Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Jokipojat on piristymään päin.

www.jphirvonen.net

Kolme toivetta: Positiivista pöhinää ja katsojia Joensuuhun

Jokipoikien syksy on ollut ailahtelevainen. Yksi pahempi notkahdus loka-marraskuun vaihteessa jätti todella ikävä maun joensuulaisten syyskauteen. Jatkoaika laati joensuulaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan.

Kolme komeaa voittoa, kaksi tappiota ja taas kaksi mieluisaa voittoa. Näin reippaasti alkoi Jokipoikien syyskausi. Reippaus vaihtui kuitenkin pian ailahtelevaisuuteen, tappioihin ja aina vain kapeampaan pakistoon. Ongelmia joensuulaisten peliin tuli vähän väliä uusia.

Pahin vaihe oli loka-marraskuun taitteessa, kun joukkueen onnistui kymmenestä pelistä kaivaa vain kaksi voittoa. Ärjypaidat alkoivat kuitenkin pikkuhiljaa ryhdistäytyä, ja syyskauden viimeiset pelit antoivat toivoa paremmasta.

Jatkoajassa toivomme, että pukki toisi Joensuuhun ennen kaikkea terveyttä, pysyvyyttä ja katsojia.

1. Puolustajille hyvää kuntoa

Syyskaudella Joensuussa tuskailtiin paljon puolustajien loukkaantumisia. Kapeimmillaan Jokipoikien puolustus on käsittänyt neljästä viiteen omaa pakkia, loput ovat olleet joko lainoja tai junioreita. On sanomattakin selvää, että alati muuttuvalla pakistolla on hankala saada ehjää peliä aikaiseksi.

Viimeisimpänä esimerkkinä toimii viikko sitten pelattu vieraspeli RoKia vastaan, jonka aikana loukkaantuivat sekä Lassi Raitanen että Joel Olkkonen. Tällöin joensuulaiset operoivat koko loppupelin neljän pakin voimin. Raitanen palasi peleihin jo viikonloppuna, mutta Olkkonen on vielä sivussa.

Vaikka Jokipojat onkin taistellut aika ajoin mallikkaasti kapeammallakin materiaalilla, on selvää, ettei kevättä kohti voida tällä tilanteella suunnata. Toiveena onkin, että pukki toisi puolustajille paljon terveyttä ja tuuria välttää vaaralliset tilanteet.

2. Piristynyttä ilmettä tarvitaan keväällä

Loka-marraskuun tienoilla Jokipojilla oli koko syksyn synkin kautensa, kun kymmenen pelattua peliä toi vain kaksi voittoa. Peli oli sekavaa ja täysosumiakin tuli hyvin vaihtelevaan tahtiin. Ennen kaikkea kotikentällä oli hankaluuksia.

Marraskuun lopulla Joensuussa alettiin kuitenkin saada peliä parempaan malliin. Hankalaa kautta seurasi selkeitä voittoja, varsinkin vieraissa. Syyskauden viimeinen kotipeli oli ärjypaitojen tähänastisista jopa tasokkain, vaikka tappioon päättyikin.

Näin ollen toivommekin, että pukki toisi Joensuuhun pysyvyyttä ja itsevarmuutta säilyttää pikkuhiljaa piristynyt peli-ilme. Vielä on toivoa, että Jokipojista tulee kevään kovin haastaja.

3. Katsojat takaisin hallille

Joensuulainen kiekkokansa reagoi varsin nopeasti Jokipoikien heikohkoon syksyyn, sillä lokakuun lopulta lähtien Jokipoikien katsojaluvut ovat jääneet historiallisen heikoiksi, hieman reilun 700 katsojan pintaan. Ainoita positiivisia poikkeuksia ovat olleet kaksi ilmaislipuin siivitettyä peliä, ensin Juuso Akkasen 500. runkosarjapelin kunniaksi (2031 katsojaa) ja itsenäisyyspäivää edeltänyt kotipeli (2204).

Toivelistalla on siis myös toive siitä, että Jokipojat alkaisi taas kiinnostaa joensuulaisia. Piristymisen merkkejä on jo ilmassa, eikä syksy pelkkää alamäkeä ole ollut: aika ajoin vastustajan verkko on ollut tötteröllä vähän väliä ja jännitettävää on piisannut loppuun asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Ketterän ja Jokipoikien pudotuspeliavaus toi pelikieltoja

MESTIS | 12.3.2018 9:32
Mestiksen pudotuspeleissä nähtiin useita pelikiellon arvoisia tekoja sarjan avauspeleissä. Eniten pelikieltoja jaettiin Ketterän ja Jokipoikien ottelusta, kun Ketterältä kaksi ja Jokipojilta yksi pelaaja saivat tuomion. lue lisää

Ottelupari: Ketterä - Jokipojat: Mestis-konkari haastaa sarjan yllättäjän

MESTIS | 9.3.2018 15:09
Kauden kovimpiin yllättäjiin kuuluva sarjanousija Ketterä jyräsi runkosarjassa lopulta sijalle kolme. Vastaansa Ketterä saa puolivälierissä pudotuspelien vakiokalustoon lukeutuvan Jokipojat. Etelä- ja Pohjois-Karjaloiden välisessä kamppailussa joensuulaiset yrittävät pysäyttää pistepörssin kärkinimet. lue lisää

Juuso Nevalainen sivuun – Olkkosen mahdolliset lisärangaistukset selville lauantaina

MESTIS | 2.3.2018 16:57
Keskiviikkoisessa IPK:n ja Jokipoikien välisessä ottelussa sattui ikävä tilanne, kun jatkoajalla Jokipoikien Joel Olkkonen taklasi rumasti päähän kotijoukkueen Juuso Nevalaista. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Ei ole Joensuun voittanutta

MESTIS | 28.1.2018 14:30
Jatkoajan Mestis-tähdet tutuiksi -juttusarja palaa jälleen. Kevään avaushaastattelussa uraansa läpi käy kokenut Jokipojat-hyökkääjä Samu Pitkänen. Viimeisen viiden vuoden aikana Pitkäsen uran varrelle on sattunut muun muassa useampi paikkakunnan vaihto, Suomi-sarja ja Itävalta. Yksi asia kuitenkin on ja pysyy: Joensuu ja Jokipojat eivät miehestä lähde edes kulumalla. 30-vuotias hyökkääjä pysähtyi jakamaan kuulumisiaan Jatkoajalle. lue lisää

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Ville Halonen

Jokipojat #11 L kh
s. 1990 Joensuu
185CM / 77KG
SOPIMUS: 2018