KooKoon kupla puhkeaa, TPS järjestää Lappeenrannassa maalijuhlat

LIIGA / Artikkeli
TPS hurjastelee vähintään neljä maalia SaiPan verkkoon.
Kuva © Timo Savela
Perjantain Liiga-kierros tarjoaa mahdollisuuksia joukkueiden lisäksi vedonlyöjille. Pitkävedossa on tarjolla maistuvia kertoimia sekä KooKoota että Sportia vastaan. Myös TPS:n runsasmaalisesta voitosta tarjoillaan muhkeaa kerrointa.

JYP (-1) 2,50

KooKoo on aloittanut kauden napsimalla pisteitä kaikista kolmesta ottelusta. Hyvästä alusta huolimatta joukkueen pelin yllä on uhkakuvia. Ensinnäkin molemmat voitot tulivat pohjakastiin ennakoidun SaiPan kustannuksella. Pelicansia vastaan kouvolalaiset menettivät kolmen maalin johdon ja joutuivat tyytymään jatkoaikatappioon.

Lisäksi KooKoon viimeistely on ollut ensimmäisissä otteluissa huomattavasti keskimääräistä tehokkaampaa. KooKoo on tehnyt eniten maaleja, vaikka kiekonhallintatilastoissa joukkue on sarjan häntäpäässä. Joukkueella on ollut myös vaikeuksia murtautua parhaalle maalintekosektorille, joten viimeistelyn tehokkuus normalisoituu kauden edetessä.

JYP on vastaavasti kiekottomana yksi Liigan parhaista joukkueista, joten tilanteiden rakentelu vaikeutuu ennestään. Lisäksi jyväskyläläisillä on ottelussa selvä materiaalietu, varsinkin mikäli KooKoon Michael Keränen ei ole pelikunnossa. JYP pystyy tarvittaessa pyörittämään palettiaan usemman ketjun turvin laadun kärsimättä, kun KooKoo joutuu kuormittamaan avainpelaajiaan. JYP on ottelussa vielä kertoimiakin suurempi ennakkosuosikki.

Ilves 3,25

Sportin ja Ilveksen välisessä ottelussa ovat alkukierrosten ääripäät vastakkain, mitä tulee viimeistelyn tehokkuuteen. Sportin laukaisuprosentti on Liigan toiseksi paras, Ilveksellä vastaavasti toiseksi huonoin. Ilveksen tasakentällisin lauotuista 112 laukauksesta vain kaksi on löytänyt tiensä maaliin.

Erikoistilannepelaamisessa vaakakuppi kääntyy Ilveksen suuntaan. Sport on pelannut alivoimalla yhdeksän kertaa, verkko on heilunut omissa peräti neljästi. Ylivoimalla vaasalaiset eivät ole onnistuneet vielä kertaakaan. Ilves on puolestaan tehnyt kaksi maalia ylivoimalla ja päästänyt kaksi alivoimalla.

Kauden ensimmäisissä otteluissa Sport on siis tuloksellisesti suoriutunut kenttäesityksiä paremmin, Ilves puolestaan alavireisesti. Lisäksi Ilves sai hyviä uutisia, kun edellisen ottelun kesken jättänyt Sami Sandell on pelikunnossa perjantain kamppailussa.

Sport on kotiedun turvin lievä ennakkosuosikki, mutta Ilveksen kerroin 3,25 on selvästi pelattavan rajoissa. Vaihtoehtona on myös lopullisen voittajan pelaaminen kertoimella 2,35.

TPS yli 3,5 maalia 3,00

Sarjataulukossa TPS on neljäntenä, SaiPa neljänneksi viimeisenä. SaiPa on päästänyt kolmessa ottelussa 13 maalia, TPS tehnyt 13. Kahdessa edellisessä ottelussaan TPS kuritti Tapparaa kuudella maalilla ja Sportia seitsemällä. Kuusi TPS:n iskemää maalia ovat Tapparalle ainoat takaiskut, eikä SaiPan puolustusta voi mainita edes samalla sivulla kirvesrintojen kanssa.

Vaikka SaiPa saikin voittotilinsä auki keskiviikkona, joukkueen peli on vielä keskeneräistä. Keskeneräisyys näkyy erityisesti puolustuspelaamisessa, jossa nukahduksia on nähty alkukierroksilla paljon, eivätkä maalivahdit ole pystyneet paikkaamaan virheitä.

TPS on vaarallinen erityisesti ylivoimalla, viivalla päivystävät painavasti laukovat Ilkka Heikkinen sekä Henrik Tallinder ja hyökkäyksessä runsaasti ratkaisijoita. SaiPan alivoima on puolestaan ollut alkukierroksilla heikkoa.

TPS:n yli 3,5 maalin lisäksi pelattavia kohteita ovat myös TPS:n vähintään kahden maalin voitto kertoimella 2,45, TPS:n voitto ja ottelussa yli 4,5 maalia kertoimella 2,70.

» Lähetä palautetta toimitukselle