Pettymys. Sitä on ollut Hermeksen syyskausi.

Emil Hansson www.HanssonsPhoto.net

Kolme toivetta: Hermes tarvitsee ennen kaikkea tasapainoa

Kokkolan Hermeksen syksy ei ole mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Näin joulun alla Jatkoajassa toivotaankin, että joulupukin lahjasäkistä löytyisi apuja kokkolalaisten tukalaan tilanteeseen.

Hermes sai kauden alussa rämpiä läpi seitsemän tappion, kunnes lokakuun lopun tienoilla kokkolalaispoppoo sai ensimmäisen voittonsa ja vielä varsinaisella peliajalla melko selkein lukemin. Tämän jälkeen Hermes alkoikin ailahdella kokien vuoron perään murskavoittoja ja murskatappioita. Yhtenä iltana maaleja mätettiin vastustajan verkkoon kuusi ja seuraavana iltana vastustaja mätti Hermeksen verkkoon osumia seitsemän.

Lopulta meininki alkoi mennä niin sekavaksi, että pitkään Hermeksessä valmentanut Antti Karhula väistyi ja uutta päävalmentajaa ryhdyttiin metsästämään.

Tasapaino pelaamiseen onkin se asia, jota kokkolalaiset nyt tarvitsevat. Omissa soi aivan liikaa, eikä vastustajan maalille päästä millään. Pikkuhiljaa alkaa näyttää siltä, että Hermes luisuu aina vain lähemmäs karsintasarjaa.

Joulupukki, Jatkoajalla on Hermekselle kolme toivetta, jotka toivomme, että toteutat.

1. Omissa ei saa enää paukkua − puolustus kuntoon

5-6, 0-7, 2-7, 5-8. Siinä joulutaukoa edeltäneiden neljän pelin loppulukemat. Hermes päästi siis viikossa 27 maalia.

Ylipäätään syyskaudella kokkolalaisten omassa päässä on soinut huomattavasti enemmän kuin vastustajan päässä: vastustaja on päässyt yllättämään Hermeksen peräti 101 kertaa ja maaliero on tauolle lähdettäessä -38. Näiden lukemien myötä niin puolustuksen kuin maalivahtienkin olisi syytä herätellä itseään.

Rohkeutta ja järjestelmällisyyttä puolustukseen – siinä Hermeksen toivelistan ensimmäinen toive. Kevättä kohti mentäessä maalieron on kavennuttava ja otteluiden lopputulosten tulee olla maltillisempia, mikäli Kokkolassa halutaan välttyä suuremmilta katastrofeilta.

2. Enemmän loistoa hyökkäyspeliin

Ja jos päästettyjen maalien määrä pistää pohtimaan puolustuksen tilaa, antaa tehtyjen maalien vähäinen määrä syytä huoleen hyökkäyspään asioissa. Hermes on tehnyt maaleja vähiten koko sarjassa, 63. Myös ylivoimalla joukkue on tällä hetkellä Mestiksen huonoin 11 tehdyllä maalillaan.

Puolustuksen lisäksi joulupukki voisi tänä vuonna tuoda rohkeutta ja järjestelmällisyyttä myös hyökkäykseen. Hermeksen on jo aikakin palata takaisin siihen uskottavan haastajan rooliin, johon se kuuluukin.

3. Karsinnat on vältettävä

Keväällä 2015 Hermes teki kauan odotetun paluun Mestikseen, kun se Suomi-sarjasta ponnisti kymmenen vuoden tauon jälkeen pykälää ylemmäs. Alun vaikeuksien jälkeen Hermes sopeutui korkeammalle sarjatasolle hyvin ja toisella kaudellaan Hermes alkoi olla hyvinkin varteenotettava kärkipään joukkueiden haastaja. Kokkola on siis erottamaton osa Mestis-karttaa.

Siispä munailuille ei ole varaa. Kolmantena kokkolalaisten toivelistalla on toive siitä, että karsinnoilta vältyttäisiin. Sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi valahtaneella Hermeksellä on yhdeksän pistettä matkaa kymmenentenä olevaan IPK:hon eli töitä on alettava tehdä heti, jotta ero ei pääse kasvamaan entisestään. Nykyvireellään Hermeksen kohtalo karsinnoissa voisi olla se kaikkein pelätyin.

Ja jos pukki vielä yhden ekstratoiveen kuulisi, olisimme tyytyväisiä: tuo Hermeksen uudelle valmennustiimille paljon rohkeutta ja itseluottamusta, keitä he sitten tulevatkaan olemaan. He tarvitsevat sitä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Hermes hakee uusia tuulia katastrofikauden jälkeen − Janne Tuunanen päävalmentajaksi

MESTIS | 14.4.2018 16:07
Kokkolan Hermes on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Janne Tuunasen. Tuoreella pääkäskijällä on laaja kokemus suomalaisesta juniorikiekosta. lue lisää

Loistokauden pelannut Samu Markkula: "Jos oltaisiin hävitty, niin en olisi kehdannut kävellä Kokkolassa"

MESTIS | 25.3.2018 14:00
Hermes isännöi lauantaina Kooveeta viidennessä keskinäisessä Mestiksen karsintaottelussa, jossa ottelusarja oli katkolla kotijoukkueelle. Ajoittain ottelusarjassa jopa ahtaalle joutuneet kokkolalaiset varmistivat sarjapaikkansa voittamalla Kooveen 2−0 ja vieden sarjan voitoin 4−1. lue lisää

Vikkelä Hermes vastaan kärsivällinen Koovee - "Kumpikaan ei tästä kävelemällä voita tätä sarjaa"

MESTIS | Suomi-sarja | 16.3.2018 10:15
Nuoruuden intoa puhkuva Kokkolan Hermes ja kokemuksen rauhallisuutta huokuva Tampereen Koovee aloittavat perjantaina Kokkolassa keskinäisen Mestiksen karsintaottelusarjan. Pelien alkua hyvillä mielin odottaneilta joukkueiden päävalmentajilta ei ainakaan uskoa omiinsa puutu. Mutta millä keinoin vastustaja lähdetään kaatamaan? lue lisää

Niclas Lucenius pää edellä laitaan - Hermes-sentteri suihkuun

MESTIS | 7.3.2018 20:13
Niclas Lucenius talutettiin ulos kaukalosta pukusuojiin Hermes-sentteri Ville Tenosalmen poikittaisen mailan seurauksena. lue lisää

Väärä pelaaja suihkuun Kokkolassa

MESTIS | 16.2.2018 20:21
Perjantain Mestis-ottelussa Kokkolassa nähtiin erikoinen tilanne, kun tuomarit antoivat ison rangaistuksen väärälle pelaajalle. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Samuel Sikstus

Hermes #6 L p
s. 1995 Vantaa
192CM / 75KG
SOPIMUS: 2019