Heljanko teki kauden aikana kaiken minkä pystyi.

Jarno Hietanen

Kolme syytä: LeKin kausi alkoi ja päättyi liian aikaisin − Heljanko oli vain yksi mies

LeKi pelasi nousujohteisen kauden, mutta kova yritys ei riittänyt runkosarjaa pidemmälle. Lempäälässä koettiin kauden aikana monia hienoja hetkiä ja nähtiin lukuisia huippusuorituksia.

LeKin kausi päättyi JYP-Akatemialle kärsityn 3−1-kotitappion myötä runkosarjaan. Voittokaan ei olisi riittänyt, sillä Jokipojat kellisti omassa ottelussaan Espoo Unitedin. LeKi ja Jokipojat kamppailivat aivan viimeiselle kierrokselle asti siitä, kumpi pääsee viimeisenä mukaan pudotuspeleihin.

1) Hidas sytytys

Tärkeimpänä ja ensimmäisenä syynä LeKin jäämiseen runkosarjaan on se, että vaikka joukkue pelasi marras-joulukuussa aivan uskomattoman tehokasta jääkiekkoa ja voittoja ropisi joukkueen laariin harva se ilta, joulun tultua LeKi muuttui kuitenkin takaisin tavalliseksi Mestis-joukkueeksi, eikä voittoja tullut enää samalla tahdilla.

Yksinkertaisuudessaan LeKin kone käynnistyi liian myöhään, eikä hyvä loppusyksyn vire kantanut riittävää hedelmää runkosarjan päätökseen asti. Mikäli päävalmentaja Miikka Kuuselan suojatit olisivat onnistunut keräämään pisteitä tasaisemmin heti kauden alusta lähtien, voisi tulos tällä hetkellä olla jokin aivan toinen kuin yhdeksäs sija.

2) Yksi Heljanko ei riittänyt

Toinen syy siihen, ettei LeKi päässyt pelaamaan pudotuspelejä on se, että maalivahti Christian Heljanko ei tehnyt maaleja. Tämä hieman ironisesti sanottuna siksi, että Heljanko pelasi liki joka ilta etenkin kevätkaudella uskomattomalla tasolla, ja auttoi pelaamisellaan LeKiä niin paljon kuin suinkin pystyi.

LeKillä oli monta ihan hyvää pelaajaa, mutta fakta on, että LeKin paras pistemies Tomi Peltonen löytyy vasta pistepörssin 30. sijalta. Se ei ole riittävän hyvä tulos ajatellen joukkuemenestystä. Vaikka joukkuemenestys onkin tärkeintä, yleensä huippuyksilöiden onnistumiset heijastuvat joukkueen pärjäämisenä sarjataulukossa.

3) Hei, siellä on peli!

Kolmantena esiin nousevat LeKin heikot yleisömäärät. Vaikka Lempäälän jäähalli onkin pieni, ei lempääläläisyleisö silti löytänyt tietään halliin, eikä pitänyt sellaista mekkalaa, kuin LeKi olisi tuekseen tarvinnut. Kylmässä ja hiljaisessa hallissa on vaikea kuvitella kenenkään niittävän mainetta.

Muutamissa otteluissa kauden aikana oli hyvä meininki päällä, kuten esimerkiksi Lassi Mattilan paidanjäädytyspelissä, mutta vastaavan tunnelman soisi olevan läsnä viikottain.

Lue myös

HPK:n ja Nikolaj Kragin tiet eroavat

LIIGA | 21.11.2017 9:45
Tanskan maajoukkueessakin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Nikolaj Krag ei jatka HPK:ssa. Nuori hyökkääjä jatkaa uraansa kotimaansa pääsarjassa. lue lisää

Kirja Patrik Laineesta iskee nuorisoon – NHL:ää seuraaville ei juurikaan uutta tietoa

LIIGA | MESTIS | NHL | 6.11.2017 17:07
Patrik Laineen matka NHL:n huipulle on tallennettu kovien kansien väliin jo tässä vaiheessa nuoren pelaajan uraa. Teos sopii nuoriin käsiin, mutta paatuneimmat lajiniilot saattavat pettyä. lue lisää

Kangasniemi jatkaa Ilves-nutussa maajoukkuetaukoon asti

LIIGA | 28.10.2017 11:38
LeKissä kautensa aloittanut Antti Kangasniemi tuli Ilvekseen auttamaan loukkaantumisista kärsinyttä joukkuetta. Hyökkääjä jatkaa tupsukorvissa ennakoitua pidempään. lue lisää

Ilveksessä tuurannut Kangasniemi pohti jo muita urapolkuja: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

LIIGA | 22.10.2017 15:51
Hyökkääjä Antti Kangasniemi on pelannut viime vuosina Tanskassa ja Ruotsissa. Syksyllä hyökkääjä pohti, jatkaako enää jääkiekon pelaamista. Nyt jääkiekkoilu maistuu paremmalta kuin koskaan, ja arkeen virtaa antaa esikoisvauva. lue lisää

Kangasniemi LeKistä Ilvekseen paikkaamaan avainpelaajien loukkaantumisia

LIIGA | 19.10.2017 22:15
Keskushyökkääjä Antti Kangasniemi pelaa Ilveksen mukana ainakin tulevana viikonloppuna. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Antti Lehtonen, Stefan Espeland, Juhani Tamminen ja Sami Sandell. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Riku Väkiparta

LeKi #22 L p
s. 1992 Rauma
178CM / 82KG
SOPIMUS: 2018