KooKoon fanikulttuuri kasvaa menestyksen mukana

MESTIS / Artikkeli
Kuudes Kenttäpelaaja on joukkuetta varten.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kouvolan fanikulttuuri hengittää ja voi hyvin. Kotijoukkueen menestys on tuonut toimintaan uusia faneja. Perjantaina vietettiin fanien ja pelaajien yhteistä iltaa. Samalla kuultiin valmentajien ja pelaajien tunnelmia runkosarjan käynnistymisen kynnyksellä.

Pelaajat ja kannattajat vaihtoivat vapaalle

Kouvolassa vietettiin perinteistä KooKoon faniryhmän Kuudennen Kenttäpelaajan ja joukkueen yhteistä fani-iltaa. Tunnelma oli iloinen.

Paikalla oli joukkueen johtoa, valmentajia sekä lähes kaikki pelaajat. Paikalle saapuneiden fanien pukeutumisessa korostuivat tutut värit: oranssi ja musta. KooKoon valmennusjohto oli antanut pelaajille pitkän viikonlopun raskaan harjoitusjakson päätteeksi. Nyt oli lupa ottaa hieman rennommin.

Kuudennen Kenttäpelaajan puheenjohtaja Aku Kaukoluoto on tyytyväinen Kouvolan kehittyvään fanikulttuuriin.

− Uusia ihmisiä liittyy toimintaan ja yhteistyö joukkueen kanssa toimii. Hyvästä yhteistyöstä esimerkkinä toimii tänään vietettävä ilta. Meidän tärkein tehtävä on kannustaa joukkuetta. Meillä on tarkat säännöt esimerkiksi siitä, ettei vastustajaa pilkkaavia lauluja saa laulaa. KooKoon fanituotevalikoimakin on lisääntynyt mukavasti. Juon aamukahvini kupista jossa lukee: "mustana parasta", Kaukoluoto kertoi.

Valmennusjohto on tyytyväinen faneilta saatuun tukeen

Petri Mattila on aloittanut päävalmentajan tehtävät tavoite kirkkaana mielessään. Mattila kiitteli kouvolalaisia jääkiekkokannattajia.

− Tämä on hieno seura ja on mukava olla täällä. Hallissa on ollut mahtava fiilis. KooKoon fanit ovat jättäneet minuun jo jäljen, ja varmasti kaikkiin muihinkin ihmisiin. Me yritämme kaukalossa tehdä oman hommamme siten, että saadaan hienoja iltoja ja yhdessä kannattajien kanssa nauttia tästä hienosta lajista, Mattila kertoi

Apuvalmentaja Jari Kauppila on ottanut valmennusvastuuta joukkueessa, jonka kapteenina pelasi edellisellä kaudella. Kauppila analysoi tilanteen suomia vahvuuksia.

− Tunnen osan pelaajista todella hyvin ja uskon siitä olevan apua. Olemme apuvalmentaja Jukka Kuusivuoren kanssa löytäneet työnjaon hyvin. Jukka tietää paljon fysiikkavalmennuksesta. Itse olen viime aikoina keskittynyt analysoimaan keskushyökkääjien suorituksia videonauhoilta. Aloituksiin pitää ainakin saada parannusta, Kauppila kertoi.

KooKoo on vahvistanut maalivahtiosastoaan Frédéric Cloutierilla, jolla on kokemusta NHL:stä New York Islandersin ja Minnesota Wildin joukkueista. KooKoon maalivahtivalmentaja Petri Levänen on tilanteeseen tyytyväinen.

− Maalivahtitilanteemme on ihanteellinen. Molemmat maalivahdeista pystyvät pelaamaan tärkeissä otteluissa. Cloutier on pelannut harjoitusotteluissa kaksi nollapeliä ja Mikko Rämö on esittänyt todella vahvoja otteita, Levänen kertoi.

KooKoo on panostanut viimeaikoina markkinointiin. KooKoo on saanut myös uusia tärkeitä yhteistyökumppaneita. Toimitusjohtaja Sakari Välimaa arvioi KooKoon toimintaedellytyksien talouspuolella olevan hyvät.

− Meillä on hyvä joukkue, joka toimii parhaana markkinointiaseena. Pelit näyttävät kiinnostavan yleisöäkin. Harjoitusottelussa SaiPaa vastaan yleisöennuste ylittyi 1000:lla katsojalla.

Kouvolan jäähalliin ollaan parasta aikaa rakentamassa mediakuutiota, jonka suuri koko on aiheuttanut ihmetystä.

− Hallin pitää palvella jatkossa yli 6000:tta ihmistä. Ja pitäähän mediakuution olla suurempi kuin Lahdessa, Välimaa kertoi hymynkare kasvoillaan.

Pelaajat kertoivat tunnelmistaan

Itävallassa EHC Lustenaussa edelliskauden pelannut Olli Julkunen teki paluun KooKoon riveihin. Yli kolmesataa liigaottelua pelannut Julkunen valittiin KooKoon kapteeniksi alkavalle kaudelle. Julkunen oli yllättynyt saamastaan lämpimästä vastaanotosta.

− Arvelin Kouvolassa aikaisemminkin kiekkoilleena, että vastaanotto saattaisi olla lämmin. Vastaanotto oli kuitenkin tulikuuma. Se on kyllä hienoa ja antaa voimaa yhä parempiin suorituksiin. Oli huikeaa kun KooKoon fanit tulivat seuraamaan peliäni Itävaltaan asti. Oli hienoa nähdä KooKoon kaulahuiveja katsomossa. Paikallisetkin ihmettelivät, Julkunen kiitteli kouvolalaisia faneja.

Puolustaja Ossi Ikonen liittyi KooKoon vahvuuteen pelattuaan edellisen kauden Kazakstanissa. Kouvolassa on ihmetelty Ikosen muhkeita viiksiä.

− Ei näillä ainakaan naisia saa. Lähinnä pidän viiksiä siksi, ettei maitokaupassa kysytä henkilöpapereita, Ikonen vitsaili.

Puolustaja Esa Lehikoinen aiheutti suurta harmia KooKoolle edellisen kauden välieräsarjassa Jokipoikia vastaan. Lehikoisen laukaus kiinnitti jo silloin huomiota. Lehikoinen kertoi, mikä johti hänet Kouvolaan.

− Tämä on minulle suuri haaste. Jossain vaiheessa edellistä kautta tuli selväksi, että Joensuusta pitää lähteä. Siellä meni hommat huonosti niin kuin tiedetään. KooKoossa on nyt uudet kujeet, KooKoon tuore varakapteeni kertoi.

KooKoon joukkue oli yhtä mieltä siitä, että joukkue on valmis runkosarjan käynnistymiseen.

KooKoo pelaa viimeisen harjoitusottelunsa SKA Kareliaa vastaan 4.9. Kouvolassa. Mestiksen runkosarja käynnistyy 10.9. Kiekko-Vantaan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle