RoKin pelit ovat parhaimmillaan erittäin vauhdikkaita ja viihdyttäviä.

Sami Kemppainen

Kolme toivetta: Tasaista tehokkuutta ja terveyttä Lappiin

Rovaniemeläisten syyskausi on ollut kuin vuoristorata-ajelu: välillä on menty vauhdin huumassa ja välillä lähes kädet silmillä. Ajoittaiset onnistumiset ovat näyttäneet RoKin olevan varteenotettava nippu pudotuspelejä ajatellen, kunhan kevät tasaa peliesitykset.

Joulutauolle jäädessään RoKi oli sarjataulukossa sijalla seitsemän ollen tasapisteissä (39) kuudentena olevan TUTOn kanssa, jolla on pelattuna yksi ottelu vähemmän. Pitkään sarjassa viidentenä keikkunut rovaniemeläisjoukkue valahti taulukossa alaspäin hävittyään viisi ottelua peräkkäin ennen taukoa.

RoKi aloitti kautensa hyvillä peliesityksillä ja voittojakin tuli kohtalaisella tahdilla lähes vuorotellen häviöiden kanssa. Enimmillään perättäisiä voittoja tuli kolmen ottelun verran marraskuun alussa ja marraskuun lopussa, jolloin rovaniemeläiset napsivat marraskuun yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa.

Joukkueen haasteiksi ovat nousseet syksyn mittaan pelillinen ailahtelevuus, jatkuvat loukkaantumiset ja ajoittainen maalinteon vaikeus. Näiden paraneminen onkin rovaniemeläisten toivelistan kärjessä, jotta RoKi olisi pudotuspeleissä keväällä.

1. Tasaisuutta pelistä toiseen

RoKin joukkueesta löytyy paljon potentiaalia, mutta pääasiassa nuori pelaajisto ei ole kyennyt vielä luomaan tasaisuutta pelillisiin esityksiinsä. Joukkueen pelit ovat ailahdelleet niin ottelusta toiseen kuin itse pelin sisällä. Erityistä ongelmaa on aiheuttanut vastustajan hyvän vaiheen katkaiseminen, jolloin rovaniemeläisten oma peli on hajonnut epämääräiseksi virheiden täyttämäksi kaahotukseksi.

Saadessaan pelinsä pysymään kuosissaan vyöryttäen hyökkäyksiä jokaisella neljällä ketjullaan, on joulupukin naapureissa pitelemistä jokaiselle vastustajalle. Vauhdista tai taidosta ei ole joukkueessa puutetta, joten niiden oikeanlainen käyttö oikeissa paikoissa oikeaan aikaan veisi joukkueen pitkälle kevääseen.

2. Tehokkuutta maalintekoon

RoKi ei ole sarjan heikoin maalintekijä, vaan rovaniemeläiset ovat heiluttaneet verkkoja vastustajan päädyssä viidenneksi eniten. Silti joukkue on ajoittain lähes tuhlaillut paikkoja, joka on näkynyt tulostaululla lopulta tappiolukemina, kun vastustaja on pystynyt käyttämään saamansa paikat paremmin.

Rovaniemeläisiltä löytyy useita pelaajia, jotka ovat täysin kykeneviä kantamaan sankarin viittaa saadessaan tarkkuuden kohdilleen. Peräti yhdeksän pelaajaa on kyennyt kerämään tehopisteitä kymmenen tai yli, joten joukkueen menestys ei nojaa muutaman harvan pelaajan harteilla.

Pelaajista mainittakoon Malo Ville, joka on kerännyt tililleen eniten maaleja (12+8=20). Yhdessä ketjukavereidensa Tino Metsävainion (8+14=22) ja Kristian Kankaan (8+10=18) kanssa Ville muodostaa RoKin ykkösnyrkin, joka on kerännyt yhteensä 60 tehopistettä.

3. Loukkaantuneiden pitkä lista tyhjäksi

Rovaniemeläisiä on syksyn aikana koeteltu toden teolla loukkaantumisten kanssa. Juuri, kun alkukauden loistavasti torjunut maalivahti Rasmus Reijola palasi takaisin tositoimiin, loukkaantui niin ikään syksyn hyvin koppeja ottanut Paavo Hölsä. Jälleen joukkue on tilanteessa, jossa heiltä löytyy hyvä aloittava maalivahti, kun taas kakkosveskari Janne Savolainen on vielä arvoitus.

Rovaniemeläisten vahvuudesta puuttuvat myös muun muassa hyökkääjistä Christoffer Seppelin, ja vain muutama ottelu sitten loukkaantunut Joona Springare. Puolustajista viimeisimpänä tipahti Eemeli Piippo. Kaiken kaikkiaan joukkueen vahvuudesta puuttuu kuusi vakiopelaajaa, mikä on näkynyt väistämättä ketjujen hajanaisuudessa ja joukkueen peliesityksissä.

Kevättä kohti mennessä joukkueen kannalta olisi erittäin toivottavaa ja tärkeää, että edes osa loukkaantuneista palaisi kokoonpanoon tasaamaan ketjuja sekä tuomaan oman tarpeellisen panoksensa joukkueensa menestyksen eteen. Loukkaantumisia joukkue ei ainakaan kaipaa enää lisää, se on selvä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Heinolan lauantaiset tappelupukarit pelikieltoon

MESTIS | 7.11.2017 11:08
Lauantain ottelussa tapelleet Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville ovat saaneet yhden ottelun pelikiellon. lue lisää

Ville haastoi Peliittojen Ville Niemisen - 64 minuuttia jäähyjä kerralla Mestiksessä

MESTIS | 4.11.2017 18:44
Tunteet ryöpsähtivät lauantain Mestis-kierroksella. Peliittojen Ville Nieminen ja RoKin Malo Ville keräsivät samassa ajassa yhteensä 64 minuuttia jäähyjä. lue lisää

RoKi-vahti Rasmus Reijola maalinteossa: "Kova luotto mailapeliin"

MESTIS | 3.11.2017 21:28
Espoo Unitedin ja RoKin perjantainen ottelu sai komean huipennuksen, kun RoKin maalivahti Rasmus Reijola iski kiekon tyhjään maaliin. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

HIFK lainaa yli 700 ottelua liigakokemusta Mestikseen

LIIGA | MESTIS | 1.11.2017 11:38
HIFK lainaa Jerry Ahtolan ja Mika Partasen Mestis-seura RoKiin. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joel Pyykkönen

RoKi L p
s. 1996 Helsinki
195CM / 98KG
SOPIMUS: 2018