Kolme toivomusta: Hokille puolustuksen kiekollinen johtaja ja yleisön tukea

MESTIS / Artikkeli
Hokki on tuulettanut maalia jo 115 kertaa tällä kaudella. Pari muuta toivomusta tosin olisi...
Kuva © Antti Varonen
Joulutauon jälkeiseen elämään Hokilla on kolme toivomusta: Loukkaantumissuma pitää saada loppumaan, puolustus tarvitsee kiekollisen johtajan ja yleisön pitäisi löytää tiensä hallille ja varsinkin pitää ääntä hyvinä ja huonoina hetkinä. Muuten paketti on aika hyvin mallillaan.

1. Kiekollinen puolustaja

Hokilla on ajoittain suuria ongelmia tuoda kiekko omalta alueelta hyökkäysalueelle, varsinkin jos on kyse nopeista hyökkäyksistä. Puolustaja, jolla on jalkoja, käsiä ja pelinäkemystä tarkkoihin ja varmoihin syöttöihin, toisi äärettömän tärkeän lisän linnapaitojen peliin. Kun Hokki pääsee hyökkäämään, on jälki ollut tehokasta. Yksikin sopiva pakki tekisi Hokista vielä reilusti vaarallisemman.

Anssi Rantanen jättää joukkueen joulutauolla ja siirtyy ulkomaille. Jussi Makkonen ei ole kiekollinen puolustaja, vaikka alkukaudesta onnistumisia tulikin pistesarakkeeseen. Jarkko Heikkisen tai Veli-Antti Leinosen nykytaso ei riitä tämän päivän Mestiksessä johtavaan kiekolliseen rooliin, vaikka tarvittavia elementtejä parhaimmillaan löytyykin.

Clemens Unterweger parantaa koko ajan, mutta vielä ei hänenkään rahkeet riitä tarpeeksi pitkälle, vaikka jalka liikkuukin hyvin. Casper Santasenkaan viime vuodet eivät ole ulosmitanneet miehen kiekollista potentiaalia ja erityisesti nyt pitkän poissaolon jälkeen syötöt ovat olleet epävarmoja. Mestiksen "samivatanen" olisi toiveissa joululahjaksi, vaan mistä sellainen löytyisi?

2. Sairastuvan tyhjeneminen ja tyhjänä pysyminen

Marras-joulukuussa on Hokin loukkaantumissuma ollut vähintäänkin haastava. Loukkaantumisista ovat kärsineet esimerkiksi Hokin tärkeimmät hyökkääjät Teemu Virtala, Teddy Da Costa ja Anthony Guttig. Pidemmistä poissaoloista ovat kärsineet myös Jevgeni Fofanov, Casper Santanen ja Tuomas Tolonen.

Tolonen on pelannut vain kahdessa ottelussa tällä kaudella, mutta hänen poissaolonsa on silti haastava, sillä Teemu Seppäsellä ei ole tällä hetkellä käytännössä edes mahdollisuutta levätä, eikä liioin sisäistä kilpailutilannetta. Joulutauon aikana Seppänen kerkeää tietysti vähän huilata, mutta tammikuussa tahti on tiivis.

Lyhyempiä poissaoloja on vielä pidempi lista. Itse asiassa joukkueesta löytyy vain neljä pelaajaa, jotka ovat pelanneet kauden kaikki tähänastiset ottelut. Viimeisimpien uutisten mukaan on toiveita, että sairastupa tyhjeneekin joulutauon aikana, mutta kauttakin on vielä pitkästi jäljellä, joten sen olisi myös pysyttävä mahdollisimman tyhjänä.

3. Yleisöä ja ääntä hallille

Hokki on pelannut jotakuinkin omien odotustensa mukaisesti, mitä tulee pistetavoitteisiin, ja yleisiin ennakko-odotuksiin nähden jopa hiukan yli tavoitteen. Silti Petri Mattilan mukaan sijoitus on heikompi kuin toivottiin tai ennakoitiin. Erityisesti kotikaukalossaan Hokki on kerännyt pisteitä kovalla tahdilla.

Kajaanissa ottelutapahtuma on kokenut viime kaudesta selkeitä edistysaskeleita, joukkueen tiedottaminen varsinkin sosiaalisessa mediassa on ottanut aimo harppauksia eteenpäin ja myös halli on saanut uutta ilmettä.

Hokissa on paljon kainuulaistaustaisia pelaajia sekä muualta tulleita, mutta jo pitkäaikaisia tuttuja pelaajia. Sen lisäksi Hokkiin on saatu tällä kaudella ulkomaalaisvahvistuksia, jotka täyttävät tällä sarjatasolla jopa tähtistatuksen kriteerit. Erityisesti joukkueen suhteen ja muutenkin paketin pitäisi olla kasassa.

Kaikesta huolimatta katsojamääriä ei ole saatu nousuun. Koossa on kiinnostavin Hokki pitkään aikaan ja Mestis-kausikin on tasaisuutensa vuoksi kiinnostavin pitkään aikaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle