Ketterä on tehnyt ison kasan maaleja syyskaudella.

Antti Varonen

Kolme toivetta: Imatralta maalintekijätilaston välikatto Nevadaan ja peräluukku kiinni

Täksi kaudeksi Mestikseen noussut Imatran Ketterä on yllättänyt monet ennakkoluulottomuudellaan ja iskukyvyllään. Joukkue on yksi potentiaalisia menestyjiä kevätkauttakin ajatellen.

Ketterä on pelannut syyskauden tehokkaasti, sillä joukkue on takonut syyskaudella pelaamissaan 26 ottelussa peräti 92 maalia. Lukema on TUTOn ja KeuPan jälkeen eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa. Toisaalta Ketterä on myös päästänyt liki sata maalia, joten Imatralla on koettu kihauksia suuntaan, jos toiseenkin. Viides sija sarjataulukossa on silti positiivinen suoritus.

Joukkueen kultakypärä Tomi Iso-Mustajärvi on Mestiksen pistepörssissä kuudennella tilalla iskettyään 22 ottelussa 31 (17+14) tehopistettä. Hän on saanut ihailtavasti tulitukea Joona Jääskeläiseltä, Jesse Juntheikiltä ja Santeri Vuodilta.

Tuoreen Mestis-joukkueen ei varmasti odotettu olevan näin korkealla sarjataulukossa, mutta hyvin tähän asti menneen kauden suotuisalle jatkumiselle on perusteltavia syitä − ainakin sikäli, kun muutamat asiat loksahtavat uomiinsa.

1. Maalille joku, joka saa keväällä tärkeät kiekot kiinni

Ketterän maalivahdeilla Santeri Lipiäisellä sekä Jere Myllyniemiellä on ollut kiireinen syyskausi, sillä kumpikin on saanut huhkia tolppien välissä tasaisen tappavalla tahdilla. Tappavalla − sanan kuvainnollisessa merkityksessä siksi, ettei kumpikaan ole pelannut aivan sillä tasoilla kuin menestyvän joukkueen maalivahdin kaikki sarjat huomioiden tulisi pelata. Kummankaan torjuntaprosentti ei ole edes kovin lähellä siedettävänä pidettävää 90 prosentin rajaa.

Veskareista Myllyniemi on kaiken kokenut konkari ja Lipiäinen nuorempi kirittäjä. Kaksikon kemiaa sen tarkemmin tuntematta dueton pitäisi olla juuri oikeanlainen tukemaan joukkueen peliä illasta toiseen. Keväällä Ketterä tarvitsee parempaa maalivahtipeliä.

2. Kärkihyökkääjille taustatukea

Iso-Mustajärvi ja Jääskeläinen ovat ylivoimaisesti joukkueen parhaat maalintekijät. Iso-Mustajärvi lähentelee jo 20 tehtyä maalia ja Jääskeläinenkin on pussittanut pikkumustan jo yli kymmenen kertaa. Muita kaksinumeroisia maalimääriä iskeneitä pelimanneja imatralaisilla ei olekaan. Juntheikki ja Vuoti ovat tehneet hyviä pistemääriä, mutta tasaisemmalla jakaumalla kuin kaksi edellä mainittua.

Kokeneelta Lippojoelta sopii odottaa lisää tehopisteitä.

Antti Varonen

Ketterä tarvitsee esimerksiksi Janne Kettuselta ja kokeneelta puolustajalta Jarno Lippojoelta enemmän tehopistetukea, jotta mahdollisuudet menestykseen avautuisivat toden teolla. Myös Jere Laineen soisi heiluttavan maaliverkkoja nähtyä tiuhemmin.

3. Pois jäähyaitiosta, mikäli joukkue haluaa potentiaalinsa mahdollistamaa menestystä

Vaikka Ketterä ei ole kuluttanut rangaistujen penkkiä aivan ylettömän paljon, on keskimääräinen minuuttilukema ottelua kohden kuitenkin Mestiksen viidenneksi suurin. Karvan yli 12 istuttua jäähyminuuttia 60 minuutin lätkämatsin aikana on liikaa menestystä halajavalle joukkueelle. Joukkueen yläpuolella sarjataulukossa olevista joukkueista vain K-Vantaa on kerännyt vähemmän jäähyminutteja syyskauden aikana kuin Ketterä, joten juuri nuhteettomassa pelissä saattaisi piillä sarjanousijan menestyssauma.

Ketterällä ei ole ketään yksittäistä pelaajaa, joka olisi jäähyillyt erityisen paljon syyskaudella − ja imatralaisten kannalta hyvä niin. Puolustaja Samuli Tanhua on istunut pelaajista eniten jäähyllä, eikä hänen lukemansa 43 minuttia "oikeuta" kuin jäähytilaston 13. tilaan.

Lue myös

Joona Jääskeläinen Jatkoajan valinta Mestiksen joulukuun pelaajaksi: ”Yhden maalin pelit alettiin saada käännettyä voitoiksi”

MESTIS | 11.1.2018 10:43
Jatkoajan Mestis-toimitus valitsi joulukuun pelaajaksi Imatran Ketterän Joona Jääskeläisen. Jääskeläinen summasi joulukuun kahdeksaan otteluun yhteensä 14 (7+7) tehopistettä. Ketterä oli läpi joulukuun huimassa lennossa. lue lisää

HIFK:n Lankinen pelikunnossa - Pelaa tämän viikon Mestiksessä

LIIGA | MESTIS | 11.12.2017 15:13
HIFK:n viime kauden ykkösmaalivahti Kevin Lankinen on toipunut pelikuntoon. lue lisää

Ketterän Samuli Tanhua suihkuun alle minuutissa

MESTIS | 1.12.2017 19:01
Turussa pelattavassa TUTOn ja Ketterän välisessä ottelussa nähtiin ulosajo lähes heti aloituskiekon jälkeen. lue lisää

Jokipoikien Koivisto taklasi itsensä suihkuun

MESTIS | 15.11.2017 19:19
Jokipoikien hyökkääjä Mika Koiviston ottelu Ketterää vastaan päättyi avauserän lopulla päähän kohdistuneesta taklauksesta tulleeseen ulosajoon. lue lisää

Ketterä kasvoi Mestiksen syksyn suurimmaksi yllättäjäksi - Liigaan noussut tehohyökkääjä tekemisen ruumiillistuma

MESTIS | 5.11.2017 17:35
"Hieno syöttö on aina hieno. Kyllähän maali aina ruokkii itseluottamusta ehkä enemmän", pohti Ketterän tehohyökkääjä Tomi Iso-Mustajärvi perjantaina Imatralla kysyttäessä, kumpi on sentterin mieleen enemmän. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joni Kallio

Ketterä #32 R p
s. 1993 Oulainen, FIN
185CM / 82KG
SOPIMUS: 2018