Forsströmin pistesaldo on hyvä, mutta parempaakin tarvitaan.

Petteri Äikäs petteri.aikas@jatkoaika.com

Kolme toivetta: Pelillistä johtajuutta ja selvyyttä tulevaisuudesta

Espoo United on ollut otsikoissa myös ei-pelillisistä syistä. Sarjasijoituksessa on vielä parannettavaa, mutta suunta on ollut nousujohteinen. Jatkoaika laati espoolaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan.

Espoo Unitedin runkosarja on tasan puolivälissä, ja tappioita on yksi enemmän kuin voittoja. Tasaisessa sarjassa se riittää yhdeksänteen sijaan, mitä selittää myös se, että voittomaalikilpailuissa saldo on positiivinen ja siten voitto-otteluissa on menetetty enemmän pisteitä kuin tappioon päättyneistä peleistä on saatu.

Pahin vaihe osui loka-marraskuun vaihteeseen, kun United kärsi viisi peräkkäistä tappiota. Tätä seurasi viisi voittoa, minkä jälkeen voitot ja tappiot ovat lähestulkoon vuorotelleet.

Jatkoajassa toivomme, että pukki toisi Espooseen vakautta, terveyttä ja

1. Selvyyttä tulevaisuudesta

Espoo Unitedin puolitoista vuotta ovat olleet myrskyisiä toiminnallisesti. Välillä joukkueen tulevaisuus on ollut vaakalaudalla. Pelaajiston kannalta olisi tärkeää, että jonkinlainen selvyys jatkosta saataisiin.

On seuran omistus ja operatiivinen johto kenen hallussa tahansa, tärkeintä on se, että tulevaisuudesta on täysi varmuus, eikä pelaajien ja toimihenkilöiden tarvitse stressata siitä. Tämä näkyisi myös henkisessä tilassa, mikä vastaavasti vaikuttaisi myös otteisiin kaukalossa positiivisesti.

2. Hirschovitsille terveyttä

Kim Hirschovits teki paluun kaukaloihin yli vuoden tauon jälkeen marraskuun lopulla. Hän on jo ehtinyt näyttää osaamistaan, vaikka uran parhaat päivät ovatkin jo takana. Kuusi pistettä viiteen otteluun on jotakuinkin sellainen saldo, mitä häneltä voi tällä tasolla odottaakin. Pisteet ovat kuitenkin tulleet kahdessa ottelussa, eli tasaisempi pisteiden kerääminen olisi kuitenkin eduksi.

Joukkue tarvitsee Hirschovitsin pelinäkemystä ja syöttötaitoa. Olisi ensiarvoisen tärkeää, että Hirschovits on mukana, kun joukkue taistelee kauden tärkeimpiä pelejään.

3. Pelillinen ykkösnimi esiin

Unitedin kokoonpanossa on paljon hyviä pelaajia, sitä ei käy kiistäminen. Sisäisen pistepörssin paras on Juuso Forsström, joka löytyy sarjan tilastossa sijalta 19. Menestyvän joukkueen ykkösnimen pitää pääsääntöisesti pystyä parempaan, joten joko Forsströmin tai jonkun muun on noustava vielä paremmin esiin.

Joukkueessa on potentiaalisia nimiä ottamaan tämän ison vastuun, eli pelaajakaupoille Espoo Unitedin ei tämän takia tarvitse mennä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

KL: Espoo United vakavissa talousongelmissa - lähes 30 maksuhäiriömerkintää

MESTIS | 15.1.2018 13:01
Mestis-joukkue Espoo Unitedin taustayhtiön talouspuoli sakkaa rajusti. lue lisää

Juuso Forsström: "Haluan ottaa urallani uuden stepin eteenpäin"

MESTIS | 14.1.2018 14:00
Juuso Forsström on 27-vuotias jääkiekkoilija, joka voi pelata sekä sentterinä että laitahyökkääjänä. Hän edustaa kuluvalla kaudella Espoo Unitedia, jossa hän myös toimii varakapteenina. Forsströmin jokailtainen taistelu kaukalossa on nostanut hänet monen espoolaiskannattajan suosikkipelaajaksi. lue lisää

Espoo Unitedin luottopuolustajan kausi vaarassa - neljä pelaajaa palaamassa kokoonpanoon

MESTIS | 9.1.2018 17:45
Joulukuun puolessa välissä loukkaantunut espolaisten konkaripuolustaja Jimi Santalan loppukausi on todennäköisesti ohi. Santalan vamma tarvitsee leikkaushoitoa, joten hän ei kerkeä kuntoutua kauden loppuun mennessä, lue lisää

Franssilan aika Espoo Unitedissa jäi lyhyeksi

MESTIS | 4.12.2017 16:33
Espoo United ja puolustaja Miika Franssila ovat purkaneet sopimuksensa yhteisymmärryksessä. lue lisää

Tunteikkaan paluun tehnyt Hirschovits: "Olen ollut huonolla tuulella ja kiukkuinen"

MESTIS | 30.11.2017 12:45
Hyökkääjä Kim Hirschovits teki paluun kaukaloon yli vuoden pelaamattomuuden jälkeen keskiviikkona Espoossa Unitedin pelatessa TUTOa vastaan. Yleisö osoitti arvostustaan antamalla reilut aplodit miehen astuessa jäälle ensimmäisen kerran ottelussa. Hirschovits oli ottelun jälkeen sekä hyvillä mielin että harmissaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Santeri Saari

Espoo United #4 L p
s. 1994 Helsinki
191CM / 95KG
SOPIMUS: 2018
VARAUS: 2013 St. Louis Blues 6. kierros #173