Kolme toivomusta: K-Vantaan pelaajarallin loputtava

MESTIS / Artikkeli
Pekka Kangasalusta on Mestis-tasolla erittäin pätevä päävalmentaja, joka hoitaa työnsä tunteella.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - miikka.jaaskelainen@jatkoaika.com
Kiekko-Vantaalla on mennyt liidokkaasti alkaneen alkukauden jälkeen suunta aina vain alaspäin. Jatkoajan Vantaan toimitus lähetti kolme toivomusta Joulupukille Vantaan lohipaitoihin liittyen.

1. Pelaajien liikehdintä saatava vähentymään keinolla millä hyvänsä

Suurin syy siihen, miksi Kiekko-Vantaa ei enää alkukauden jälkeen ole ollut varteenotettava vastustaja kärkisarjan joukkueille, on yksinkertaisesti se, että joukkueen sisäinen liikehdintä on liian suurta. Pelaajia tulee, menee ja loukkaantuu. Tosiasia on kuitenkin se, ettei paraskaan NHL-tason joukkue kestäisi samanlaisia jatkuvia kokoonpanomuutoksia ilman joukkueen väistämätöntä alisuoriutumista.

On täysin ymmärrettävää, että Jokerien ja Kiekko-Vantaan välinen yhteistyö velvoittaa vantaalaisseuraa luovuttamaan pelaajia helsinkiläisjoukkueelle, kun tarvetta esiintyy, mutta joku tolkku touhuun tulisi saada. Kiekko-Vantaan on mietittävä jatkossa, onko toimintaa enää järkevä jatkaa, kun Jokerit siirtyy KHL:ään. K-Vantaalla on aina mahdollisuus etsiä uusia yhteistyöseuroja ulkomailta, sillä laadukkaalle suomalaisfarmille on varmasti kysyntää maailmalla.

2. Enemmän luottamusta omiin junioreihin

Kiekko-Vantaan tulisi tehdä niin kuin jokainen maailman mittakaavalla varteenotettava jääkiekkoseura tekee ja nostaa tarpeen tullen lahjakkaimpia pelaajia junioreista Mestikseen. Nuorille tulee antaa näytönpaikkoja ja mahdollisuus kehittyä pelaajina. On täysin tarpeetonta kasvattaa pelaajaa 20-vuotiaaksi asti ja hylätä sen jälkeen.

Toisaalta, on myös täysin ymmärrettävää, että joukkue ei voi koostua vain alaikäisistä ja maitohaivenia kasvattavista pojista. Vaikka Mestistä on luonnehdittu nuorten pelaajien sarjaksi, jota dominoi 20-vuotias ikäpolvi, pitää joukkueessa olla myös tukipilarin roolia toimittavia luottopelaajia. Esimerkiksi Tverissä syntynyt Artem Iossafov on Kiekko-Vantaalle tällainen pelaaja.

Jos joukkueen pelaajien suoritukset ovat ala-arvoisia ja pelaaminen jatkuvasti aneemista, pitää ukkoa vain lyödä kylmästi popcorn-osastolle. Tilalle kehityskelpoisia junioreita.

3. Pelaamista omilla vahvuuksilla

K-Vantaa on yksi Mestiksen nopeimpia vastahyökkäysjoukkueita, joka ei myöskään laiminlyö puolustusvelvollisuuksiaan, vaan suoriutuu niistä kurinalaisesti juuri niin kuin hyvän joukkueen kuuluukin. Pelaajien tulisi antaa pelata juuri näitä vahvuuksia noudattaen.

Kiekko-Vantaalla on useita tulevia huippujääkiekkoilijoita, joiden taidot pääsevät valloilleen hyökkäyspäässä. Näiden muutamien yksilöiden tulisi antaa pyörittää peliä rauhassa, omiin taitoihin ja vaistoihinsa luottaen, ilman turhempaa miettimistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle