollut kapteenistossa myös neljissä MM-kisoissa. Johtajan ja joukkuepelaajan perikuva.

Juuso Hietanen

Myös Hietanen edustaa puolustuksen konkariosastoa. 31-vuotias oikealta laukova puolustaja lähtee jo kuudensiin peräkkäisiin MM-kisoihinsa. Oli nuorempana selvästi hyökkäävä puolustaja ja ylivoiman viivamies, mutta on monipuolistanut peliään paljon. Edelleen suurimmat vahvuudet kuitenkin kiekollisessa pelissä.

Mikko Lehtonen

Mielenkiintoinen maajoukkuedebytantti. KooKoossa läpimurtonsa tehnyt puolustaja pelasi loppukauden SHL:ssä. 23-vuotias Lehtonen luistelee hyvin ja käsittelee kiekkoa taitavasti. Avaa peliä hyvin ja tukee aktiivisesti hyökkäyksiä.

Joonas Järvinen

Leijonapuolustuksen isoin ja häijyin mies. Vahva vääntäjä kulmissa ja oman maalin edessä. Isoksi mieheksi Järvinen liikkuu hyvin eikä ole kiekon kanssakaan puukäsi. 28-vuotias puolustaja on ollut mukana MM-kisoissa kerran aiemmin. Kisapassi toistaiseksi leimaamatta.

Hyökkääjät

Sebastian Aho

Viime keväänä ensimmäisissä MM-kisoissaan Aho keräsi kymmenessä pelissä tehot 3+4. Nyt takana on erinomainen tulokaskausi NHL:ssä ja edessä aiempaa suurempi rooli Leijonissa. Aholta onnistuu mikä tahansa rooli, mutta NHL-vahvistukselta odotetaan erityisesti tehoja ja ylivoiman pyörittämistä.

Valtteri Filppula

33-vuotias NHL-konkari on MM-kisoissa vasta toista kertaa. Viisi vuotta sitten Filppula pelasi upeat MM-kisat piste per peli –tahdilla. Rooli NHL:ssä on pikkuhiljaa kääntynyt puolustavampaan suuntaan, mutta taidot ja pelisilmä ovat tallella. Luvassa valtava rooli Leijonien ykkössentterinä.

Jesse Puljujärvi

Kaikki tietävät, mihin Puljujärvi parhaimmillaan pystyy. Isokokoinen laitahyökkääjä luistelee sujuvasti, harhauttelee taitavasti, pystyy rakentamaan loistavia maalipaikkoja tai viimeistelemään itse. Ensimmäisellä Pohjois-Amerikan kaudellaan Puljujärvi ei kuitenkaan yltänyt lähellekään parasta tasoaan. EHT-otteluissa pelaaminen oli myös vaisua. Tutun ketjukaverin Ahon ja ensimmäisten aikuisten MM-kisojen odotetaan kuitenkin motivoivan huippusuorituksiin.

Mikko Rantanen

Viime keväänä Rantanen pelasi MM-kisoissa viisi peliä pienessä roolissa. Nyt isokokoinen ja taitava hyökkääjä on vuoden vanhempi ja erinomaista tulokaskautta kokeneempi. Rantanen pelasi Colorado Avalanchessa isossa roolissa, ja Leijonissa on myös luvassa runsaasti vastuuta.

Miro Aaltonen

23-vuotias pienikokoinen sentteri on kovassa nosteessa. Alla on uran tehokkain kausi, ja ensi kaudeksi Aaltonen siirtyy NHL:ään Toronto Maple Leafsiin. Taitava ja hyvin luisteleva Aaltonen on ollut tehokas myös EHT:llä. Edessä on uran ensimmäiset aikuisten MM-kisat, ja odotukset ovat korkealla.

Mika Pyörälä

Tuttu mies sekä päävalmentaja Lauri Marjamäelle että maajoukkueessa ylipäänsä. Takana on uran tehokkain kausi. Monipuolista konkaria voi peluuttaa yhtä hyvin hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa. Valmentajan luottopelaajalle on joka tapauksessa luvassa runsaasti vastuuta.

Joonas Kemppainen

Kemppainen on voittanut Marjamäen valmennuksessa kaksi suomenmestaruutta ja oli kaksi vuotta sitten MM-kisoissa tärkeä pelaaja. Isokokoinen sentteri on käyttökelpoinen alivoimalla ja puolustavassa roolissa, mutta on myös erinomainen maskipelaaja.

Juhamatti Aaltonen

Parhaimmillaan silmiähivelevän taitava ja lähes mahdoton pysäyttää. Pahimmillaan itsekäs ja tehoton surffailija. Marjamäki tavoittelee ensinmainittua istuttamalla vaarallisen viimeistelijän kahden ennestään tutun työmyyrän − Pyörälän ja Kemppaisen − kanssa samaan ketjuun. Aaltosen valinnassa on ainekset vuosikymmenen täysosumaan tai floppiin.

Antti Pihlström

Todellinen MM-kisakonkari, aloittaa jo kahdeksannet kisansa. Erinomainen luistelija ja alivoimapelaaja on pelannut valmistavissa EHT-otteluissa poikkeuksellisesti keskushyökkääjänä. Pihlström murtautuu hyvällä luistelullaan herkästi maalintekopaikkoihin, mutta viimeistely kaipaa terävyyttä. Hankkii pörräämisellään myös vastustajalle jäähyjä.

Veli-Matti Savinainen

Tulisieluinen taiteilija ja Liigan maalipörssin voittaja. Teki myös eniten voittomaaleja. Parhaimmillaan ratkaisee otteluita omalla panoksellaan, mutta turhautuessaan sortuu hölmöihin jäähyihin. Kokenut hyökkääjä on monikäyttöinen, mutta eniten hyötyä Savinaisesta saadaan antamalla paljon vastuuta hyökkäyspelissä.

Jani Lajunen

26-vuotias keskushyökkääjä on ehtinyt jo voittaa ruotsinmestaruuden, kaksi suomenmestaruutta ja maailmanmestaruuden. Erinomainen aloittaja ja kahden suunnan hyökkääjä. Lajunen pärjää myös hyökkäyspelissä ja on loistava maskimies.

Oskar Osala

Isokokoinen laitahyökkääjä takoi tulokaskaudellaan 2007-08 kovat tehot, mutta sittemmin rooli on muuttunut puolustavammaksi. Osala on kerran tullut AHL:stä MM-kisoihin maajoukkueen avuksi. Hyvä KHL-kausi johti tänä keväänä kisapaikkaan. EHT-peleissä vahvaa ja tehokasta peliä nelosketjussa, potentiaalia on hyökkääväänkin rooliin. Kova taklaaja, mutta varottava ylilyöntejä.

Markus Hännikäinen

Yksi hyökkäyksen MM-kisadebytanteista. Takana kaksi kautta Pohjois-Amerikassa, NHL-pelejä kertynyt 14. Viimeisimmällä liigakaudellaan Hännikäinen takoi kovat 46 tehopistettä, mutta rooli on tällä hetkellä enemmän haalariosastolla. Isokokoinen hyökkääjä raataa ja taistelee ahkerasti. Pärjää myös kiekollisessa pelissä.

Tomi Sallinen

Kahden suunnan senttereiden aatelia, laadukas pelaaja myös hyökkäyssuuntaan. EHT-otteluissa johti luotettavasti ja tehokkaastikin Leijonien nelosketjua. Kokenut ja monipuolinen Sallinen taistelee nelossentterin paikasta Jani Lajusen kanssa. Kisapassi toistaiseksi leimaamatta.

» Lähetä palautetta toimitukselle