Jokipojat kompastui keväällä K-Vantaaseen.

www.jphirvonen.net

Kolme syytä: Jokipoikien myrskyisä kevätkausi päättyi haaksirikkoon pudotuspeleissä

Vielä syksyllä Mestiksen kärkisijoilla keikkunut Jokipojat mureni kauden mittaan hiljalleen palasiksi. Rajuja ylä- ja alamäkiä sisältänyt etappi ei päättynyt vielä runkosarjaan, mutta pettymys oli edessä heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Vielä kauden puolivälissä vaikutti lähes varmalta, että Jokipojat selviytyy ilman ihmeitä pudotuspeleihin. Pelilliseen kriisiin joutunut joensuulaisjoukkue joutui kuitenkin taistella paikastaan auringossa aina runkosarjan viimeiseen kierrokseen asti. Puolivälierissä Kiekko-Vantaata vastaan tuli kuitenkin nopea lähtö laulukuoroon, sillä vantaalaiset veivät sarjan suoraan voitoin 4−0.

1) Loppukauden notkahdus

Joukkue ajautui tammi-helmikuussa 11 ottelun tappioputkeen. Rajua faktaa on myös se, että kauden 18 viimeisestä ottelusta tuli vain yksi voitto varsinaisella peliajalla. Jo marraskuun maajoukkuetauolla alkanut alakuloinen vire heikensi asemia sarjataulukossa sen verran, että jatkopaikka olisi vaatinut paljon enemmän sekä pistesarakkeessa että pelillisessä ilmeessä.

2) Valmentajapotkujen ajankohta

Puolitoista kautta hyvää työtä tehnyt Ari Aaltonen joutui lähtemään tappioputken aikana. Peli oli ilmeetöntä ja halutonta, lisäksi tehotonta. Jouni Varis joutui taistelemaan myös kelloa vastaan, sillä peli ei ehtinyt kehittyä hänen näköisekseen vain kuukaudessa, joka oli pelitahdiltaan erityisen tiukka. Varis kommentoikin, että pelitavan ajaminen vaatii 50 harjoitusta, ja nyt siihen oli käytössä vain murto-osa.

Varis ehti saamaan joukkueen peli-ilmeeseen ja -asenteeseen kohennusta lyhyessä ajassa, mutta pelkästään tällä ei ollut jakoa taistella erinomaisesti organisoitua K-Vantaata vastaan pudotuspeleissä.

3) Paras pistemies lähti, muut ailahtelivat

Syksyn ykköstykki Jesse Paukku sai vuodenvaihteessa liigasopimuksen, ja joukkueeseen jäi iso lovi. Runkosarjan pisteykkönen Lauri Huhdanpää pelasi mainion debyyttikauden, mutta tasaisuus otteista oli kaukana. Joonas Larinmaan tasaiset otteet ja kylmä viimeistely etenkin kevätkaudella oli kaunista katsottavaa, mutta hänellä meni iso osa loppukaudesta sivuun loukkaantumisten takia. Joukkueelta puuttui yksinkertaisuudessaan kliinisen varmat tuloksentekijät.

Muun muassa näiden tekijöiden myötä joukkueen ylivoimapeli ei asettunut uomiinsa missään vaiheessa kautta. Säännöllisemmät onnistumiset tulivat yksittäisissä ryppäissä, eikä tasaisesti ottelusta toiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Joensuulainen kiekko elää omista nuorista

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Jokipojat on tällä kaudella peluuttanut yllättävän paljon omia junioreitaan edustuksen riveissä. Joensuussa omia nuoria pidetään suuressa arvossa ja myös joensuulaispäävalmentaja Jouni Varis haluaa antaa kaiken tukensa nuorten kehitykselle. lue lisää

Ailahtelevaisuudesta kohti tasaisuutta – ”Haluamme olla neljän sakissa”

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Joensuussa Mestis-syksy lähti liikkeelle töksähdellen, mutta kohti parempaa ollaan menossa. Jokipoikien päävalmentaja Jouni Varis summasi Jatkoajalle joukkueensa kulunutta kautta niin vahvuuksineen kuin heikkouksineenkin. lue lisää

Kolme toivetta: Positiivista pöhinää ja katsojia Joensuuhun

MESTIS | 21.12.2017 18:00
Jokipoikien syksy on ollut ailahtelevainen. Yksi pahempi notkahdus loka-marraskuun vaihteessa jätti todella ikävä maun joensuulaisten syyskauteen. Jatkoaika laati joensuulaisten puolesta toivelistan, jonka toivomme joulupukin lukevan. lue lisää

Mikael Ruohomaa - lopettamisen partaalta olympiajoukkueen porteille

LIIGA | MESTIS | MAAJOUKKUE | 17.12.2017 12:00
Mikael Ruohomaa ehti jo jättää jääkiekon kertaalleen kokonaan. Nyt, 29-vuotiaana, hän on kuitenkin noussut maajoukkuetason pelaajaksi. Millaisesta miehestä on oikein kyse? lue lisää

Jokipoikien Bourgeoisille ottelurangaistus potkaisemisesta

MESTIS | 5.12.2017 20:19
Jokipojat-puolustaja Fabien Bourgeois lensi suihkuun potkaisemisesta ottelussa LeKiä vastaan. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Joonas Harald

Jokipojat #36 L mv
s. 1996 Lahti
181CM / 80KG
SOPIMUS: 2018 (2019)