Krueger toivoo Sveitsille lisää NHL-pelaajia

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Sveitsin kisat päättyivät puolivälierätappioon Kanadalle. Joukkueen päävalmentaja Ralph Krueger oli tyytyväinen turnaukseen, mutta uskoo Sveitsin mahdollisuuden olevan NHL-pelaajissa.

Sveitsi on viime vuosina ollut vakiohaastaja seitsemälle jääkiekon kärkimaalle. Yleensä se onkin jäänyt nimenomaan siihen haastamiseen, sillä muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta Sveitsi ei ole pystynyt yllättämään isompiaan.

Yksi niistä poikkeuksista oli Torino, kun Sveitsi voitti Tshekin 3-2 ja Kanadan 2-0. Tällä kertaa sitä yllätystä ei päässyt tulemaan, Kanada meni rutiinilla jatkoon puolivälieristä.

Sveitsin päävalmentaja Ralph Krueger on tyytyväinen siihen, että joukkue pystyy kunnialla hoitamaan kilpailijansa. Unelma siitä, että Sveitsi pystyisi säännöllisesti haastamaan isompia kiekkomaita, on kuitenkin vielä vain unelma.

– Se pysyy unelmana niin kauan, kunnes saamme enemmän pelaajia NHL:ään. NHL on ainoa paikka, missä pelaajamme voivat oppia riittävää intensiteettiä, jotta voisimme pärjätä isoille maille, Krueger toteaa.

Muutamia sveitsiläisiä on jo tehnyt läpimurron NHL:ssä. David Aebischer ja Martin Gerber ovat päässeet torjumaan NHL-joukkueiden maalilla ja puolustaja Mark Streit on tehnyt läpimurron Montrealissa pelaavaan kokoonpanoon.

– Mark Streit on meidän Börje Salming. Hän raivaa tietä. Hän on myös osoitus siitä, että hieman vanhempana (27v) voi lähteä NHL:ään ja pärjätä siellä, Krueger muistuttaa.

Sveitsin joukkueessa on useita nuoria hyviä pelaajia, kuten Julian Sprunger. Lisäksi maalivahti Jonas Hiller on pelannut suorastaan erinomaisen turnauksen ja on ihme, ellei mies saa edes jonkinlaista tarjousta Pohjois-Amerikasta.

– Meidän nuorisokiekko-ohjelmat tekevät erinomaista työtä kehittäessään pelaajia maajoukkueen käyttöön. Minä vaan kerään valmiit pelaajat. Mutta jossain vaiheessa pelaajien on lähdettävä pois Sveitsistä ja suunnattava NHL:ään, jos todella haluavat kehittyä. Ja sinne pääsemiseksi on tehtävä lujasti töitä, Krueger ohjeistaa.

– Se ei ole ainoastaan meidän ongelma, vaan samoilla asioilla Saksa, Latvia, Valko-Venäjä ja muut maat voivat haastaa isompia. Minun mielestäni NHL on ainoa vaihtoehto.

Sveitsin jääkiekko on viime vuosina ottanut huikeita askeleita eteenpäin. Nykyään sen nuorisomaajoukkueetkin pärjäävät nuorten MM-kisoissa.

– Vietin aikanaan elämäni kahdeksan parasta vuotta Sveitsissä. Maan kiekkoilu on mennyt eteenpäin enemmän kuin missään muussa maassa, kehui Kanadan päävalmentaja Andy Murray.

» Lähetä palautetta toimitukselle