Jokipojat on piristymään päin.

www.jphirvonen.net

Kolme toivetta: Positiivista pöhinää ja katsojia Joensuuhun

Jokipoikien syksy on ollut ailahtelevainen. Yksi pahempi notkahdus loka-marraskuun vaihteessa jätti todella ikävä maun joensuulaisten syyskauteen. Jatkoaika laati joensuulaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan.

Kolme komeaa voittoa, kaksi tappiota ja taas kaksi mieluisaa voittoa. Näin reippaasti alkoi Jokipoikien syyskausi. Reippaus vaihtui kuitenkin pian ailahtelevaisuuteen, tappioihin ja aina vain kapeampaan pakistoon. Ongelmia joensuulaisten peliin tuli vähän väliä uusia.

Pahin vaihe oli loka-marraskuun taitteessa, kun joukkueen onnistui kymmenestä pelistä kaivaa vain kaksi voittoa. Ärjypaidat alkoivat kuitenkin pikkuhiljaa ryhdistäytyä, ja syyskauden viimeiset pelit antoivat toivoa paremmasta.

Jatkoajassa toivomme, että pukki toisi Joensuuhun ennen kaikkea terveyttä, pysyvyyttä ja katsojia.

1. Puolustajille hyvää kuntoa

Syyskaudella Joensuussa tuskailtiin paljon puolustajien loukkaantumisia. Kapeimmillaan Jokipoikien puolustus on käsittänyt neljästä viiteen omaa pakkia, loput ovat olleet joko lainoja tai junioreita. On sanomattakin selvää, että alati muuttuvalla pakistolla on hankala saada ehjää peliä aikaiseksi.

Viimeisimpänä esimerkkinä toimii viikko sitten pelattu vieraspeli RoKia vastaan, jonka aikana loukkaantuivat sekä Lassi Raitanen että Joel Olkkonen. Tällöin joensuulaiset operoivat koko loppupelin neljän pakin voimin. Raitanen palasi peleihin jo viikonloppuna, mutta Olkkonen on vielä sivussa.

Vaikka Jokipojat onkin taistellut aika ajoin mallikkaasti kapeammallakin materiaalilla, on selvää, ettei kevättä kohti voida tällä tilanteella suunnata. Toiveena onkin, että pukki toisi puolustajille paljon terveyttä ja tuuria välttää vaaralliset tilanteet.

2. Piristynyttä ilmettä tarvitaan keväällä

Loka-marraskuun tienoilla Jokipojilla oli koko syksyn synkin kautensa, kun kymmenen pelattua peliä toi vain kaksi voittoa. Peli oli sekavaa ja täysosumiakin tuli hyvin vaihtelevaan tahtiin. Ennen kaikkea kotikentällä oli hankaluuksia.

Marraskuun lopulla Joensuussa alettiin kuitenkin saada peliä parempaan malliin. Hankalaa kautta seurasi selkeitä voittoja, varsinkin vieraissa. Syyskauden viimeinen kotipeli oli ärjypaitojen tähänastisista jopa tasokkain, vaikka tappioon päättyikin.

Näin ollen toivommekin, että pukki toisi Joensuuhun pysyvyyttä ja itsevarmuutta säilyttää pikkuhiljaa piristynyt peli-ilme. Vielä on toivoa, että Jokipojista tulee kevään kovin haastaja.

3. Katsojat takaisin hallille

Joensuulainen kiekkokansa reagoi varsin nopeasti Jokipoikien heikohkoon syksyyn, sillä lokakuun lopulta lähtien Jokipoikien katsojaluvut ovat jääneet historiallisen heikoiksi, hieman reilun 700 katsojan pintaan. Ainoita positiivisia poikkeuksia ovat olleet kaksi ilmaislipuin siivitettyä peliä, ensin Juuso Akkasen 500. runkosarjapelin kunniaksi (2031 katsojaa) ja itsenäisyyspäivää edeltänyt kotipeli (2204).

Toivelistalla on siis myös toive siitä, että Jokipojat alkaisi taas kiinnostaa joensuulaisia. Piristymisen merkkejä on jo ilmassa, eikä syksy pelkkää alamäkeä ole ollut: aika ajoin vastustajan verkko on ollut tötteröllä vähän väliä ja jännitettävää on piisannut loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

Jokipoikien Bourgeoisille ottelurangaistus potkaisemisesta

MESTIS | 5.12.2017 20:19
Jokipojat-puolustaja Fabien Bourgeois lensi suihkuun potkaisemisesta ottelussa LeKiä vastaan. lue lisää

Jokipoikien Koivisto taklasi itsensä suihkuun

MESTIS | 15.11.2017 19:19
Jokipoikien hyökkääjä Mika Koiviston ottelu Ketterää vastaan päättyi avauserän lopulla päähän kohdistuneesta taklauksesta tulleeseen ulosajoon. lue lisää

Jokipojat löysi Iilahden korvaajan - Joonas Harald matkaa Joensuuhun

MESTIS | 12.11.2017 22:12
Pelicansin kanssa sopimuksensa lauantaina purkanut Joonas Harald siirtyy Mestis-joukkue Jokipoikien riveihin. lue lisää

Mestis-kierros: Joutuuko IPK sijaiskärsijäksi ärsytetyn TUTOn kynsissä?

MESTIS | 3.11.2017 7:00
Perjantain Mestis-kierroksella pisteistä mitellään neljällä paikkaunnalla. Kotonaan yllättäen LeKille hävinnyt TUTO hakee hyvitystä IPK:n kustannuksella. Hermes hamuaa pois jumbosijalta Ketterän vieraana, ja lisäksi yhteen iskevät Jokipojat ja K-Vantaa, sekä Espoo United ja RoKi. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Samu Pitkänen

Jokipojat #44 L lh
s. 1987 Joensuu
172CM / 80KG
SOPIMUS: 2018