KooKoo 2016-17: musta hevonen väkevällä keskustalla ja tehokkailla pakeilla

LIIGA / Artikkeli
Jarkko Immonen palaa kasvattajaseuraansa tekemään edustusjoukkuedebyyttinsä.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Kauden jälkeen KooKoon vaihtuvuus avainpaikoilla oli pientä. Hyvää runkoa on pyritty täydentämään muutamalla hyvällä täsmähaulla.

KooKoo lähtee toiseen liigakauteensa hyvistä asetelmista. Kouvolalaiset yllättivät jo viime kaudella jääden vain niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Pelaajiston osalta runko säilynyt ehjänä ja muualle siirtyneiden pelaajien tilalle on hankittu hyviä paikkaajia.

Päävalmentaja Petri Mattila sai valmennustiimiinsä kovan nimen, kun Kari Lehtonen saapui ottamaan vastuun maalivahtivalmennuksesta. Lehtonen on koulinut kovia nimiä maailmalle, kuten esimerkiksi Antti Raannan ja Juuse Saroksen.

Muutoin valmennusryhmässä on KooKoolle tärkeää jatkuvuutta Mikko Haapakosken ja Jari Kauppilan muodossa.

Pelaajakartta KooKoon pelaajakartta

VLH

Terry Broadhurst
Anrei Hakulinen
Eero Savilahti
Mika Koivisto
Jesse Espo

KH

Jarkko Malinen
Josh Green
Jarkko Immonen
Jan-Mikael Juutilainen
Sami Tamminen

OLH

Juha-Pekka Haataja
Kai Kantola
Mikko Virtanen
Mikko Alikoski
Toni Hyvärinen

P

Ryan O'Connor
Oscar Eklund
Mikko Lehtonen
Robin Jacobsson
Veeti Vainio
Arttu Pelli
Julius Nyqvist
Ossi-Petteri Grönholm

MV

Niklas Treutle
Samu Perhonen
Tomi Rautio

Valmentaja

Petri Mattila

Uusi valmentaja, tutut valmennettavat

Lehtonen saa valmennettavakseen tuttuja nimiä. Toista kauttaan KooKoossa pelaavalla Juha Järvenpäällä on Lehtosen kanssa yhteistä historiaa Ässistä.

Italiaan palanneen Frederic Cloutierin tilalle KooKoo hankki Samu Perhosen, joka saapui Lehtosen tavoin Hämeenlinnasta.

Järvenpään kausi tosin saattaa olla kokonaan taputeltu. Harjoitusottelussa sattunut loukkaantuminen vaati leikkaushoitoa ja toipuminen saattaa venyä keväälle.

KooKoo reagoi hankkimalla NHL:ssäkin viime kaudella piipahtaneen Niklas Treutlen. Mikäli saksalainen onnistuu vakuuttamaan otteillaan ja jatkaa Kouvolassa koeajan jälkeen, on KooKoon maalivahtiosastolla pullat varsin hyvin uunissa Järvenpään loukkaantumisesta huolimatta.

Keskellä jatkuvuutta, laidoilla vaihtuvuutta

Vahvan keskikaistan kärjen muodostavat viime kaudelta tutut Josh Green ja Jarkko Malinen. Runkopelaajista jatkaa myös Jan-Mikael Juutilainen.

KooKoo saa myös varmasti mieluisan paluumuuttajan, sillä 2000-luvun alussa kasvattajaseurastaan maailmalle lähtenyt Jarkko Immonen palaa kotiin.

Viime kaudella Sportin paidassa 35 pistettä tehneellä sentterillä ei ole nimissään ennen tätä kautta ainuttakaan ottelua kasvattajaseuransa edustusjoukkueessa.

Edellisellä sesongilla hyökkäykseen hankitut ulkomaalaisvahvistukset eivät Greeniä lukuunottamatta onnistuneet. Tälle kaudelle Matt Watkins ja Anthony Guttig on korvattu Terry Broadhurstilla.

Yhdysvaltalainen totutteli viimekaudella Ruotsissa eurooppalaiseen jääkiekkoon. Harjoitusotteluissa hyökkääjä iski kuudessa ottelussa yhteispisteet 2+1. Broadhurst ottaa ainakin aluksi paikkansa Greenin laidalta.

Kokeneen laitahyökkääjä Juha-Pekka Haatajan jatko Kouvolassa on tärkeä asia. Myös Kai Kantolan odotetaan nousevan takaisin Liigan maalintekijätilaston kärkipaikoille. Harjoitusotteluissa verkko onkin heilunut mukavaan tahtiin.

Muuten laitahyökkääjän tonteille on hankittu nuoria nousevia kykyjä kuten Anrei Hakulinen ja Eero Savilahti. Erityisesti Ilveksestä saapunut Savilahti on esiintynyt tehokkaasti harjoitusotteluissa.

Pakistossa tehoja, mutta riittääkö taso kärjen takana?

Puolustuksen kiekollinen liideri on kolmannen kautensa Liigassa aloittava Ryan O'Connor. Kanadalainen tehokas hyökkäyspään ase ja 24-vuotiaalta voidaan odottaa entistä isompaa pistesaldoa. Viime kaudella syntyi jo komeasti yhdeksän maalia.

Myös 125 Liiga-ottelun veteraani, ruotsalainen Oscar Eklund on elintärkeä osa KooKoon puolustusta. Uutena pelaajana nähdään Eklundin maanmies, 31-vuotias Robin Jacobsson, joka on kiekkoillut kaksi edellistä kautta Ruotsin Allsvenskanissa varsin kelvollisilla tehopisteillä.

Kärkinelikossa on myös viime kaudella maajoukkueen porttejakin kolkutellut 22-vuotias Mikko Lehtonen. TPS-kasvatti paukutti KooKoon takalinjoilla peräti 12 osumaa viime kaudella, ja Kouvolassa voidaankin odottaa Lehtosen lopullista murtautumista liigaeliittiin.

Lopuista paikoista kärkikuusikossa taistelevat nuoret Veeti Vainio, Arttu Pelli ja Julius Nyqvist. Nuoria pelureita yrittää parhaansa mukaan kirittää konkaripakki Ossi-Petteri Grönholm.

» Lähetä palautetta toimitukselle