SaPKo juhli mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi.

Riku Laukkanen / https://www.facebook.com/R1kuExposures

Kolme syytä, miksi SaPKo marssi suvereenisti mestaruuteen

SaPKo laittoi seuraennätyksensä monin tavoin runkosarjassa uusiksi. Tavoitteet olivat kuitenkin vielä pidemmällä, ja lopulta joukkue juhli Mestiksen mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi. Jatkoaika pureutui historiallisen mestaruuden perimmäisiin syihin.

Ennätyksellinen runkosarja sai jatkoa pudotuspeleissä, kun SaPKo kulki voitosta voittoon aina mestaruuteen saakka. Joukkueen tie Mestiksen mestariksi oli lopulta tyrmäävän tehokas, sillä joukkue päihitti pudotuspeleissä niin KeuPan, Espoo Unitedin kuin Kiekko-Vantaankin voitoin 4−0.

SaPKosta tulikin samalla ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Mestiksen nykymuotoisen paras seitsemästä -järjestelmän pudotuspelit puhtaasti.

1. Pelitavan aukoton toteutus

Pasi Räsänen ja Jarmo Myllys jatkojalostivat viime kauden sapluunaansa ja veivät SaPKon pelitavan toteutuksen aiempaa paremmalle ja kokonaisvaltaisemmalle tasolle. Joukkue pelasi läpi kauden sitoutuneesti ja yhtenäisesti pelillistä punaista lankaa noudattaen.

Pässipaidat perustivat peliään erityisesti kiekolliseen huolellisuuteen, tiiviiseen viisikkoon ja pelinopeuteen. Joukkue hyökkäsi ja puolusti viisikkona, eikä antanut enää pudotuspeleissä vastustajille tilaa hengittää.

Viisikon etäisyydet olivat jatkuvasti sopivat, jolloin syöttösuuntia oli lähes poikkeuksetta tarjolla. Tästä rakentui nopeasti mutta rytmikkäästi eteneviä rintamahyökkäyksiä puolustusalueelta hyökkäysalueelle. Niitä vastustajien oli loppujen lopuksi mahdoton karsia kokonaan pois.

2. Onnistumiset laajalla rintamalla

Mestarijoukkueessa onnistuneen kauden pelanneita pelaajia on pitkä liuta. Tehoduo Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus johtivat pässipaitoja läpi kauden ja jäivät päällimmäisenä mieleen. Casimir Jürgens, Juhana Aho ja Rasmus Hämäläinen toivat panoksellaan joukkueeseen kivenkovan tuloksellisen iskukyvyn.

Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Juuso Forsström yltyi elämänsä kuntoon ja takoi pudotuspeleissä 17 pistettä. Pudotuspelien alussa loukkaantunut Joona Monto pelasi tuloksellisesti vahvan runkosarjan.

Niklas Salo, Mikko Lahtela, Kalle Saramäki, Matias Pulli ja Toni Henttonen paistattelivat enimmäkseen valokeilan ulkopuolella, mutta he suorittivat roolissaan moitteettomalla tavalla ja latoivat maaleja yli odotusten.

Yksi menestysresepteistä koostui kärkipelaajien ja täydentävien pelaajien saumattomasta sekoituksesta.

3. Tasaisuus yhdistettynä kovaan tuloskuntoon

SaPKo pelasi läpi kauden ilman suuria tuloksellisia notkahduksia. Joukkueen pisin tappioputki oli kolmen ottelun mittainen, eikä sen pelillinen ilme ollut tappioiden aikana moksiskaan.

Jo syyskaudella pässipaidat osoittivat hurjaa virettään venymällä kahdesti seitsemän ottelun voittoputkeen. Mestaruusjuhliin päättynyt kevätkausi oli kokonaisuudessaan SaPKon suvereenia näytöstä. Joukkue voitti kaikki 12 pudotuspeliotteluaan, ja nappasivat lopulta 24 viimeisestä ottelustaan peräti 23 voittoa.

Pässipaitojen kauden viimeiseksi varsinaisella peliajalla koetuksi tappioksi jäi 25. tammikuuta pelattu ottelu Peliittoja vastaan. Kyseisen tappio-ottelun ja mestaruuden välille mahtui peräti 82 päivää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Mestis-kauden parhaimmisto palkittiin − KeuPan mestaruuteen johdattanut Markus Jokinen keräsi kunniaa

MESTIS | 24.4.2018 20:00
Päättyneen Mestis-kauden parhaimmisto sai palkintonsa Mestiksen perinteisellä gaalaristeilyllä. KeuPa-hyökkääjä Markus Jokinen oli pelipaikkansa paras, ja hänet palkittiin myös koko sarjan parhaana pelaajana. lue lisää

SaPKo värväsi kaksi hyökkääjää Nuorten SM-liigasta − Teemu Lämsä solmi jatkosopimuksen

MESTIS | 13.4.2018 10:00
20-vuotiaat Matias Rauvola ja Atte Karppinen liittyvät uusina pelaajina SaPKon vahvuuteen. Lisäksi Teemu Lämsä on tehnyt joukkueen kanssa jatkosopimuksen. lue lisää

Kolme syytä, miksi Mestis-mestarin kruunu ja valtikka lipesivät SaPKon käsistä

MESTIS | 7.4.2018 9:30
SaPKo lähti uusimaan viime kauden mestaruuttaan, mutta päätyi lopulta pelaamaan pronssimitaleista. Savonlinnalaiset ovat tehneet itsestään kestomenestyjän, mutta mahdollisuudet kultamitaliin kariutuivat muun muassa maalivahtipelaamisen ja ylivoiman takkuamisen takia. lue lisää

SaPKo-Jokipojat: Savonlinnassa mitellään pronssista – vastakkain urakoinut SaPKo ja levännyt Jokipojat

MESTIS | 6.4.2018 9:07
Mestiksen kauden 2017−2018 pronssiottelussa kohtaavat SaPKo ja Jokipojat Savonlinnassa. Jokipoikien välierät olivat nopeasti ohi, mutta SaPKolla saattaa vielä painaa jaloissa oma, pitkä välierärupeamansa. Nähtäväksi jää, kummalta vielä kerran löytyy tarvittava taisteluilme kauden viimeiseen mittelöön. lue lisää

SaPKo vahvistuu kahdella entisellä kapteenillaan − Forsström ja Toivanen palaavat Savonlinnaan

MESTIS | 23.3.2018 18:30
Entiset SaPKo-kapteenit Juuso Forsström ja Joonas Toivanen palaavat ensi kaudeksi pässipaitojen riveihin. Lisäksi SaPKo on solminut jatkosopimuksen kahden puolustajansa kanssa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Teemu Lämsä

SaPKo #45 R kh
s. 1996 Turku
191CM / 90KG
SOPIMUS: 2019