Kolme väitettä Sportista: Kotkalauma liitää varmasti pudotuspeleihin

LIIGA / Artikkeli
Tekeekö Joel Kiviranta lopullisen läpimurron tällä kaudella?
Sport lähtee historiansa kolmanteen Liiga-kauteen isoilla odotuksilla. Odotettavissa on nuorten lupausten taidonnäyttöjä, sekä uusia sfäärejä kauden kokonaissuorituksessa.

1. Joukkue kääntää viime kausien tappioputket voitoiksi.

Monelle Sport-kannattajien ulkopuoliselle henkilölle on jäänyt mieleen viime kausien synkät tappioputket. Tulokaskaudellaan Sport otti pahimmillaan kuokkaan kahdeksassa peräkkäisessä ottelussa, ja viime vuonna syöksylasku yltyi yhdeksään kamppailuun. Siitä huolimatta Sport otti itseään niskasta kiinni, ja sai napattua historiallisesti pudotuspelipaikkansa.

Tulevalla kaudella Sport on kuitenkin oppinut virheistään, ja kääntää kurssin. Joukkue yltää historiansa pisimpään voittoputkeen, johon joukkueella on täydet rahkeet. Kovalla puolustusotteilla sekä ankaralla vastustajan painostuksella ja väsytyksellä Sport pystyy kaapimaan pisteitä jokaisesta vastustajasta.

2. Nuoret pelaajat ottavat homman haltuun.

Robin Salo on kenties joukkueen mielenkiintoisin nimi seurattavaksi. Kyvykäs puolustaja on ollut Pitsiturnauksesta lähtien Sportin edustuksen mukana, ja näytti Raumalla peruspuolustuksen lisäksi kätevyyttään ja pelisilmää. Kokkolassa lupaava maalivahti Leevi Laakso antoi myös hyvät näytöt valmennukselle, jolle saattaa tarjoutua tällä kaudella enemmänkin kuin isojen valojen tuijottelua.

Lopullista läpimurtoa allekirjoittanut odottaa hyökkääjä Joel Kivirannalta. 20-vuotias Shakers-kasvatti on säväyttänyt kiekotonta pelaamistaan; karvauksessa ja kaksinkamppailuissa on ollut hyvää aihiota, ja taklaaminen on Kivirannan bravuuria. Ainoa asia jota hyökkääjältä enää odotetaan, on pisteitä. Viime kausien loukkaantumiset ovat kuitenkin hiekoittaneet kauden kulkua.

Jesse Rantamäki ja Juho Laitamäki ovat myös olleet pitkään isojen poikien mukana, eivätkä lupaukset tuhlaile näytön paikkojaan, kun tilaisuudet ilmenevät.

3. Pudotuspelien kotietukin on tavoiteltavissa.

Sport onnistunee uusimaan viime kauden pudotuspelipaikkansa, mutta kotkapaidat pistävät tällä kertaa vielä paremmaksi. Edellä mainittujen vahvuuksien ansiosta Sport voidaan hieman yllätyksellisestikin nähdä jopa kuuden parhaan joukossa.

Vaasalaisten on kuitenkin pakko saada jokaisesta joukkueesta pisteitä irti. Toissa kaudella SaiPa onnistui jättämään Sportin nollille, ja viime vuonna tempun teki TPS. Tällä kertaa samaan temppuun ei pysty kukaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle