SaPKo juhli mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kolme syytä, miksi SaPKo marssi suvereenisti mestaruuteen

SaPKo laittoi seuraennätyksensä monin tavoin runkosarjassa uusiksi. Tavoitteet olivat kuitenkin vielä pidemmällä, ja lopulta joukkue juhli Mestiksen mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi. Jatkoaika pureutui historiallisen mestaruuden perimmäisiin syihin.

Ennätyksellinen runkosarja sai jatkoa pudotuspeleissä, kun SaPKo kulki voitosta voittoon aina mestaruuteen saakka. Joukkueen tie Mestiksen mestariksi oli lopulta tyrmäävän tehokas, sillä joukkue päihitti pudotuspeleissä niin KeuPan, Espoo Unitedin kuin Kiekko-Vantaankin voitoin 4−0.

SaPKosta tulikin samalla ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Mestiksen nykymuotoisen paras seitsemästä -järjestelmän pudotuspelit puhtaasti.

1. Pelitavan aukoton toteutus

Pasi Räsänen ja Jarmo Myllys jatkojalostivat viime kauden sapluunaansa ja veivät SaPKon pelitavan toteutuksen aiempaa paremmalle ja kokonaisvaltaisemmalle tasolle. Joukkue pelasi läpi kauden sitoutuneesti ja yhtenäisesti pelillistä punaista lankaa noudattaen.

Pässipaidat perustivat peliään erityisesti kiekolliseen huolellisuuteen, tiiviiseen viisikkoon ja pelinopeuteen. Joukkue hyökkäsi ja puolusti viisikkona, eikä antanut enää pudotuspeleissä vastustajille tilaa hengittää.

Viisikon etäisyydet olivat jatkuvasti sopivat, jolloin syöttösuuntia oli lähes poikkeuksetta tarjolla. Tästä rakentui nopeasti mutta rytmikkäästi eteneviä rintamahyökkäyksiä puolustusalueelta hyökkäysalueelle. Niitä vastustajien oli loppujen lopuksi mahdoton karsia kokonaan pois.

2. Onnistumiset laajalla rintamalla

Mestarijoukkueessa onnistuneen kauden pelanneita pelaajia on pitkä liuta. Tehoduo Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus johtivat pässipaitoja läpi kauden ja jäivät päällimmäisenä mieleen. Casimir Jürgens, Juhana Aho ja Rasmus Hämäläinen toivat panoksellaan joukkueeseen kivenkovan tuloksellisen iskukyvyn.

Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Juuso Forsström yltyi elämänsä kuntoon ja takoi pudotuspeleissä 17 pistettä. Pudotuspelien alussa loukkaantunut Joona Monto pelasi tuloksellisesti vahvan runkosarjan.

Niklas Salo, Mikko Lahtela, Kalle Saramäki, Matias Pulli ja Toni Henttonen paistattelivat enimmäkseen valokeilan ulkopuolella, mutta he suorittivat roolissaan moitteettomalla tavalla ja latoivat maaleja yli odotusten.

Yksi menestysresepteistä koostui kärkipelaajien ja täydentävien pelaajien saumattomasta sekoituksesta.

3. Tasaisuus yhdistettynä kovaan tuloskuntoon

SaPKo pelasi läpi kauden ilman suuria tuloksellisia notkahduksia. Joukkueen pisin tappioputki oli kolmen ottelun mittainen, eikä sen pelillinen ilme ollut tappioiden aikana moksiskaan.

Jo syyskaudella pässipaidat osoittivat hurjaa virettään venymällä kahdesti seitsemän ottelun voittoputkeen. Mestaruusjuhliin päättynyt kevätkausi oli kokonaisuudessaan SaPKon suvereenia näytöstä. Joukkue voitti kaikki 12 pudotuspeliotteluaan, ja nappasivat lopulta 24 viimeisestä ottelustaan peräti 23 voittoa.

Pässipaitojen kauden viimeiseksi varsinaisella peliajalla koetuksi tappioksi jäi 25. tammikuuta pelattu ottelu Peliittoja vastaan. Kyseisen tappio-ottelun ja mestaruuden välille mahtui peräti 82 päivää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

SaPKo täydensi hyökkäystään - Aatu Viljanen loppukaudeksi Savonlinnaan

MESTIS | 30.1.2018 16:36
Hallitseva Mestis-mestari SaPKo vahvisti hyökkäystään Peliittojen Aatu Viljasella. lue lisää

Savonlinnassa käytösongelmia - kolme kymppiä ja Luceniukselle pelirangaistus

MESTIS | 20.1.2018 19:53
Tunteet kuohahtelivat TUTOn ja SaPKon kohtaamisessa. lue lisää

SaPKo jatkoi mestarivalmentaja Pasi Räsäsen sopimusta

MESTIS | 27.12.2017 17:28
Pasi Räsänen jatkaa SaPKon päävalmentajana myös ensi kaudella. lue lisää

Kolme toivetta: SaPKo kaipaa puolustuspelaamiseensa huolellisuutta ja ykkösvahdilleen kirittäjän

MESTIS | 22.12.2017 16:00
Hallitsevana mestarina kauteen lähteneen SaPKon syksyn ensimetrit olivat lähes painajaismaiset, mutta kauden edetessä joukkue on vakiinnuttanut paikkansa kärkikahinoissa. Pässipaidat ovat tällä hetkellä neljäntenä, mutta erityisesti joukkueen puolustuspelilliset otteet kaipaavat parannusta. lue lisää

Janne Kivilahdesta marraskuun pelaaja - Matias Lainio paras tulokas

MESTIS | 1.12.2017 13:34
Kiekko-Vantaan hyökkääjä Janne Kivilahti on valittu Mestiksen marraskuun pelaajaksi. Pistepörssissä hienosti neljänneksi itsensä hilannut espoolainen teki marraskuussa tehopisteet 5+5. Kuukauden tulokkaaksi on sen sijaan nimetty SaPKon hyökkääjä Matias Lainio, joka tehtaili kahdeksassa ottelussa pisteet 3+6. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Teemu Lämsä

SaPKo #45 R kh
s. 1996 Turku
191CM / 90KG
SOPIMUS: 2018