Kolme väitettä Lukosta: Sentteriongelma jo heti kättelyssä?

LIIGA / Artikkeli
Aleksi Saarelan varaan on laskettu paljon.
Jatkoajan toimitus pureutuu kolmeen Lukosta esitettyyn tiukkaan väitteeseen.

1. Joukkueesta puuttuu oikeakätinen, vaarallinen viivamies. Tämä näkyy hankaluuksina ylivoimapelissä.

Oikeakätisen, todellisen viivapelotteen puute on olemassa. Steven Seigo on kiekkoa liikuttavana puolustajana erinomainen, mutta laukaus on korkeintaan hyvä. Täysi mursunhenkäys se ei sentään ole, mutta oikea käsi alhaalla pelaavan ja haupitsiin verrattavan jymypaukun omaavan pakin olemassaolo ei olisi pahitteeksi.

Simo-Pekka Riikolan laukaus ei myöskään ole terävimmästä päästä. Riikola ei kuitenkaan mahdu ainakaan ennakkokaavailuissa ylivoimaa pelaavien puolustajien joukkoon.

2. Lukko on lirissä Aleksi Saarelan ollessa NHL-leirillä. Suora pudotuspelipaikka uhkaa karata jo lahjakkaan nuoren poissaolon aikana.

Kärkiketjuja johtamaan hankittu Aleksi Saarela on kauden alusta ainakin muutaman pelin pois osallistuessaan Carolina Hurricanesin tulokasleirille. Hänen poissaolonsa on isku, mutta siitä luultavasti tiedettiin jo sopimusta tehdessä. Jos Saarela palaa Raumalle, niin Saarela missaa lähes kolmanneksen Lukon runkosarjan otteluista.

Vaikka nuorten maailmanmestaruuden voittaneelle hyökkääjälle ei löydy vertaistaan korvaajaa, niin hänen poissaoloaan on turha ylidramatisoida. Peter Tiivola ja Sami Lähteenmäki pystyvät stunttaamaan häntä, mutta pysyvästä hänen paikalleen astumisesta ei välttämättä seuraisi kovin hyvää tulosta. Raumalla pidetäänkin varmasti monella taholla sormia ristissä sen suhteen, että Saarelan taso ei riittäisi NHL-kaukaloihin - vielä.

3. Juha Vuoren haluama pelitapa on liian vaativa nykyiselle rungolle. Fyysinen kuntopohja ei kestä pitkää kautta.

Lukon pelitapa muuttui oikeastaan ääripäästä ääripäähän. Nyt Lukko on jo vastustajan puolustusalueella aggressiivinen karvaaja. Sinikeltaiset haluavat olla aloitteellinen sekä määrittää pelin rytmiä. Puolustusalueelta hyökkäykseen se pyrkii etenemään todella nopeasti kohti vastustajan maalia lavasta lapaan kopsahtavin syötöin. Pelitapa vie mehut kovakuntoisemmastakin jässikästä vähintään ottelun loppua kohti mentäessä.

Pelaajat ovat kiitelleet julkisesti vaatimustasoa, joka on ollut tapissa. Juha Vuori on valmentajana intohimoinen ja saa ihmisiä innostumaan. Siinä suhteessa on vaikea nähdä, että fysiikka pettäisi ja että pelitapa olisi liikaa vaadittu pelaajistolle, josta on raskasrakenteiset ja kankeajalkaiset pelaajat lähteneet muille laitumille. Pelaajat ovat hyvinkin vikkeliä jaloistaan ja takaisin vanhaan kunnon koko joukkuetta koskevaan harjoitteluun palannut Lukko on pohjansa tehnyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle