Hokin peli ei lähtenyt kulkemaan toivotusti missään vaiheessa kautta.

Timo Savela

Kolme syytä: Hokin Via Dolorosa päättyi helpotukseen

Koko Mestis-kauden suurimmaksi pettymykseksi muodostui sarjan kärkipäähän povattu Kajaanin Hokki, joka kuitenkin päätti kautensa kaikkien odotusten vastaisesti karsintasarjassa.

Kajaanissa kiekkokaudesta 2016-17 muodostui yksi Hokin Mestis-historian surullisimmista. Kovin odotuksin ennakkosuosikkina sarjaan lähtyt viime kauden finalisti ei saanut konettaan käyntiin missään vaiheessa, ja lopulta tie vei karsintasarjaan.

Karsinnoissa Hokki pelasti sen, mitä pelastettavissa oli ja säilytti sarjapaikkansa lopulta melko selkeillä marginaaleilla.

1. Miksi maali ei synny?

Selkeimpänä ja suurimpana syynä kajaanilaisten epäonnistuneelle kaudelle oli perisuomalainen syy – maalinteko. Hokki kiinnitti ennen kautta monia viime vuoden hopeajoukkueen avainpelaajiaan, ja lisäksi myös hankinnat olivat Mestis-tasolla meritoituneita pelimiehiä.

Uusvanhat Hokki-hankinnat Timo Hiltunen, Pasi Kouvalainen ja alkukauden sivussa ollut Teemu Huttu eivät kuitenkaan pystyneet missään vaiheessa kautta lunastamaan heille asetettuja odotuksia. Myös Niklas Näpin kymmenen maalia oli ilman muuta odotuksiin nähden alakanttiin.

Hyvin kuvaavaa Hokin tehottomuudelle on, että runkosarjan paras pistemies oli puolustaja Risto Mattila.

2. Puolustus kapeni entisestään kauden aikana

Hokki operoi läpi kauden hyvin kapealla puolustuskalustolla. Vaikka joukkue päästikin runkosarjassa sarjasijoitukseen nähden hämmästyttävästi kolmanneksi vähiten maaleja koko sarjassa, vaikutti kuormitus ratkaisevasti. Puolustajille sattui liian usein pahoja virheitä juuri otteluiden ratkaisuhetkillä.

Kajaanilaisille oli kova kolaus, kun kapteeni Mikael Seppälä siirtyi joulun alla liigajoukkue KalPan riveihin. Seppälälle haettiin korvaajaa pitkään, mutta lopulta sopivaa nimeä ei markkinoilta löytynyt. Kevätkaudella kajaanilaiset kiekkoilivat usein vain viidellä puolustajalla, ja tämä voidaan laskea ehdottomasti seurajohdon epäonnistumiseksi.

3. Alkusyksyn syöksykierre ei pysähtynyt

Hokki aloitti kauden lupaavasti: harjoituspelit linnapaidat selvittivät ilman yhtäkään tappiota, ja kaikki vaikutti olevan pedattu kajaanilaisten paluulle jopa mestariksi kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Sitten koitti sarja-avaus, jossa sarjanousija, paikallisvastustaja IPK löylytti kajaanilaisia 5-2. Lopulta avainpelaajien loukkaantumisista kärsinyt Hokki-joukkue voitti ensimmäisestä kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden.

Pelaajia palasi aikanaan kokoonpanoon, mutta syksyllä luodulle häviämiskierteelle ei enää saatu pistettä. Joukkueen taso heitteli otteluiden välillä ja sisällä. Erityisesti tuskaa tuotti vieraspelaaminen, sillä ensimmäinen vierasvoitto lähti Kajaanin vasta marraskuun lopulla Kokkolasta.

Keväällä hitusen parantunut taisteluilme ei kuitenkaan riittänyt enää nostamaan Hokkia pudotuspeleihin. Lopulta äärimmäisen tasaisessa sarjassa karsinnat olivat tosiasia, RoKin säilyttäessä paikkansa suoraan paremman maalieron turvin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Taistelu Suomi-sarjan mestaruudesta kiihtyy – Välieräjoukkueet selvillä

Suomi-sarja | 2.3.2018 9:01
Suomi-sarjan puolivälierävaihe päättyi torstaina. Tiensä jatkoon raivasi odotettu nelikko. Todellinen yllätys oli lähellä, kun alemmasta loppusarjasta pudotuspeleihin selviytynyt HC Indians Kaarina pakotti Porvoon Huntersin selkä seinää vasten. lue lisää

JHT-Hokki: Viime kauden Mestis-karsijat vastakkain

Suomi-sarja | 21.2.2018 12:30
JHT:n ja Kajaanin Hokin välinen ottelusarja on yksi kiinnostavimmista, sillä vastakkain on kaksi Suomi-sarjan suurseuraksi lukeutuvaa joukkuetta. Loukkaantumisista läpi kauden kärsinyt JHT on saanut pelaajiaan takaisin sairastuvalta. Hokin muukalaislegioona on puolestaan alkanut sulautua kainuulaisrungon kanssa. lue lisää

Hokin pelit Mestiksessä pelattu - yhtiö hakeutuu konkurssiin

MESTIS | 30.5.2017 17:30
Ilman Mestis-lisenssiä jäänyt Kajaanin Hokki ei pelaa sarjassa ensi kaudella. Yli puolen miljoonan euron velkojen myötä yhtiö on päättänyt hakeutua konkurssiin. lue lisää

Haaveet kaatuvat Kajaanissa

MESTIS | 25.5.2017 10:00
Urheilun ja jääkiekon yksi suuri hienous on niiden herättämät suuret tunteet. Kun jonkun joukkueen edesottamuksia seuraa ja joukkueen takana seisoo, elää vahvasti kannattamansa joukkueen sykkeessä mukana. Ehkä se maailma myös värittyy hieman niiden joukkueen väristen lasien läpi. lue lisää

Velkataakka eväsi Hokin Mestis-lisenssin - "Tämä on valtava takaisku Hokille ja kainuulaiselle jääkiekolle"

MESTIS | 24.5.2017 16:06
Kajaanin Hokki ei saanut Mestis-lisenssiä ensi kaudelle. Päätöksen keskeisenä syynä on seuran talousvaikeudet. lue lisää

Kommentit

Luetuimmat

Niklas Sundfors

Hokki #19 L h
s. 1995 Pietarsaari
182CM / 93KG
SOPIMUS: 2018