Latvia hakee kovalla työllä mustaa väriä hevoseensa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Latvian pisteputki vaatii pelin viemistä vastustajan päätyyn.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Latvia on onnistunut yllättämään ensimmäisissä otteluissaan vastaan tulleet ennakkosuosikit. Joukkueella on kuitenkin vasta kaksi pistettä ja se hakee vimmatusti ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan.

Tiukat kaksi ensimmäistä ottelua on vienyt Latvian aina pisteille saakka, vaikka joukkueen maalisuhde on niukasti pakkasen puolella kahdella maalilla.

Mukana on paljon pelaajia NHL- ja KHL-joukkueista ja peräti 12 edustaa samaa joukkuetta, joten hyvään yhteispeliin on mahdollisuudet jo turnauksen alkumetreillä.

Joukkue on peluuttanut molemmissa pelaamissaan otteluissa eri maalivahtia ja voi olla tyytyväinen näkemäänsä varmaan maalivahtipeliin. Seuraavaksi pitäisi saada vastuunkantoa maalien tekemiseen. Tämä näkyy varmasti vasta paremmin sitten, kun vastaan tulee ennakolta heikompia joukkueita.

Ensimmäisessä ottelussaan Latvia taisteli Ruotsin kanssa jatkoajan loppuminuutille asti. Maalivahti Elvis Merzlikins torjui ottelussa 42 kertaa ja varsinaisen peliajan sankari oli Kristaps Sotnieks kolmannen erän tasoituksellaan.

Ottelussa Ruotsi laukoi yli kaksi kertaa enemmän, mutta maalivahtien torjuntaprosentti oli lähes sama Merzlikinsin viedessä tilaston niukasti.

Ottelu Tšekkiä vastaan alkoi joukkueelle hankalasti, kun vastustaja oli jo reilun kuuden minuutin kohdalla mennyt kahden maalin johtoon. Näissä tilanteissa kuitenkin mitataan se kuuluisa joukkueen selkäranka ja Latvialla sitä tuntuu riittävän.

Latvia löi ottelun kolme seuraavaa maalia ja vain minuutti erotti sen kolmen pisteen voitosta. Tšekki löi kiekon verkkoon pelatessaan ilman maalivahtia ja tasoitti ottelun. Latvia sai vielä vietyä ratkaisun voittomaalikilpailuun, mutta kolikko ei ollut tällä kertaa joukkueelle suosiollinen.

Tšekin Petr Koukal kehui tiukan ottelun jälkeen Latviaa vahvaksi joukkueeksi, jonka kanssa ei voi nukahtaa edes kahden maalin johtoasemassa. Maalivahti Edgars Masalskis onnistui ottelussa omalla toiminnallaan pitämään vastustajan tarpeeksi lähellä vastaiskua varten.

Latvian seuraava ottelu ei ole ainakaan helpompi kuin edelliset, kun vastaan luistelee isäntämaa Venäjä. Tässä ottelussa onnistumisia tarvitaan molemmilla maaleilla. Maalivahdit ovat jo kyntensä näyttäneet ja nyt on pallo annettu hyökkäyspäähän.

Turnauksissa on aina mukana monen värisiä hevosia ja Latvian on nyt näytettävä, onko sen väri musta.

» Lähetä palautetta toimitukselle