Keskustelupalstalla on huoltokatko, jonka aikana se ei ole käytettävissä
Forsströmin pistesaldo on hyvä, mutta parempaakin tarvitaan.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolme toivetta: Pelillistä johtajuutta ja selvyyttä tulevaisuudesta

Espoo United on ollut otsikoissa myös ei-pelillisistä syistä. Sarjasijoituksessa on vielä parannettavaa, mutta suunta on ollut nousujohteinen. Jatkoaika laati espoolaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan.

Espoo Unitedin runkosarja on tasan puolivälissä, ja tappioita on yksi enemmän kuin voittoja. Tasaisessa sarjassa se riittää yhdeksänteen sijaan, mitä selittää myös se, että voittomaalikilpailuissa saldo on positiivinen ja siten voitto-otteluissa on menetetty enemmän pisteitä kuin tappioon päättyneistä peleistä on saatu.

Pahin vaihe osui loka-marraskuun vaihteeseen, kun United kärsi viisi peräkkäistä tappiota. Tätä seurasi viisi voittoa, minkä jälkeen voitot ja tappiot ovat lähestulkoon vuorotelleet.

Jatkoajassa toivomme, että pukki toisi Espooseen vakautta, terveyttä ja

1. Selvyyttä tulevaisuudesta

Espoo Unitedin puolitoista vuotta ovat olleet myrskyisiä toiminnallisesti. Välillä joukkueen tulevaisuus on ollut vaakalaudalla. Pelaajiston kannalta olisi tärkeää, että jonkinlainen selvyys jatkosta saataisiin.

On seuran omistus ja operatiivinen johto kenen hallussa tahansa, tärkeintä on se, että tulevaisuudesta on täysi varmuus, eikä pelaajien ja toimihenkilöiden tarvitse stressata siitä. Tämä näkyisi myös henkisessä tilassa, mikä vastaavasti vaikuttaisi myös otteisiin kaukalossa positiivisesti.

2. Hirschovitsille terveyttä

Kim Hirschovits teki paluun kaukaloihin yli vuoden tauon jälkeen marraskuun lopulla. Hän on jo ehtinyt näyttää osaamistaan, vaikka uran parhaat päivät ovatkin jo takana. Kuusi pistettä viiteen otteluun on jotakuinkin sellainen saldo, mitä häneltä voi tällä tasolla odottaakin. Pisteet ovat kuitenkin tulleet kahdessa ottelussa, eli tasaisempi pisteiden kerääminen olisi kuitenkin eduksi.

Joukkue tarvitsee Hirschovitsin pelinäkemystä ja syöttötaitoa. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Hirschovits on mukana, kun joukkue taistelee kauden tärkeimpiä pelejään.

3. Pelillinen ykkösnimi esiin

Unitedin kokoonpanossa on paljon hyviä pelaajia, sitä ei käy kiistäminen. Sisäisen pistepörssin paras on Juuso Forsström, joka löytyy sarjan tilastossa sijalta 19. Menestyvän joukkueen ykkösnimen pitää pääsääntöisesti pystyä parempaan, joten joko Forsströmin tai jonkun muun on noustava vielä paremmin esiin.

Joukkueessa on potentiaalisia nimiä ottamaan tämän ison vastuun, eli pelaajakaupoille Espoo Unitedin ei tämän takia tarvitse mennä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

HS: Mestiksen kriisiseuraa haetaan konkurssiin jälleen

MESTIS | 20.3.2018 15:50
Kuukausi sitten Ilmarisen eläkerästien myötä konkurssin välttänyt espoolaisseura on jälleen suden hampaissa. Runkosarjaan kaudensa päättänyt Espoo United haetaan taas konkurssiin muun muassa verovelkojen takia. lue lisää

Kolme syytä, miksi Espoo United jäi pudotuspelijunasta

MESTIS | 12.3.2018 9:30
Espoo Unitedin kauden päättyminen runkosarjaan oli suuri pettymys. Kokoonpanolla olisi pitänyt pystyä parempaan, mutta paremman valmennuksen ja tiiviimmän joukkuepelin ryhmät menivät edelle. lue lisää

Jäähdytysaineet vuosivat jäälle Vantaalla - pääkaupunkiseudun kamppailu siirtyy harjoitushalliin

MESTIS | 17.2.2018 16:44
Vantaan Trio Areenan putkiongelmat siirtävät Kiekko-Vantaan ja Espoo Unitedin välisen ottelun harjoitushalliin. lue lisää

Törkyhuutelu toi Summaselle kunnianloukkaussyytteen

MESTIS | 16.2.2018 11:26
Mestiksen Espoo Unitedia valmentaessaan Raimo Summanen haukkui silloista Hermeksen päävalmentajaa Antti Karhulaa pedofiiliksi. Nyt asia on edennyt oikeuslaitoksen rattailla. lue lisää

Mestis-tähdet tutuiksi: Rutanen uskoo yhteishengen voimaan − "Päätettiin, että nyt riittää läpsyttely"

MESTIS | 11.2.2018 15:31
Espoo Unitedin Aleksi Rutanen on tällä kaudella ollut yksi joukkueensa vahvimmista lenkeistä. Tähän mennessä tehot 12+13 iskenyt hyökkääjä jakoi Jatkoajalle mietteitään espoolaisten kuluneesta kaudesta. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Jani Elgbacka

Espoo United #8 L h
s. 1995 Helsinki
185CM / 84KG
SOPIMUS: 2018