Koistinen nousi lomalta MM-välierään

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Vielä viikko sitten Ville Koistinen vietti kesälomaa. Tänä lauantai-iltapäivänä hänestä tuli yksi suomalaisten kiekkosankareista, kun mies ensimmäisessä A-maaottelussaan oli mukana varmistamassa Suomelle finaalipaikkaa.

Koistisen kausi AHL:n Milwaukee Admiralsin riveissä loppui pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Sen jälkeen mies saapui perheineen Suomeen ja aloitti kesäloman vieton.

Kunnes viime maanantaina tuli soitto. Tuukka Mäntylä oli loukkaantunut ja Leijoniin tarvittiin uusi puolustaja. Koistinen sanoi kyllä, hyppäsi koneeseen ja oli jo samana päivänä Moskovassa.

USA-otteluun tamperelaispuolustaja ei vielä päässyt, mutta kun Petteri Nummelinin kausi päättyi loukkaantumiseen, oli Koistisen vuoro.

Harva pelaaja tekee MM-debyyttiään välierissä Moskovassa kotiyleisön edessä, mutta vielä harvemmalle se on koko uran ensimmäinen A-maaottelu. Ville Koistiselle Venäjä-kamppailu oli molempia.

– Kyllähän se vähän jännitti, mutta oletin, että olisin istunut vessassa ennen peliä. Yllättävän paineettomasti sitä lähti peliin, ehkä se johtui siitä, että välttämättä kukaan ei odottanut mitään, Koistinen toteaa ottelun jälkeen.

Omaa peruspeliä

Paikka, johon Koistinen joutui, on yksi vaikeimmista mihin voi MM-turnauksen ensikertalainen joutui. Hän joutui ottamaan Suomen ykköspuolustajan Petteri Nummelinin paikan ykkösparissa.

Kaikki lähti kulkemaan ensimmäisestä vaihdosta lähtien miten pitää: Ensimmäinen kosketus kiekkoon ja varma syöttö pakkiparille Lasse Kukkoselle. Sen jälkeen Koistinen oli läpi ottelun kuin itse varmuus.

– Kerran meinasi käydä hassusti, kun Ovetshkinilla oli kiekko. Menin varovaisesti, koska ajatellin, että jos menen vauhdilla, se heittää vettä korvasta ja sitten ollaan rähmällään. Jäin jälkeen, polkaisin luistimella tyhjää ja jouduin heittäytymään perään. Onneksi ei käynyt mitenkään, puolustaja muistelee ottelun ainoaa heikkoa hetkeään.

Itse asiassa Koistinen oli koko Suomen puolustuksen paras pelaaja. Ensimmäisen erän jälkeen vastuuta tuli myös ylivoimassa.

– Koistinen oli kylmäverinen. Pelasi hyvin roolissaan. Aloitti ensin vain tasaviisikoin, mutta sitten toisessa erässä jo ylivoimalle, kehui päävalmentaja Erkka Westerlund ja jakoi kiitosta myös joukkueen manageri Jari Kurrille.

– Hyvä scouttaus Kurrilta!

Seuraavaksi edessä on MM-finaali. Sitä ei uransa avausmaaottelua sulatellut puolustaja osannut vielä ajatella.

– Ei tässä ole oikein mitään mielessä. Päässä ei ole mitään, Koistinen myöntää.

– Yksinkertaista peliä lähden pelaamaan. Ei mitään turhia höntyilyjä, ettei aja itseään ulos tilanteista ja anna vastahyökkäyksiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle