Kolme syytä, miksi SaPKo marssi suvereenisti mestaruuteen

MESTIS / Artikkeli
SaPKo juhli mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi.
SaPKo laittoi seuraennätyksensä monin tavoin runkosarjassa uusiksi. Tavoitteet olivat kuitenkin vielä pidemmällä, ja lopulta joukkue juhli Mestiksen mestaruutta suvereenin kevään päätteeksi. Jatkoaika pureutui historiallisen mestaruuden perimmäisiin syihin.

Ennätyksellinen runkosarja sai jatkoa pudotuspeleissä, kun SaPKo kulki voitosta voittoon aina mestaruuteen saakka. Joukkueen tie Mestiksen mestariksi oli lopulta tyrmäävän tehokas, sillä joukkue päihitti pudotuspeleissä niin KeuPan, Espoo Unitedin kuin Kiekko-Vantaankin voitoin 4−0.

SaPKosta tulikin samalla ensimmäinen joukkue, joka on voittanut Mestiksen nykymuotoisen paras seitsemästä -järjestelmän pudotuspelit puhtaasti.

1. Pelitavan aukoton toteutus

Pasi Räsänen ja Jarmo Myllys jatkojalostivat viime kauden sapluunaansa ja veivät SaPKon pelitavan toteutuksen aiempaa paremmalle ja kokonaisvaltaisemmalle tasolle. Joukkue pelasi läpi kauden sitoutuneesti ja yhtenäisesti pelillistä punaista lankaa noudattaen.

Pässipaidat perustivat peliään erityisesti kiekolliseen huolellisuuteen, tiiviiseen viisikkoon ja pelinopeuteen. Joukkue hyökkäsi ja puolusti viisikkona, eikä antanut enää pudotuspeleissä vastustajille tilaa hengittää.

Viisikon etäisyydet olivat jatkuvasti sopivat, jolloin syöttösuuntia oli lähes poikkeuksetta tarjolla. Tästä rakentui nopeasti mutta rytmikkäästi eteneviä rintamahyökkäyksiä puolustusalueelta hyökkäysalueelle. Niitä vastustajien oli loppujen lopuksi mahdoton karsia kokonaan pois.

2. Onnistumiset laajalla rintamalla

Mestarijoukkueessa onnistuneen kauden pelanneita pelaajia on pitkä liuta. Tehoduo Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus johtivat pässipaitoja läpi kauden ja jäivät päällimmäisenä mieleen. Casimir Jürgens, Juhana Aho ja Rasmus Hämäläinen toivat panoksellaan joukkueeseen kivenkovan tuloksellisen iskukyvyn.

Loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Juuso Forsström yltyi elämänsä kuntoon ja takoi pudotuspeleissä 17 pistettä. Pudotuspelien alussa loukkaantunut Joona Monto pelasi tuloksellisesti vahvan runkosarjan.

Niklas Salo, Mikko Lahtela, Kalle Saramäki, Matias Pulli ja Toni Henttonen paistattelivat enimmäkseen valokeilan ulkopuolella, mutta he suorittivat roolissaan moitteettomalla tavalla ja latoivat maaleja yli odotusten.

Yksi menestysresepteistä koostui kärkipelaajien ja täydentävien pelaajien saumattomasta sekoituksesta.

3. Tasaisuus yhdistettynä kovaan tuloskuntoon

SaPKo pelasi läpi kauden ilman suuria tuloksellisia notkahduksia. Joukkueen pisin tappioputki oli kolmen ottelun mittainen, eikä sen pelillinen ilme ollut tappioiden aikana moksiskaan.

Jo syyskaudella pässipaidat osoittivat hurjaa virettään venymällä kahdesti seitsemän ottelun voittoputkeen. Mestaruusjuhliin päättynyt kevätkausi oli kokonaisuudessaan SaPKon suvereenia näytöstä. Joukkue voitti kaikki 12 pudotuspeliotteluaan, ja nappasivat lopulta 24 viimeisestä ottelustaan peräti 23 voittoa.

Pässipaitojen kauden viimeiseksi varsinaisella peliajalla koetuksi tappioksi jäi 25. tammikuuta pelattu ottelu Peliittoja vastaan. Kyseisen tappio-ottelun ja mestaruuden välille mahtui peräti 82 päivää.

» Lähetä palautetta toimitukselle