SaPKo juhli mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kolme syytä, miksi SaPKo marssi suvereenisti mestaruuteen

SaPKo laittoi seuraennätyksensä monin tavoin runkosarjassa uusiksi. Tavoitteet olivat kuitenkin vielä pidemmällä, ja lopulta joukkue juhli Mestiksen mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi. Jatkoaika pureutui historiallisen mestaruuden perimmäisiin syihin.

Ennätyksellinen runkosarja sai jatkoa pudotuspeleissä, kun SaPKo kulki voitosta voittoon aina mestaruuteen saakka. Joukkueen tie Mestiksen mestariksi oli lopulta tyrmäävän tehokas, sillä joukkue päihitti pudotuspeleissä niin KeuPan, Espoo Unitedin kuin Kiekko-Vantaankin voitoin 4−0.

SaPKosta tulikin samalla ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Mestiksen nykymuotoisen paras seitsemästä -järjestelmän pudotuspelit puhtaasti.

1. Pelitavan aukoton toteutus

Pasi Räsänen ja Jarmo Myllys jatkojalostivat viime kauden sapluunaansa ja veivät SaPKon pelitavan toteutuksen aiempaa paremmalle ja kokonaisvaltaisemmalle tasolle. Joukkue pelasi läpi kauden sitoutuneesti ja yhtenäisesti pelillistä punaista lankaa noudattaen.

Pässipaidat perustivat peliään erityisesti kiekolliseen huolellisuuteen, tiiviiseen viisikkoon ja pelinopeuteen. Joukkue hyökkäsi ja puolusti viisikkona, eikä antanut enää pudotuspeleissä vastustajille tilaa hengittää.

Viisikon etäisyydet olivat jatkuvasti sopivat, jolloin syöttösuuntia oli lähes poikkeuksetta tarjolla. Tästä rakentui nopeasti mutta rytmikkäästi eteneviä rintamahyökkäyksiä puolustusalueelta hyökkäysalueelle. Niitä vastustajien oli loppujen lopuksi mahdoton karsia kokonaan pois.

2. Onnistumiset laajalla rintamalla

Mestarijoukkueessa onnistuneen kauden pelanneita pelaajia on pitkä liuta. Tehoduo Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus johtivat pässipaitoja läpi kauden ja jäivät päällimmäisenä mieleen. Casimir Jürgens, Juhana Aho ja Rasmus Hämäläinen toivat panoksellaan joukkueeseen kivenkovan tuloksellisen iskukyvyn.

Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Juuso Forsström yltyi elämänsä kuntoon ja takoi pudotuspeleissä 17 pistettä. Pudotuspelien alussa loukkaantunut Joona Monto pelasi tuloksellisesti vahvan runkosarjan.

Niklas Salo, Mikko Lahtela, Kalle Saramäki, Matias Pulli ja Toni Henttonen paistattelivat enimmäkseen valokeilan ulkopuolella, mutta he suorittivat roolissaan moitteettomalla tavalla ja latoivat maaleja yli odotusten.

Yksi menestysresepteistä koostui kärkipelaajien ja täydentävien pelaajien saumattomasta sekoituksesta.

3. Tasaisuus yhdistettynä kovaan tuloskuntoon

SaPKo pelasi läpi kauden ilman suuria tuloksellisia notkahduksia. Joukkueen pisin tappioputki oli kolmen ottelun mittainen, eikä sen pelillinen ilme ollut tappioiden aikana moksiskaan.

Jo syyskaudella pässipaidat osoittivat hurjaa virettään venymällä kahdesti seitsemän ottelun voittoputkeen. Mestaruusjuhliin päättynyt kevätkausi oli kokonaisuudessaan SaPKon suvereenia näytöstä. Joukkue voitti kaikki 12 pudotuspeliotteluaan, ja nappasivat lopulta 24 viimeisestä ottelustaan peräti 23 voittoa.

Pässipaitojen kauden viimeiseksi varsinaisella peliajalla koetuksi tappioksi jäi 25. tammikuuta pelattu ottelu Peliittoja vastaan. Kyseisen tappio-ottelun ja mestaruuden välille mahtui peräti 82 päivää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Nuorempi Piitulainen pyrkii SaPKossa eteenpäin - "Hyökkäyspäässä pitää olla luova ja käyttää mielikuvitusta"

MESTIS | 28.9.2017 12:00
Piitulainen on nimi Talvisalon yleisön huulilla, kun 20-vuotias Kasper Piitulainen aloittaa ensimmäisen täyden kautensa miesten tasolla. Viime kaudella SaPKossa hyökkääjä pääsi näkemään mestaruuden pienessä roolissa läheltä, nyt hän pyrkii parempaan pelilliseen asemaan. lue lisää

Oppipojasta kisälliksi - SaPKo ylläpitää mestaruuskauden periaatteita

MESTIS | 28.9.2017 12:00
SaPKo lähtee uuteen kauteen hallitsevana mestarina ensimmäistä kertaa Mestis-taipaleensa aikana. Seura on uudessa tilanteessa ulkoisten odotusten koventuessa, mutta pässipaidat jatkavat mestaruuskaudelta tutuilla askelmerkeillä. lue lisää

TUTO Suomen Cupin mestariksi - SaPKo nöyrtyi loppuottelussa jo kolmatta kertaa

MESTIS | Suomi-sarja | Muut Sarjat | 22.9.2017 20:46
Suomen Cupin voitto ratkesi perjantaina Turussa, kun TUTO kukisti SaPKon lukemin 4−1. lue lisää

KooKoo testaa Rasmus Hämäläistä − "Maalimäärät Mestiksessä ovat hyvä työnäyte"

LIIGA | 11.9.2017 16:54
KooKoo on tehnyt kahden viikon lainasopimuksen hyökkääjä Rasmus Hämäläisen kanssa. lue lisää

Kommentit

Oskari Siiki

SaPKo #90 L vlh
s. 1995 Turku, FIN
176CM / 72KG
SOPIMUS: Kuukauden laina