Kolme väitettä KalPasta: Kiinnostaako KalPa kuopiolaisia?

LIIGA / Artikkeli
Eero Kilpeläinen on jälleen KalPa–joukkueen yksi tärkeimmistä tukipilareista.
Kuva © Timo Savela

1. KalPa ei kiinnosta kuopiolaisia. Jääkiekko ei kiinnosta kuopiolaisia. Koko paletti pitäisi uusia.

Kyllä ja ei. Jääkiekko varmasti kiinnostaa kuopiolaisia, mutta KalPan suhteen tilanne on haastavampi. Luulisin, että kotiotteluiden yleisömäärät eivät ole ainakaan kasvusuunnassa tulevalla kaudella. Viime tilikaudella KalPa oli budjetoinut hyvän yleisömäärän varaan aika paljon, mutta siinä tavoitteessa ei joukkue onnistunut.

Valitettavasti tilanteeseen vaikuttaa joukkueen menestymättömyys ja jopa tylsäksi mainittu pelityyli. Pekka Virta lupasi palauttaa pudotuspelit Kuopioon ja tämä tapahtuikin. Kilpipaitojen tie ei ole kuitenkaan Virran toisella visiitillä edennyt puolivälieriä pidemmälle.  Vaikuttaa myös siltä, että joukkueen uniikki pelityyli alkaa olla kiekkoyleisön mielestä jo nähty, eivätkä joukkueen uudet hankinnatkaan sytytä ihmisiä saapumaan hallille.

On fakta, että ihmisten rahat ovat nykypäivänä tiukassa. KalPa ei savolaisten mielestä näytä tarjoavan sellaista kiekkoviihdettä, mihin kannattaisi rahojaan sijoittaa. Joukkueen kausikortin voi ostaa myös kuukausimaksullisena. Nähtäväksi jää, onko se madaltanut kynnystä kausarin hankintaan.

2. KalPan maalivahdit ja pakisto kestävät Liigan vertailussa, mutta hyökkäysosasto kalpenee pahasti.

Maalivahtiosasto Eero Kilpeläisen johdolla on Kuopiossa tunnetusti Liigan parhaimmistoa ja pakistokin kestää vertailua aivan kohtuullisesti. On totta, että hyökkäyskalusto ei ole paperilla todellakaan Liigan kärkikastia.

Hyökkäyspäähän kaivattiin selkeästi joko selvää ykkös- / kakkossentteriä tai hyvää laitahyökkääjää. Erityisesti hakusessa oli tehokas hyökkääjä, sillä maalinteko on ollut aiempina kausina KalPan ongelma.

Paluumuuttaja Tommi Jokinen auttaa laitahyökkääjätarpeeseen jonkin verran, mutta pelaajisto on edelleen hyökkäyspäässä todella kapea. Uusista pelaajista Alexander Ruuttun ja Ville-Vesa Vainiolan pelipaikat löytyvät alemmista ketjuista ilman suurempaa tulosvastuuta.

3. CHL:stä on KalPalle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Aiempina vuosina näin olikin, mutta tänä vuonna tilanne on hieman toinen. Joukkue taisteli kaksi perättäistä voittoa Vienna Capitalsista ja tarrasi ensimmäistä kertaa CHL–historiassa kilpailun pudotuspelivaiheeseen.

Toki nyt jo monta vuotta huonoa taloudellista tulosta tehneelle ja kulukuurilla olevalle joukkueelle ei Euroopassa kulkeminen kovin paljon lisävaroja kassaan tuo. Tätä asiaa ei auta, että kotipelit eivät vedä hallille ennätysyleisömääriä. Lisäksi kapealla miehistöllä operoivalle joukkueelle näistä peleistä koituva lisärasitus on ainakin jossain määrin pois Liiga–otteluista.

» Lähetä palautetta toimitukselle