Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
RoKin pelit ovat parhaimmillaan erittäin vauhdikkaita ja viihdyttäviä.

Sami Kemppainen

Kolme toivetta: Tasaista tehokkuutta ja terveyttä Lappiin

Rovaniemeläisten syyskausi on ollut kuin vuoristorata-ajelu: välillä on menty vauhdin huumassa ja välillä lähes kädet silmillä. Ajoittaiset onnistumiset ovat näyttäneet RoKin olevan varteenotettava nippu pudotuspelejä ajatellen, kunhan kevät tasaa peliesitykset.

Joulutauolle jäädessään RoKi oli sarjataulukossa sijalla seitsemän ollen tasapisteissä (39) kuudentena olevan TUTOn kanssa, jolla on pelattuna yksi ottelu vähemmän. Pitkään sarjassa viidentenä keikkunut rovaniemeläisjoukkue valahti taulukossa alaspäin hävittyään viisi ottelua peräkkäin ennen taukoa.

RoKi aloitti kautensa hyvillä peliesityksillä ja voittojakin tuli kohtalaisella tahdilla lähes vuorotellen häviöiden kanssa. Enimmillään perättäisiä voittoja tuli kolmen ottelun verran marraskuun alussa ja marraskuun lopussa, jolloin rovaniemeläiset napsivat marraskuun yhdeksästä ottelusta kuusi voittoa.

Joukkueen haasteiksi ovat nousseet syksyn mittaan pelillinen ailahtelevuus, jatkuvat loukkaantumiset ja ajoittainen maalinteon vaikeus. Näiden paraneminen onkin rovaniemeläisten toivelistan kärjessä, jotta RoKi olisi pudotuspeleissä keväällä.

1. Tasaisuutta pelistä toiseen

RoKin joukkueesta löytyy paljon potentiaalia, mutta pääasiassa nuori pelaajisto ei ole kyennyt vielä luomaan tasaisuutta pelillisiin esityksiinsä. Joukkueen pelit ovat ailahdelleet niin ottelusta toiseen kuin itse pelin sisällä. Erityistä ongelmaa on aiheuttanut vastustajan hyvän vaiheen katkaiseminen, jolloin rovaniemeläisten oma peli on hajonnut epämääräiseksi virheiden täyttämäksi kaahotukseksi.

Saadessaan pelinsä pysymään kuosissaan vyöryttäen hyökkäyksiä jokaisella neljällä ketjullaan, on joulupukin naapureissa pitelemistä jokaiselle vastustajalle. Vauhdista tai taidosta ei ole joukkueessa puutetta, joten niiden oikeanlainen käyttö oikeissa paikoissa oikeaan aikaan veisi joukkueen pitkälle kevääseen.

2. Tehokkuutta maalintekoon

RoKi ei ole sarjan heikoin maalintekijä, vaan rovaniemeläiset ovat heiluttaneet verkkoja vastustajan päädyssä viidenneksi eniten. Silti joukkue on ajoittain lähes tuhlaillut paikkoja, joka on näkynyt tulostaululla lopulta tappiolukemina, kun vastustaja on pystynyt käyttämään saamansa paikat paremmin.

Rovaniemeläisiltä löytyy useita pelaajia, jotka ovat täysin kykeneviä kantamaan sankarin viittaa saadessaan tarkkuuden kohdilleen. Peräti yhdeksän pelaajaa on kyennyt kerämään tehopisteitä kymmenen tai yli, joten joukkueen menestys ei nojaa muutaman harvan pelaajan harteilla.

Pelaajista mainittakoon Malo Ville, joka on kerännyt tililleen eniten maaleja (12+8=20). Yhdessä ketjukavereidensa Tino Metsävainion (8+14=22) ja Kristian Kankaan (8+10=18) kanssa Ville muodostaa RoKin ykkösnyrkin, joka on kerännyt yhteensä 60 tehopistettä.

3. Loukkaantuneiden pitkä lista tyhjäksi

Rovaniemeläisiä on syksyn aikana koeteltu toden teolla loukkaantumisten kanssa. Juuri, kun alkukauden loistavasti torjunut maalivahti Rasmus Reijola palasi takaisin tositoimiin, loukkaantui niin ikään syksyn hyvin koppeja ottanut Paavo Hölsä. Jälleen joukkue on tilanteessa, jossa heiltä löytyy hyvä aloittava maalivahti, kun taas kakkosveskari Janne Savolainen on vielä arvoitus.

Rovaniemeläisten vahvuudesta puuttuvat myös muun muassa hyökkääjistä Christoffer Seppelin, ja vain muutama ottelu sitten loukkaantunut Joona Springare. Puolustajista viimeisimpänä tipahti Eemeli Piippo. Kaiken kaikkiaan joukkueen vahvuudesta puuttuu kuusi vakiopelaajaa, mikä on näkynyt väistämättä ketjujen hajanaisuudessa ja joukkueen peliesityksissä.

Kevättä kohti mennessä joukkueen kannalta olisi erittäin toivottavaa ja tärkeää, että edes osa loukkaantuneista palaisi kokoonpanoon tasaamaan ketjuja sekä tuomaan oman tarpeellisen panoksensa joukkueensa menestyksen eteen. Loukkaantumisia joukkue ei ainakaan kaipaa enää lisää, se on selvä asia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Jalkapalloseuran haaste toi Mestis-joukkueelle kausikorttien varausennätyksen: 2274 kpl

MESTIS | 18.3.2018 16:57
Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava RoPS haastoi RoKin kausikorttien myyntikampanjaan, jonka tuloksena rovaniemeläisseuran kausikortteja ensi kaudelle on varattu yli 2200 kappaletta. lue lisää

"Porukan oli vaikea olla tietämättä, että on peli" - Kankaanranta RoKin yleisömäärän kasvusta

MESTIS | 14.3.2018 14:00
Niin Liigan kuin Mestiksen keskimääräiset yleisömäärät ovat olleet laskussa, mutta Rovaniemellä jääkiekko on kiinnostanut entistä enemmän. Lapissa yleisö ei juokse menestyksen perässä, vaan kasvu on harkitun työn tulosta. lue lisää

Kolme syytä, miksi RoKin kausi päättyi jälleen runkosarjaan

MESTIS | 11.3.2018 19:30
RoKin kausi päättyi Mestiksen runkosarjan sijalle kymmenen. Syitä heikolle sijoitukselle on monia, eikä kaikki ole edes itse joukkueen tekemisestä johtuvia. Jatkoajan Rovaniemen toimittaja nosti esiin kolme syytä lappilaisten kauden päättymiseen runkosarjaan. lue lisää

RoKin uudeksi päävalmentajaksi Santeri Immonen

MESTIS | 8.3.2018 18:29
Santeri Immonen on RoKin uusi päävalmentaja kaudelle 2018-2019. Immonen siirtyy tehtävään Jokereiden A-nuorista. Muun valmennustiimin jäsenten neuvottelut ovat vielä kesken. lue lisää

RoKin valmennuskaksikko vaihtuu - Karjalainen U16-maajoukkueen päävalmentajaksi

MESTIS | 5.2.2018 18:37
RoKin päävalmentaja Petri Karjalainen sekä apuvalmentaja Benjamin Laurinkari eivät jatka RoKin valmennustehtävissä ensi kaudella. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Samu Paajanen

RoKi #14 L p
s. 1995 Sodankylä
190CM / 86KG
SOPIMUS: 2018