Heljanko teki kauden aikana kaiken minkä pystyi.

Jarno Hietanen

Kolme syytä: LeKin kausi alkoi ja päättyi liian aikaisin − Heljanko oli vain yksi mies

LeKi pelasi nousujohteisen kauden, mutta kova yritys ei riittänyt runkosarjaa pidemmälle. Lempäälässä koettiin kauden aikana monia hienoja hetkiä ja nähtiin lukuisia huippusuorituksia.

LeKin kausi päättyi JYP-Akatemialle kärsityn 3−1-kotitappion myötä runkosarjaan. Voittokaan ei olisi riittänyt, sillä Jokipojat kellisti omassa ottelussaan Espoo Unitedin. LeKi ja Jokipojat kamppailivat aivan viimeiselle kierrokselle asti siitä, kumpi pääsee viimeisenä mukaan pudotuspeleihin.

1) Hidas sytytys

Tärkeimpänä ja ensimmäisenä syynä LeKin jäämiseen runkosarjaan on se, että vaikka joukkue pelasi marras-joulukuussa aivan uskomattoman tehokasta jääkiekkoa ja voittoja ropisi joukkueen laariin harva se ilta, joulun tultua LeKi muuttui kuitenkin takaisin tavalliseksi Mestis-joukkueeksi, eikä voittoja tullut enää samalla tahdilla.

Yksinkertaisuudessaan LeKin kone käynnistyi liian myöhään, eikä hyvä loppusyksyn vire kantanut riittävää hedelmää runkosarjan päätökseen asti. Mikäli päävalmentaja Miikka Kuuselan suojatit olisivat onnistunut keräämään pisteitä tasaisemmin heti kauden alusta lähtien, voisi tulos tällä hetkellä olla jokin aivan toinen kuin yhdeksäs sija.

2) Yksi Heljanko ei riittänyt

Toinen syy siihen, ettei LeKi päässyt pelaamaan pudotuspelejä on se, että maalivahti Christian Heljanko ei tehnyt maaleja. Tämä hieman ironisesti sanottuna siksi, että Heljanko pelasi liki joka ilta etenkin kevätkaudella uskomattomalla tasolla, ja auttoi pelaamisellaan LeKiä niin paljon kuin suinkin pystyi.

LeKillä oli monta ihan hyvää pelaajaa, mutta fakta on, että LeKin paras pistemies Tomi Peltonen löytyy vasta pistepörssin 30. sijalta. Se ei ole riittävän hyvä tulos ajatellen joukkuemenestystä. Vaikka joukkuemenestys onkin tärkeintä, yleensä huippuyksilöiden onnistumiset heijastuvat joukkueen pärjäämisenä sarjataulukossa.

3) Hei, siellä on peli!

Kolmantena esiin nousevat LeKin heikot yleisömäärät. Vaikka Lempäälän jäähalli onkin pieni, ei lempääläläisyleisö silti löytänyt tietään halliin, eikä pitänyt sellaista mekkalaa, kuin LeKi olisi tuekseen tarvinnut. Kylmässä ja hiljaisessa hallissa on vaikea kuvitella kenenkään niittävän mainetta.

Muutamissa otteluissa kauden aikana oli hyvä meininki päällä, kuten esimerkiksi Lassi Mattilan paidanjäädytyspelissä, mutta vastaavan tunnelman soisi olevan läsnä viikottain.

Lue myös

Väärä pelaaja suihkuun Kokkolassa

MESTIS | 16.2.2018 20:21
Perjantain Mestis-ottelussa Kokkolassa nähtiin erikoinen tilanne, kun tuomarit antoivat ison rangaistuksen väärälle pelaajalle. lue lisää

LeKin slovakkihyökkääjä vietti kahden maalin iltaa Yhdysvaltoja vastaan – ”Olisi hienoa voittaa myös Suomi”

MAAJOUKKUE | 29.12.2017 7:33
Slovakia järjesteli nuorten MM-kisojen ensimmäisen jättiyllätyksen, kun se kaatoi Yhdysvallat torstain myöhäisottelussa. LeKissä ja HPK:ssa hyökkäävä Filip Krivosik viimeisteli kaksi maalia Yhdysvaltojen verkkoon. lue lisää

Kolme toivomusta: LeKille yhtenäisyyden jatkumo ja yllätyksellisyyttä loppuun asti

MESTIS | 21.12.2017 18:00
LeKi on pelannut Mestiksen syyskaudella todella pirteästi, ja on yksi koko sarjan yllättäjäjoukkueista − jopa kaikkein sensaatiomaisia. Kova pelaajaruletti ja pieni budjetti tekevät lempääläläisseuran toiminnasta rajallista, mutta tälle kaudelle kaikki palaset näyttävät loksahtelevan paikoilleen. Joukkueen oman rungon ulkopuolelta ei ole tarvittu montaa palkkasoturia. lue lisää

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

HPK:n ja Nikolaj Kragin tiet eroavat

LIIGA | 21.11.2017 9:45
Tanskan maajoukkueessakin alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa pelannut Nikolaj Krag ei jatka HPK:ssa. Nuori hyökkääjä jatkaa uraansa kotimaansa pääsarjassa. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Tommi Harainen

LeKi #10 R lh
s. 1996 Hyvinkää
184CM / 78KG
SOPIMUS: 2018