Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Yhteishenki on ollut kantava teema Raumalla.

Timo Savela

KooKoon kärsivällisyys ei riitä Raumalla

Tiistain Supermoniveto tarjoaa neljä kohdetta. Iltaa vietetään vahvasti kotivoittojen merkeissä, kun ainoan poikkeuksen tuo uutta virettä hakeva Ässät.

Supermoniveto 6: Kärpät - Ilves: KalPa - TPS: HIFK - Ässät: Lukko - KooKoo

Kärpät 4,5 - Ilves 2,3

HPK osoitti tiistaina Kärppien haavoittuvaisuutta puolustussuuntaan. Myös Ilveksen leirissä on hyvää hurmosta havaittavissa, kun esimerkiksi Teemu Rautiainen on päässyt kovaan lentoon. Tätä kautta myös tamperelaisille voidaan odottaa onnistumisia.

Kärppien hyökkäyspelaaminen ei kuitenkaan kalpene yhtään. Todennäköistä onkin, että terävyyttä kaivetaan molempiin suuntiin. Tämän lisäksi Ilveksen kiekollisesti haavoittuva puolustuskalusto on pahemmissa ongelmissa HPK:n vastaavaan verrattuna.

Molempien joukkueiden ideologiaan kuuluu vauhdikas jääkiekko, mikä povaa viihdyttävää ottelua Oulun tiistai-iltaan. Täten myös maaleja nähdään molemmissa päissä. Pienestä lentokelistä huolimatta tupsukorvista ei ole nappaamaan ensimmäistä voittoa sarjakärjestä tällä kaudella.

KalPa 3,4 - TPS 2,3

TPS ja KalPa on tunnettu tiukoista keskinäisistä kohtaamista. Ennen viimeisintä kohtaamistaan joukkueet pelasivat seitsemän keskinäistä ottelua putkeen, jotka päättyivät yhden maalin erolla. Myös ylitöitä on vaadittu tasaisen tappavaan tahtiin.

Tähän kaavaan ei ole odotettavissa muutosta. Kummankin joukkueen taso on viime aikoina ollut hieman ailahteleva, mutta kotikaukalo tuo KalPalle taisteluetua. Vakuuttavia meriittejä löytyy yllin kyllin, eivätkä turkulaiset ole hakeneet täyttä pistepottia Kuopiosta yli kolmeen vuoteen.

TPS:lla on ollut omat haasteensa, jos joukkue ei ole päässyt itse määrittämään ottelun rytmiä. Tämä kuulostaakin melko todennäköiseltä Kuopiossa, kun hyvävireiset keltapaitaiset nuorukaiset kiekottelevat jatkuvaa uhkaa kohti vieraiden puolustuspäätyä.

Iskunhetket tulee aukeamaan myös vierasjoukkueelle, mikä korostaa entisestään pelin tasaisuutta. Näissä hetkissä isäntien tulee olla äärimmäisen tarkkana, sillä turkulaisten viimeistely on hurjan tehokasta. Tästä huolimatta KalPan kotivoitto kuulostaa järkevältä pelattavalta pienillä marginaaleilla.

HIFK 1,2 - Ässät 3,4

Mielenkiintoisin lähtökohta otteluun on kaikille tuttu: porilaiset saapuvat Helsinkiin uuden päävalmentajan alaisuudessa. Tuttu kaava onkin, että uusi päävalmentaja tuo peliin ainakin hetkellistä piristysruisketta.

Samaa voidaan odottaa Helsingissä. Kuten seura osoitti, aikaa odottelulle ei enää ole. HIFK onkin kotiluolassaan horjutettavissa juuri aktiivisuudella, kun avauspelaaminen rakoilee. 

Avainyksilöt eivät ole viime aikoina olleet kuumimmillaan, joten heiltä odotetaan lukkojen aukeamista. Tätä seikka tukee yksinkertaistettava ja selvä pelisuunnitelma, joka tuo hyvää selkänojaa. 

Täysin vaille hallintajaksoja HIFK ei tule kotiottelussaan luonnollisesti jäämään. Erityisesti ylivoimapelaamisen vaarallisuus korostuu, kun Andreas Bernardkaan ei ole ollut parhaimmillaan. Ässät osaavat kuitenkin erityisesti vierasotteluissa tarjota tylyä vieraspelaamista luukut kiinni -hengellä, jos tarve sitä vaatii.

Henkisellä puolella tämän ottelun merkitys on Ässille selvästi suurempi. Tämän takia melko korkeakertoiminen vierasvoitto ei olisi suuri yllätys.

Lukko 3,4 - KooKoo 1,2

KooKoo pyrkii vieraspelissään luonnollisesti tylympään sotasuunnitelmaan, mutta erityisesti viisikkopelaamisen taso puolustussuuntaan nostattaa kysymysmerkkejä raumalaisia vastaan. Lukolle selkänojaa otteluun tuo vakuuttava vierasvoitto Ässistä, jonka positiiviset asiat tuovat nostetta myös illan kotiotteluun.

Laadukkaalla kiekollisella pelaamisella höystetty pelitapa tuskin tuottaa kiekkosadetta KooKoon puolustuspäätyyn, kun rakoja kytätään kärsivällisesti. Näitä voi odottaa syntyvän, vaikka pieniä piristymisen merkkejä kouvolalaisten leirissä on ollutkin.

Pitkät hyökkäyspään pyöritykset ovatkin tuottaneet Lukolle paljon ylivoimamahdollisuuksia. Vaikka ylivoimapeli ei ole ollut vakuuttavimmalla tasolla, myös KooKoon alivoimapelissä riittää huomattavasti parannettavaa. 

Molemmille joukkueille on jaossa isoja pisteitä. KooKoon kausi näytti lopullisesti ratkenneen, mutta viime viikon taistelupisteet sytyttivät vielä toivon kipinän. Lukko puolestaan tavoittelee suoraa pudotuspelipaikkaa, joten riittävää eroa ei henkisessä latauksessa synny, jotta kouvolalaiset kuroisivat muiden osa-alueiden takamatkaansa.

Supermoniveto 6

256 riviä, panos 0,05€

12,80€

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ainutlaatuinen tilastoselvitys paljastaa: Liigan uskottomimmat fanit ovat Turussa ja Kuopiossa

LIIGA | 26.1.2018 11:59
Rauman Lukolla on Liigan uskollisin kotiyleisö. KalPalla ja TPS:llä puolestaan uskottomin. Jatkoajan laaja tilastoselvitys kymmenen edellisen kauden ajalta paljastaa, millä Liiga-paikkakunnilla kiinnostaa eniten kiiltävä ja missä ovat seuroille uskollisimmat elämänkumppanit. lue lisää

Liigaseurojen viime tilikausi näyttää positiiviselta – katso seura seuralta

LIIGA | 11.8.2017 15:03
Moni liigaseura teki viime kaudesta hyvää taloudellisesta tulosta. Mestaruuden voittanut Tappara ja hopeaa saanut KalPa takoivat myös eniten euroja. lue lisää

Konkursseja ja jämäkkää johtamista − “Urheiluseurojen sisäpiirissä” nostaa seurajohtajat valokeilaan

LIIGA | KHL | Muut Sarjat | 14.4.2017 14:00
Tero Auvisen ja Arto Kuuluvaisen kirja “Urheiluseurojen sisäpiirissä - tarinat tunteen takana” valottaa kattavasti suomalaista urheilujohtamista. Mukana on tarinoita yhteensä 12 suomalaisesta jääkiekkoseurasta ja monen muunkin lajin parista. lue lisää

Liigan pudotuspelisivusto 2017

LIIGA | 18.4.2017 13:15
Liigan pudotuspelit alkavat 1. kierroksen otteluilla. Jatkoaika seuraa kevään huipennusta aina huhtikuun lopun finaaleihin asti. lue lisää

Vihellyksen jälkeen: Ennakkosuosikeillakin kompastuskivensä puolivälierissä − HIFK:lle jää käteen tyhjä arpa

LIIGA | 19.3.2018 14:00
Liigan puolivälierät ovat jo ovella, ja edessä on neljä toinen toistaan kiihkeämpää kamppailua paikasta neljän parhaan joukkoon. Mukana menossa ovat tietenkin Vihellyksen jälkeen -podcastista tutut toimittajat uusine analyyseineen ja sivaltavine tulkintoineen. lue lisää

Kommentit

Tulosvetovihjeet

HIFKJYP
"JYP ei onnistu tasoittamaan ottelusarjaa"
Ottelun kuvasta on helppo odottaa erilaista kuin Jyväskylässä, sillä HIFK tulee lisäämään aktiivisuuttaan. Tämä korostaa JYPin selviytymistä paineen alla ottelun kulmakiveksi. HIFK:n tasapaino puolustussuuntaan on toinen iso asia hyökkäyspelin korostuessa heidän pelisapluunassaan. HIFK voittaa tiukan ottelun niukalla marginaalilla, eikä jatkoaikaa tule sulkea pois kuvasta.
  • 2
  • 3
  • 2
  • 3
KalPaTappara
"KalPa tasoittaa ottelusarjan"
Aktiivinen ote tuo ottelun hallinnan KalPalle perjantaina. Tappara toki osaa tiiviillä viisikkopuolustuksella puolustaa maalipaikkoja pois, mutta tällä kaudella jänne ei ole tahtonut kestää koko 60-minuuttista. Kun mukaan otetaan KalPan terävöittämä puolustuspelaaminen, kirvesrintojen maalipaikat tulevat vähenemään. Tätä kautta KalPa tasoittaa ottelusarjan.
  • 2
  • 3
  • 1
  • 2

Luetuimmat

Ville Vainikainen

KooKoo #80 L lh
s. 1994 Kuopio, FIN
180CM / 88KG
SOPIMUS: 2018 (2019)