Kiekkopamput näkivät sään ja alueen olleen ongelma kisojen lipunmyynnissä

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Luc Tardif, René Fasel, Pat Kelleher ja Michael Gilbert kertoivat näkemyksiään turnauksesta.
Nuorten MM-kisat Buffalossa eivät ole vetäneet yleisöä odotetulla tavalla. Kisoista saattaa tulla yleisömäärältään yhdet lähihistorian heikoimmat.

Jo kisojen alkupuolella ihmiset kiinnittivät huomiota siihen, että Buffalon MM-kisojen pääareena näyttää varsin tyhjältä. Yleisömäärät ovat olleet läpi turnauksen todella heikkoja. Kun katsomojen täyttöasetta seuraa, näyttäisi siltä, että ilmoitetut katsojaluvut ovat yläkanttiin.

Kisojen aikana kuitenkin rikottiin yksittäisen nuorten MM-kisaottelun yleisöennätys, kun ulkoilmapeli Yhdysvaltojen ja Kanadan välillä keräsi liki 45 000 ihmistä New Era Fieldille. Kisojen pääareena ei ole kuitenkaan ollut vielä kertaakaan lähellekään täynnä, harvoin edes puolillaan.

Hyvin yleisöä vetänyt ulkoilmaottelu luonnollisesti vääristää hieman surkeita yleisömääriä parempaan suuntaan. Järjestäjien näkemyksen mukaan kisat ovat kuitenkin olleet menestys.

Yleisömääristä esiteltiin Kansainvälisen jääkiekkoliiton presidentille Rene Faselille, turnauksen direktoraatin puheenjohtaja Luc Tardifille, USA Hockeyn Pat Kelleherille ja Buffalo Sabresia edustaneelle Michael Gilbertille runsaasti kysymyksiä.

Surkeahkoon lipunmyyntiin haettiin syytä kylmästä säästä ja siitä johtuvista liikenneongelmista aina siihen, että alueella on järjestetty viimeisten vuosien aikana useammatkin nuorten MM-kisat ja muita kansainvälisiä jääkiekkotapahtumia.

Tosin ulkoilmaottelussa sää ja keli eivät tuntuneet haittaavan ketään, kun moottoritie oli tukossa jo kilometrikaupalla ennen New Era Fieldiä.

Kanadan puolella hyvin lähellä Buffaloa nuorten MM-turnaus on pelattu viimeisen kolmen vuoden aikana kaksi kertaa. Tuolloin Toronto ja Montreal ovat toimineet kisakaupunkeina. Tänä vuonna kisat olivat linnunteitä vain reilu 100 kilometriä etelämpänä Buffalossa. Väliin mahtui myös vuonna 2016 uudelleen kiekkokalenteriin läntätty World Cup, joka sekin pelattiin Torontossa.

− Haluaisimme tietysti katsomoon aina enemmän faneja. Olemme kuitenkin tyytyväisiä siihen, millainen pelin taso on tässä turnauksessa ollut. Täällä pelaa useita pelaajia, jotka voivat jo ensi vuonna olla NHL:ssä, Kelleher pyöritteli.

− Onhan se selvä, että lipunmyynti ei ole vetänyt halutulla tavalla. Emme kuitenkaan tuomitse turnauksen onnistumista tai epäonnistumista lipunmyynnillä. Kysymys on siitä, miten tapahtumamme on rakennettu. Tässä on kyse pelaajista, Gilbert puolestaan näki.

Ulkoilmaottelu oli yleisön puolesta ainoa menestystekijä koko kisoilla. Fasel ei kuitenkaan näe, että ulkoilmaotteluista kannattaisi tehdä jatkuvaa perinnettä kansainvälisiin turnauksiin. Hän kuitenkin lisää, että se on pitkälti turnauksen järjestäjän vastuulla.

− Jokavuotisena tapahtumana se saattaisi menettää mielenkiintonsa. Täällä se oli siitä syystä erityinen, että siellä kohtasivat Yhdysvallat ja Kanada, se pelattiin isolla stadionilla ja sääolosuhteet sallivat ulkoilmaottelun. Fasel kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle