Kolme väitettä SaiPasta: "Selvä budjetin korotus olisi ollut pyllistys kohti Tirkkosta"

LIIGA / Artikkeli
Ari Santanen debytoi tulevalla kaudella Liigassa päävalmentajana.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi

1. SaiPassa on tehty hyviä ulkomaalaishankintoja, mutta täksi kaudeksi tuli huteja.

SaiPassa on tehty viime vuosina loistavia löytöjä pelaajamarkkinoilta. Mikään ei viittaa siihen, että ulkomaalaishankinnat olisivat epäonnistuneet tälläkään kaudella. Sekä John McFarland että Curtis Hamilton ovat näyttäneet lupaavia otteita syksyn aikana. 

Molemmilla on totta kai kehitettävää pelissään, mutta SaiPassa jos missä on kokemusta siitä kuinka pelaajia kehitetään. Kauden lopussa tullaankin taas ylistämään kuinka hyviä pelaajahankintoja SaiPa on tehnyt.

2. Ari Santasesta ei ole hyppäämään Pekka Tirkkosen paikalle. Pitkään jatkunut kakkosvalmentajan pesti on iskostunut Santaseen.

Näissä tilanteissa on aina omat riskinsä. Hyvin seuran tuntevan Ari Santasen kohdalla täydellistä epäonnistumista on kuitenkin vaikea nähdä. Monen eri valmentajan kanssa yhteistyötä tehnyt pitkäaikainen kakkosvalmentaja on nähnyt ja kokenut paljon, joten miehellä on tasantarkkaan tiedossa mikä toimii ja mikä ei. 

Pekka Tirkkosen aisaparina Santanen myös vastasi muun muassa SaiPan erikoistilannepelaamisesta sekä hyökkääjien peluuttamisesta. 47-vuotias debytantti myös nähtiin kauden aikana huomattavan usein pitämässä esimerkiksi aikalisää joukoilleen. Vastuunotto ei ole siis uusia asia Santaselle. 

Se on totta, että täysin Tirkkosen saappaisiin Santanen ei varmasti hyppää. Valmentajat ovat luonteeltaan ja toimintatavoiltaan täysin erilaiset. Tirkkonen on rauhallinen ja pitkäpinnainen, kun taas Santanen on äkkipikaisempi ja tulisieluisempi.

SaiPan menestys ei kuitenkaan tule jäämään Santasesta kiinni.

3. SaiPa tyytyy yhä rooliinsa Liigan symppiksenä. Talous on kunnossa, mutta joukkueeseen pitäisi satsata enemmän.

SaiPassa tiedetään hyvin mitä tapahtuu, jos joukkueeseen sijoitetaan paljon rahaa ja menestystä ei tulekaan. Vaikka SaiPa on viime kausina tehnyt runsaasti voittoa, riskinotolle ei ole nyt oikea hetki. Kun talous on vihdoin saatu kuntoon, Lappeenrannassa halutaan varmistaa se, että seuraavan riskinoton epäonnistuessa seura ei vajoa yhtä syviin vesiin kuin edellisen epäonnistumisen jälkeen. 

Riskinotto tulevaksi kaudeksi olisi ollut myös hyvin outoa. Tirkkosen viimeiseksi jääneellä kaudella pelaajabudjettia ei ruuvattu juurikaan ylöspäin, vaikka tavoitteet olivat kovat. Nyt puikoissa on päävalmentajana debytoiva Santanen. Selvä budjetin korotus olisi ollut omalla tapaa pyllistys kohti Tirkkosta.

Lähitulevaisuudessa edessä on myös mahdollisesti uuden jäähallin rakentaminen Lappeenrantaan. Tähän SaiPa joutunee sijoittamaan myös omia rahojaan, joten sukan varteen täytyisi kerryttää rahaa. 

» Lähetä palautetta toimitukselle