Leijonafani, kannata iltaottelussa Latviaa!

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Suomi toivoo Latvian voittoa.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Leijonat etenee Minskin MM-kilpailuiden puolivälieriin 68 prosentin todennäköisyydellä. Mutta mitä illan Valko-Venäjä-Latvia -ottelusta, jossa kisaisännät ovat pieniä suosikkeja, pitää toivoa?

Asetelma on kimurantti. Yleisesti ottaen leijonafanien pitää olla Latvian puolella. Mutta jos Valko-Venäjä ja Latvia etenevät jatkoajalle, kannattaa kääntää takkia nopeasti. Tällöin Valko-Venäjän voitto olisikin yhtäkkiä paras Suomen kannalta.

Näin eri tulokset vaikuttavat

Jos Valko-Venäjä ottaa täyden kolmen pisteen voiton, Leijonien jatkopaikkaan vaaditaan Latvian tappiota Sveitsille tiistain ottelussa. Sveitsi on Latviaa parempi joukkue, mutta sillä ei ole panosta, joten ottelu on käytännössä lähtökohdiltaan tasainen. Leijonien mahdollisuus puolivälieriin olisi 50 %.

Jos Valko-Venäjä ottaa toivotun kahden pisteen voiton, menee Leijonat jatkoon, mikäli jompi kumpi, Valko-Venäjä tai Latvia, jää tiistaina nollille. Koska Valko-Venäjä on iso altavastaaja panoksetontakin Venäjää vastaan, ja Latvian ja Sveitsin mittelössä voi käydä mitä vaan, menisi Leijonat jatkoon peräti 80 % todennäköisyydellä.

Jos Latvia ottaisi kahden pisteen voiton turnausisännistä, vaatisi Suomen jatkopaikka, ettei Valko-Venäjä ottaisi tiistainakaan yhtä pistettä enempää. Se on hyvin mahdollista, niin kova Venäjä on puolivaloillakin Valko-Venäjää vastaan. Suomen jatkoonmenon todennäköisyys olisi 77 %.

Jos Latvia ottaa kolmen pisteen voiton Valko-Venäjästä, on Suomi jatkossa, ellei Valko-Venäjä ota puhdasta kolmen pisteen voittoa tiistaina Venäjästä. Sen todennäköisyys ei ole suuri. Suomi etenisi jatkoon 84 % todennäköisyydellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle