Kumpi vie mestaruuden? - "Tuomarilinjalla on iso merkitys"

LIIGA / Artikkeli
Tappara ja Kärpät mittelevät Suomen mestaruudesta.
Kuva © Jouko Kylmäoja
Laidasta laitaan -sarja analysoi Tappara-Kärpät-sarjan lattiasta kattoon. Miten tuomarilinja vaikuttaa finaalisarjaan? Kumpi vie pojan?

Se on finaalit edessä, hyvät ystävät.

Laidasta laitaan -sarjan Marko Sjöblom ja Lauri Lehtinen arvioivat Tappara-Kärpät-finaalisarjan. Viime kevään finaaliuusinnasta ei tarinaa puutu.

− Tappara oli viime vuonna enemmän haastaja. Nyt ollaan samalla viivalla, vaikka Tappara rakentaakin median kautta altavastaajan asemaa, Lehtinen miettii.

Tuomaritoiminta nousi välierissä isoon rooliin. Nähdäänkö sarjassa vankilakiekkoa? Entä miten linja vaikuttaa finaalisarjan tulokseen?

− Tuomarilinjalla on iso merkitys. Finaalissa on samantyyliset joukkueet - molemmilla on huikeaa maalintekotaitoa. Normaali tuomaripeli sopii molemmille kyllä, Sjöblom arvioi.

− Mielenkiintoista nähdä, miten tuomarilinjaa linjataan korkealta. Jääkiekkoa ei edistä tuollaisen kamppaamisestämisroikkumispelaamisen meneminen noin pitkälle kuin välierissä, Lehtinen linjaa.

− Viime kaudella pelattiin kova painisarja finaaleissa, mutta vihellettiin pahimmat mailapelaamiset pois.

Podcastissa käydään läpi niin ylivoimapeli, maalivahdit kuin sarjan kovimmat tähdetkin. Entä miten sarja sitten päättyy?

− On nostettava nöyränkin miehen häntää pystyyn - tiesin välierien tulokset. Nyt on kovaa painetta osua.

− Tappara vie 4-3. On vaan niin per...sikan nälkäistä äijää. Kärpillä on paljon asioita, mitkä ei vielä klikkaa. Olen sanonut, että sanon Kärppiä vastaan, kun joku on ne lyönyt. Nyt teen poikkeuksen, Lehtinen kääntää takkia.

− Tämä sarja on todella tasainen. Toivoisin Tapparan voittavan tämän ja sympatiat heille, mutta Kärpät kyllä vie silti tämän sarjan, Sjöblom vastaa.

Tule keskustelemaan Twitterissä huimasta finaalisarjasta hashtagilla #LaidastaLaitaan!

» Lähetä palautetta toimitukselle