Kolme toivomusta: Joulupukin naapurille Lapin taikaa ja varmaa peliä

MESTIS / Artikkeli
Alkukauden tehokkuus on kokenut kolhuja Rovaniemen vaivuttua kaamokseen.
Kuva © Oona Sarajärvi
Alkukaudella vielä sarjakärjen tuntumassa viilettänyt rovaniemeläisryhmä on romahtanut pahnan pohjalle joulutauolle jäädessään. Nopeajalkaiset Lapin pikajunat kaipaavat kipeästi toiveiden toteutumista selvitäkseen keväästä kunnialla.

Viime kaudella Mestikseen villi kortti -paikalle noussut RoKi aloitti toisen Mestis-kautensa hyvin, erityisesti kotonaan. Voittoja tuli ja tappioista palautuminen oli nopeaa. Maajoukkuetauon jälkeen tapahtui jotain, mutta ei edes RoKissa osata sanoa mitä. Joukkueen peli romahti ja alkoi ankara tappioputki, joka joulutauolle siirtyessä on venynyt kymmenen ottelun mittaiseksi.

Joukkueen tappiopelit ovat pääasiassa kauden ajan olleet yhden maalin häviöitä. Marraskuulta alkaneen romahduksen jälkeen joukkue on nostanut pelillistä tasoaan ottelu ottelulta, mutta edelleen se viimeinen tehorutistus tai onnen pomppu puuttuu. Viimeisimmissä otteluissa vastustaja on pystynyt tekemään ratkaisevan voittomaalin lähes poikkeuksetta viimeisten minuuttien aikana.

Joulun alla voi esittää toiveita joulupukille, ja RoKilla on varmasti monia mitä toimittaa naapuriin. Listataan tähän kolme asiaa, joilla rovaniemeläisten kevät välkehtisi kirkkaampana kuin Lapin lumihanget auringonpaisteessa.

1. Itsevarmuus

Jatkuva häviäminen syö itsevarmuutta, ja ihmismieli on hankala, kun siihen iskee ajatus, ettei ole tarpeeksi hyvä. Rovaniemeläisten on noustava mielensä poteroista ja löydettävä kadonnut varmuus. Taidoissa joukkue on hyvä, vaikka aina kehitettävää löytyy jokaisesta pelaajasta sekä valmentajasta.

Joukkueen on saatava sama tunnetila päälle kuin kauden alussa ja uskottava omaan tapaansa pelata nopeaa jääkiekkoa. Niin kauan kuin pelikellossa on aikaa, on mahdollista kääntää häviö voitoksi tai voitto häviöksi. Oli tilanne miten päin vain, peliä summeriin asti varmana omista mahdollisuuksista.

2. Puolustus

Rovaniemeläisten pelistä löytyy monelta osa-alueelta pientä säädettävää, mutta puolustuspelaaminen on suurimpia. Hyökkäyssuuntaan peli kulkee vauhdilla ja tehokkaasti, puolustussuuntaan jäädytään jättäen vastustajalle liikaa tilaa. Myös turhan hätiköityjä ratkaisuja on näkynyt omassa päässä liikaa.

Puolustuspäässä aktiivisempi liike ja oman miehen ulospelaaminen tilanteista, toisi parempaa hallintaa omaan peliin. Karvauspelin vahvistaminen ja tiivis puolustaminen sekä maalinedustan tukkiminen vähentäisi vastustajan mahdollisuuksia päästä hyville maalintekopaikoille.

3. Ripaus Lapin taikaa

Usein puhutaan ansaitusta onnesta tai "tällä kertaa pomppi meille", eli onnekkaasta sattumasta ottelussa. Totuus todellakin on, että joskus toinen joukkue on onnekkaampi, kuten Ruotsi usein Suomea vastaan.

Rovaniemeläiset ovat ansainneet päälleen Lapin taikaa, hiukan onnea heidän avukseen. Kovaa ottelusta toiseen raatanut joukkue on jatkuvasti saanut pettyä viime hetkillä, toisinaan toisen saadessa onnenkantamoisia. Jospa keväällä Lapissakin pomppisi omille.

» Lähetä palautetta toimitukselle