Koulukadun talviklassikko veti katsomon täyteen

Muut Sarjat / Artikkeli
Joukkuepotretti ottelun jälkeen.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org
Nuorten SM-Liigaottelu Ilves-Tappara pelattiin ulkojäällä Tampereen legendaarisella Koulukadun kentällä. Ilmaistapahtumaan tuli huomattavasti enemmän yleisöä, kuin oli odotettu. Ja tunnelma oli sen mukainen!

Koulukadun legendaarinen kenttä ja täydet katsomot. Ilveksen retro-pelipaidat. Kirpeä pakkanen. Olli Lindholmin laulama Maamme-laulu. Siinä lähtökohdat Nuorten SM-Liigan Tampereen paikalliskamppailuun.

Ottelua markkinoitiin Koulukadun talviklassikon nimellä, ja otteluun oli vapaa pääsy. Sunnuntai-illan ulkojääotteluun saapui enemmän yleisöä, kuin oli varauduttu. Tämä myös katsomossa huomattiin.

− Yleisömäärä taisi yllättää järjestäjät. Myyntipisteille oli aika pitkät jonot.

Järjestyksenvalvojat arvioivat Koulukadulla olleen parhaimmillaan noin kuusisataa katsojaa. Ilmainen sisäänpääsy ja poikkeukselliset puitteet houkuttelivat satunnaisempaakin yleisöä.

− Itse olisin tullut muutenkin. Varmasti tällainen erityinen tapahtuma veti porukkaa paikalle.

Kylmää keliäkään ei pidetty pahana asiana. Aktiivinen kannustus laittoi veren kiertämään. Tarjolla oli myös lämmintä syötävää ja juotavaa. Kunnes makkarat ja glögi loppuivat toisella erätauolla.

− Myyntipisteitä olisi pitänyt olla enemmän.

− Plussaa siitä, että pystyi maksamaan kortilla.

Pakkanen kuitenkin hankaloitti sen verran, että käytävät ja katsomot olivat todella tukevasti jäässä ja erittäin liukkaita. Ottelukuuluttaja muistutti asiasta asianmukaisesti, ja katsomokäyttäytymisessä otettiin poikkeukselliset olosuhteet huomioon.

Koulukadulla yleisö pääsi paljon lähemmäs kenttätapahtumia.
Koulukadulla yleisö pääsi paljon lähemmäs kenttätapahtumia.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

"Tunnelma oli parempi kuin hallilla"

Lätkä on parasta paikan päällä - varsinkin ulkojäällä, tekisi mieli riimitellä. Sen verran yksimielisesti paikallaolleet kokivat tunnelman ylivertaiseksi jäähalliin verrattuna.

− Tosi hieno tapahtuma! Päihittää kirkkaasti tavallisen runkosarjapelin jäähallilla.

− Pelaajille on tosi hienoa päästä pelaamaan legendaarisessa ympäristössä. Tämä on paluu tamperelaisen jääkiekon juurille.

Molempien joukkueiden kannattajaryhmät jaksoivat pitää meteliä koko ottelun ajan. Kolmannessa erässä Ilves-kannattajat hyödynsivät ulkoilmakatsomon ja lauloivat kannatuslauluaan värikkäiden soihtujen valossa.

Tapahtuma vetosi katsojiin niin voimakkaasti, että tätä herkkua toivottiin uudestaankin.

− Toimii ilman muuta jokavuotisena juttuna. Täällä on ihan erilainen tunnelma kuin hallilla.

− Voisi minun puolesta olla parikin kertaa kaudessa tällainen tapahtuma. Kaikki tykkää!

Maalin edustalla nähtiin tiukkaa taistelua.
Maalin edustalla nähtiin tiukkaa taistelua.
Kuva © Mika Kylmäniemi - mika@photomotion.org

Toisen on pakko hävitä

Itse pelikin oli viihdyttävä. Molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan runsaasti ylivoimaa, ja maalivahdeilla riitti töitä. 

Molempien joukkueiden kannattajat saivat nauttia poikkeuksellisesta tunnelmasta. Tapparan kannattajat joutuivat kuitenkin poistumaan pettyneinä. Ilves voitti tasaisen ja vauhdikkaan ottelun 2-1.

Jos talviklassikoita järjestetään uudelleen, niin yleisö toivoo järjestäjien oppineen, että kannattaa varautua suurempaan yleisömäärään. Toimittaja oppi, että ensi kerralla kannattaa pukea yksien sijaan kahdet villasukat.

» Lähetä palautetta toimitukselle