Heljanko teki kauden aikana kaiken minkä pystyi.

Jarno Hietanen

Kolme syytä: LeKin kausi alkoi ja päättyi liian aikaisin − Heljanko oli vain yksi mies

LeKi pelasi nousujohteisen kauden, mutta kova yritys ei riittänyt runkosarjaa pidemmälle. Lempäälässä koettiin kauden aikana monia hienoja hetkiä ja nähtiin lukuisia huippusuorituksia.

LeKin kausi päättyi JYP-Akatemialle kärsityn 3−1-kotitappion myötä runkosarjaan. Voittokaan ei olisi riittänyt, sillä Jokipojat kellisti omassa ottelussaan Espoo Unitedin. LeKi ja Jokipojat kamppailivat aivan viimeiselle kierrokselle asti siitä, kumpi pääsee viimeisenä mukaan pudotuspeleihin.

1) Hidas sytytys

Tärkeimpänä ja ensimmäisenä syynä LeKin jäämiseen runkosarjaan on se, että vaikka joukkue pelasi marras-joulukuussa aivan uskomattoman tehokasta jääkiekkoa ja voittoja ropisi joukkueen laariin harva se ilta, joulun tultua LeKi muuttui kuitenkin takaisin tavalliseksi Mestis-joukkueeksi, eikä voittoja tullut enää samalla tahdilla.

Yksinkertaisuudessaan LeKin kone käynnistyi liian myöhään, eikä hyvä loppusyksyn vire kantanut riittävää hedelmää runkosarjan päätökseen asti. Mikäli päävalmentaja Miikka Kuuselan suojatit olisivat onnistunut keräämään pisteitä tasaisemmin heti kauden alusta lähtien, voisi tulos tällä hetkellä olla jokin aivan toinen kuin yhdeksäs sija.

2) Yksi Heljanko ei riittänyt

Toinen syy siihen, ettei LeKi päässyt pelaamaan pudotuspelejä on se, että maalivahti Christian Heljanko ei tehnyt maaleja. Tämä hieman ironisesti sanottuna siksi, että Heljanko pelasi liki joka ilta etenkin kevätkaudella uskomattomalla tasolla, ja auttoi pelaamisellaan LeKiä niin paljon kuin suinkin pystyi.

LeKillä oli monta ihan hyvää pelaajaa, mutta fakta on, että LeKin paras pistemies Tomi Peltonen löytyy vasta pistepörssin 30. sijalta. Se ei ole riittävän hyvä tulos ajatellen joukkuemenestystä. Vaikka joukkuemenestys onkin tärkeintä, yleensä huippuyksilöiden onnistumiset heijastuvat joukkueen pärjäämisenä sarjataulukossa.

3) Hei, siellä on peli!

Kolmantena esiin nousevat LeKin heikot yleisömäärät. Vaikka Lempäälän jäähalli onkin pieni, ei lempääläläisyleisö silti löytänyt tietään halliin, eikä pitänyt sellaista mekkalaa, kuin LeKi olisi tuekseen tarvinnut. Kylmässä ja hiljaisessa hallissa on vaikea kuvitella kenenkään niittävän mainetta.

Muutamissa otteluissa kauden aikana oli hyvä meininki päällä, kuten esimerkiksi Lassi Mattilan paidanjäädytyspelissä, mutta vastaavan tunnelman soisi olevan läsnä viikottain.

Lue myös

Kangasniemi LeKistä Ilvekseen paikkaamaan avainpelaajien loukkaantumisia

LIIGA | 19.10.2017 22:15
Keskushyökkääjä Antti Kangasniemi pelaa Ilveksen mukana ainakin tulevana viikonloppuna. Ilveksen kokoonpanosta ovat sivussa Antti Lehtonen, Stefan Espeland, Juhani Tamminen ja Sami Sandell. lue lisää

Topias Haapaselle pelikielto polvitaklauksesta

MESTIS | 16.10.2017 10:02
LeKin hyökkääjä Topias Haapanen on saanut kahden ottelun pelikiellon perjantaisesta polvitaklauksestaan. lue lisää

Mestis-kierroksella mielenkiintoisia vahvistuksia - Hermes tarvitsee voiton kipeästi

MESTIS | 13.10.2017 14:07
Perjantai-illan Mestis-kierroksella pelataan neljällä paikkakunnalla. Sarjakärki KeuPa hamuaa takaisin voittojen tielle Iisalmessa IPK:n vieraana. Sarjataulukossa perättäin olevat TUTO ja RoKi mittaavat paremmuuttaan Turussa. Muita taistelupareja ovat Ketterä-LeKi ja Hermes-SaPKo. lue lisää

Mestiksessä neljän ottelun ilta - Kärkiottelu Keuruulla

MESTIS | 6.10.2017 10:53
Mestiksessä tulee viikko kauden aloituksesta täyteen. Illan taisteluparit ovat KeuPa HT - Jokipojat, RoKi - LeKi, TUTO Hockey - IPK ja Ketterä - Espoo United. lue lisää

Jos LeKin vuokrakarusellista ei lopu akku, seilaa saukko Lempäälän kanavassa alavirtaan

MESTIS | 25.9.2017 16:26
LeKi jäi viime kaudella juuri ja juuri pudotuspelien ulkopuolelle. Tällä kaudella lempääläläisillä on otollinen mahdollisuus edetä pidemmälle kevääseen, mikäli joukkueen runko pysyy samana kuin alkukaudella. lue lisää

Kommentit

Tuukka Laakso

LeKi #26 R p
s. 1995 Kouvola
174CM / 79KG
SOPIMUS: 2018