Kolme väitettä HPK:sta: Jouluun mennessä ykkösveskari onkin Emil Larmi?

LIIGA / Artikkeli
Menevätkö HPK:n maalivahtiasetelmat päälaelleen syksyllä?
Kuva © Marko Jansson

1. Antti Pennasen pelitapaa opetellaan syksyllä pitkään ja tuloksenkin kustannuksella. Kannattajilla ei ole malttia ja Rinkelinmäki kokee yleisökadon.

Hämeenlinna tuskin poikkeaa muusta Suomesta sen osalta, että olemme menestyshullua kansaa. Siinä mielessä yleisökato hommien mennessä vihkoon on täysin mahdollinen skenaario. Toisaalta edelliskauteen verrattuna kausikorttimyynti on vetänyt huomattavasti paremmin ja Hämeenlinnassa tunnutaan elävän uutta nousua muutaman vuoden masennuksen jälkeen.

Mitä pelitapaan tulee, on paletti näyttänyt yllättävän valmiilta harjoitusotteluissa. On häkellyttävää, miten HPK-kiekko on muuttunut yhdessä kesässä todella radikaalisti. Harjoitusotteluissa tapahtuneista romahduksista huomaa, että valmista ei missään nimessä vielä ole, mutta en usko pelitapasulkeisten aiheuttamiin pitkiin tappioputkiinkaan.

2. HPK:n ottama askel ammattimaisuuteen näkyy myös kaukalossa: ei yhtään hutihankintaa tulevalla kaudella.

Uusi ilme on näkynyt päivittäisessä tekemisessä paljon. Uusi toimitusjohtaja Antti Toivanen on laittanut itseään riittävästi likoon muuallakin kuin suljettujen ovien takana. Päävalmentajavaihdoksen aiheuttama kontrasti on ollut merkittävä myös kaukalon ulkopuolella ja kotimaiset hankinnat pelaajistoon noudattavat selkeää kaavaa ja ovat täten kaikki loogisia.

Ulkomaalaisten osalta onkin enemmän jännitettävää. Philippe Cornet on ollut tehokas, mutta näkymätön ja maalivahti Nathan Lawson on esittänyt ajoittain sellaisia kevätjuhlaliikkeitä, että en ihmettelisi, jos jouluun mennessä HPK:n ykkösveskari olisi Emil Larmi.

Lisäksi telakalla odottelee vielä kulttipelaajaksi jo ennen maahan saapumista noussut myyttinen venäläinen Kirill Tulupov.

3. Otto Paajanen ei yllä viime kauden pistesaldoonsa ja jää kauas 20 maalin rajapyykistä.

Alkavalla kaudella HPK on siitä onnellisessa asemassa, että Paajanen ei huikeasta viime kaudestaan huolimatta ole se pelaaja, jonka odotetaan mättävän 20 maalia kultakypärä päässä. 

Enemmän maalintekopaineita on Paajasen ketjukaveri Janne Lahdella, jonka ruuti on kastunut litimäräksi elokuun sateissa. Povaan, että vaikka Paajanen jääkin 20 maalin rajapyykistä, tekee hän silti enemmän maaleja tulevalla kaudella kuin Lahti! 

» Lähetä palautetta toimitukselle