KooKoossa on ideaa nolla-Jukureita vastaan

LIIGA / Artikkeli
Kärppien alkukauden vire on ollut vakuuttava.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Pitkävedon kertoimista löytyy jälleen maistuvia kohteita tiistain liigakierroksella. Esiin pomppaavat erityisesti KooKoo ja Kärpät, joiden voitoille saa maistuvan kertoimen.

KooKoo (-1) 3,80

Tiistai-illan liigakierroksella kohtaavat liigan tuoreimmat joukkuevahvistukset, kun Jukurit ja KooKoo mittelevät keskinäisestä paremmuudestaan. Joukkueiden alkukaudet ovat sujuneet varsin erilaisissa merkeissä.

Tuomas Tuokkola on tunnettu siitä, että hän onnistuu piiskaamaan joukkueensa kauden alkuun kovaan iskuun. Tämä on realisoituinut jälleen, mistä viimeisimpinä osoituksena ylitöiksi edenneet ottelut JYPiä ja Tapparaa vastaan. Kun kouvolalaiset onnistuivat vielä kaatamaan JYPin, ei virettä sovi vähätellä.

Jukurien alku on ollut huomattavasti haastavampi. Viidestä ensimmäisestä ottelusta tilille ei ole kertynyt vielä pisteen pistettä. Tehtyjä maalejakin on kasassa vain neljä kappaletta. Näillä lähtökohdilla mikkeliläisten voisi ajatella lähtevän otteluun altavastaajana.

Vaikka Jukurit saikin hyvän kirin päälle JYPiä vastaan, KooKoo on valinta lapulle. Vakuuttavan maalivahtipelin sekä tehokkaan viimeistelyn siivittelemänä KooKoon yli yhden maalin voitto kuulostaa varteenotettavalta vaihtoehdolta.

KalPa (+1) X 6,40

Oululaisten aikakausi Mikko Mannerin alaisuudessa on alkanut onnellisten tähtien alla. Viime kautta aktiivisempi ja vauhdikkaampi pelityyli on tuonut komeasti maaleja, sillä 20 tehdyllä maalilla Kärpät on tehnyt eniten maaleja koko liigassa. Kun myös oman pään puolustuspelaaminen on toiminut varsin mallikkaasti, pisteitä on kertynyt mukavaan tahtiin.

Myös KalPan kausi on alkanut melko positiivisissa merkeissä. Erityisesti puolustuspelaaminen on toiminut varsin mallikkaasti, sillä päästettyjä maaleja on jaetusti vähiten Lukon kanssa. 

Kärpät lähtee otteluun niukkana ennakkosuosikkina. Kuopiolaisten puolustuspelaaminen ja ulkomaalaisvahvistusten yksilösuoritukset pitävät kuitenkin illan tiukkana. Oululaiset ovat kuitenkin lopulta maalin verran parempia ratkaisukykyisemmän hyökkäyskaluston voimin.

HPK 2,20

Lappeenrannassa kohtaavat kierroksen jaetusti toiseksi ja kolmanneksi vähiten maaleja tehneet joukkueet. Pisteet ovat olleet tiukassa molemmille joukkueille, ja odotusarvo myös tiistain ottelulle on melko nihkeä. 

Erityisesti HPK perustaa pelaamistaan tiiviiseen viisikkopelaamiseen, jonka tukipilarina on vahva maalivahtipeli Emil Larmin johdolla. Hämeenlinnalaiset eivät ole tällä kaudella tehneet kertaakaan yli kolmea maalia, mutta toisaalta eivät ole päästäneetkään kolme maalia kuin kertaalleen.

SaiPan nuori joukkue kärsii vielä kasvukivuista liigan vaadetasolle. Tästä HPK antaa tiistaina oppitunnin nappaamalla kolme pistettä mukaansa.

» Lähetä palautetta toimitukselle