Latvia yllätti Sveitsin - Venäjä pisti Tanskan nippuun

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Joskus voitto vaatii tiukempiakin otteita.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Tsekin MM-kisojen keskiviikkopäivässä nähtiin ensimmäisinä otteluina Sveitsi-Latvia ja Venäjä-Tanska.

Sveitsi-Latvia 1-2 ja. (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)

Alkuillan toisessa ottelussa Latvia iski yllätyksen, kun se kaatoi Sveitsin jatkoajalla. Sveitsi vei laukaukset selkeästi nimiinsä, mutta Latvian maalivahti Edgars Masalskis piti pintansa. Toinen latvialaissankari oli Lauris Darzins tehoillaan 0+2.

Avauserä oli maaliton kolmesta ylivoimasta huolimatta. Latvia meni toisen erän viidennellä minuutilla johtoon Andris Dzerinsin maalilla. Se joutui erässä kolmeen kertaan alivoimalle, mutta piti edelleen pintansa sveitsiläisiä vastaan.

Kolmannessa erässä Sveitsi hallitsi edelleen selkeästi, muttei millään meinannut saada maalia tehtyä. Se selvitti yhden alivoiman ja iski tasoituksen lopulta ajassa 58.09, kun Matthias Bieber onnistui.

Latvia sai ratkaisumahdollisuuden varsinaisen peliajan lopussa ja jatkoajalla, kun se pääsi ylivoimalle Eric Blumin jäähyn myötä. Ratkaisu nähtiin lopulta tasavoimin pelatessa, kun Kaspars Daugavins onnistui jatkoajan kolmannella minuutilla.

Sveitsi kohtaa seuraavaksi Ruotsin lauantaina. Latvia yrittää seuraavaksi kaataa Saksan perjantaina.

Venäjä-Tanska 5-2 (2-0, 1-1, 2-1)

Tanska piti Venäjää ajoittain tiukoilla. Joukkue pääsi kahteen kertaan maalin päähän Venäjästä ja sai pidettyä venäläiset ensimmäiset reilut kymmenen minuuttia nollilla, mutta se ei riittänyt. Ennakkosuosikki Venäjä nappasi lopulta kolmen maalin voiton ja piti itsensä USA:n kannassa lohkon kärkikamppailussa.

Venäjä iski avauserään kaksi maalia. Onnistujia olivat Artemi Panarin ylivoimalla ja Sergei Mozjakin. Tanska vei erässä laukaukset maalia kohti nimiinsä, mutta Venäjä käytti paikkansa paremmin hyväkseen.

Tanska kavensi toisen erän puolivälissä Morten Greenin maalilla. Joukkueen ottama jäähy väärästä vaihdosta kuitenkin kostautui erän lopulla, kun Jevgeni Dadonov lisäsi Venäjän johtoa ylivoimalla.

Kolmas erä kului samanlaisissa merkeissä kuin toinenkin. Venäjä vei laukaukset selkeästi, mutta Tanska pääsi taas maalin päähän erän puolivälissä, kun Thomas Spelling onnistui. Tanskalaisten takaa-ajo kuitenkin epäonnistui, kun reilut kaksi minuuttia ennen loppua Mozjakin ja Vladimir Tarasenko onnistuivat vain 48 sekunnin välein.

Venäjä kohtaa seuraavaksi Valko-Venäjän lauantaina. Tanska jatkaa pelejään perjantaina USA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle